featured

Bitcoin Satın Al Kripto Piyasasına Hükmet

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin satın al emri son birkaç yıldır sürekli duyduğumuz bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Hiçbir devlet kontrolü altında olmayan ve kaynağının neresi olduğu bilinmeyen kripto paraya ilgi çok büyük. Bu değerli para biriminin 27.06.2020 tarihli değeri 62.696,96 TL olarak görülüyor.

Teknolojinin ve internet kullanımının yaygınlaşması ile beraber birçok alışkanlık değişime uğradı. Bunların arasında ekonomik kazançlar en çok değişime uğrayanlardan. Birçok insan kripto piyasasında yatırım yaparak kazanç elde ediyor.

Özel yatırım şirketleri kripto piyasası için coin üretimi yapıyor ve satışa sunuyor. Çıkarılan bu coinler altcoin olarak adlandırılıyor. En değerli kripto para Bitcoin’dir.  

Bitcoin Nedir?

YouTube video

Kripto para piyasası hakkında bir şeyler duyanların ilk sorduğu soru Bitcoin nedir sorusudur. Satoshi Nakamoto adlı bir kişi tarafından 2008 yılında bir deney olarak ortaya çıkartılan dijital para birimidir. Hiçbir devletin veya özel kurumun yetkisi altında değildir. Herhangi bir banka ile ortaklığı da yoktur.

Tamamen dijital ortamdaki talebe göre fiyatı artıp azalan dijital para şuan Dolar ve Euro alternatifi olara en çok tercih edilen yatırım aracıdır. 12 yıl içinde fiyatı tahminlerin üzerinde yükseldi. Piyasada artık sınırlı sayıda kaldığı düşünüldüğü için ve ilerde madeni tükeneceği düşünüldüğü için de fiyatı her geçen gün artmaktadır. Birçok yatırımcı gün içinde birçok kez bitcoin satın al emri vermektedir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

BTC bir kripto paradır. Bu kripto paraya sahip olabilmek için mevcut para biriminiz ile satın almanız gereklidir. Bu satın alma işlemini de kripto para satışı yapan güvenilir piyasalardan yapmalısınız. Birçok farklı tarzda piyasa ve şirket vardır. Bu şirketlerin internet sitesine girerek hesap oluşturmanız ve bir hesap cüzdanına sahip olmanız gerekir.

Bitcoin piyasası borsa gibi bir yatırım piyasasıdır ve tüm işlemler yasal ilerlemelidir. Bu nedenle de sahte hesaplarla işlem yapmaya izin verilmez. Bir bankada hesap açarken gerekli olan bilgiler kripto piyasasında da gereklidir.

YouTube video

Hesap açmak istediğiniz siteye girdiğinizde sizden bazı bilgiler isteyecektir. İsim, soyisim, kimlik numarası ve ikamet adresi bu bilgilerdendir. Verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu teyit edebilmeleri için sizde kimlik fotoğrafı ve e-devletten alınmış ikamet adresi çıktısı isteyeceklerdir. Bu belgeleri bazı firmalar kargo ile göndermenizi isterken bazıları da internet üzerinden yüklemenizi ister.

Kayıt işlemleriniz tamamlandığında ve onaylandığında artık hesabınız hazırdır. Banka kartı, kredi kartı ile hesabınıza yükleme yaptıktan sonra TL- BTC değişimi yaparak cüzdanınıza Bitcoin eklemesi yapabilirsiniz. Bu saatten sonra BTC değeri arttıkça yatırımınız değer kazanacaktır. Sizi tatmin edecek kazançlarda tekrardan BTC satarak gelir elde edebilirsiniz.

Güvenilir Kripto Para Siteleri ile Bitcoin Satın Al

İnternet ortamında yatırımın güzellikleri olduğu kadar riskleri de vardır. Bu riskler genelde dolandırılmak üzere gerçekleşiyor. Yeteri kadar araştırma yapmayan ve aceleci davranan kişiler genelde güvenilir olmayan sitelerde hesap açmaktadırlar. Bu durumda da büyük kayıplar yaşamaktalar.

Piyasada birçok kullanıcı tarafından kullanılan ve güvenirliliği tescillenmiş birçok site vardır. Bu sayfalardan hesap oluşturduğunuz takdirde sorun yaşamadan işlem yapabilirsiniz. İşte güvenilirliği tescillenmiş ve en çok kullanılan güvenilir kripto para siteleri bu siteler ile güvenli şekilde bitcoin satın al emri verebilirsiniz.

IcrypexCoinbasePoloniexBitstampBinanceBitexenLiquidBtcTurk

Bunlar çoğunlukla kullanılan güvenilir kripto para siteleridir. Bunların arasında BtcTurk bit Türk kripto sitesi olarak işlem yaptırmaktadır. Bitexen sitesinde hesap açarsanız da size bir referans kodu verilmektedir. Bu referans kodu ile siteden hesap açan kişiler olursa ekstra olarak coin kazanırsınız. Sizin için en uygun siteyi seçin ve bitcoin satın al emrini vermeye başlayın.

Bitcoin Nereden Alınır?

Yukarıda verdiğimiz kripto para piyasalarından istediğiniz birini tercih ederek hesabınızı açabilirsiniz. Hesabınızı açtıktan sonra para biriminizi hesabınıza yatırarak bitcoin satın al işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Dijital bir para birimi olduğu için dijital ortamda mining yaparak da bitcoin elde edebilirsiniz. Bu mining işlemi tıpkı gerçek hayattaki maden kazı çalışması gibi bir mantıkla işlemektedir. Bu kez maden kazısını dijital ortamda yapmaktasınız. Mining yapabilmeniz için gerekli olan ise güçlü bir ekran kartına ve hızına sahip bilgisayardır.

https://www.youtube.com/watch?v=LodCvxrTtxI

Güçlü bir bilgisayarınız olduğunda gerekli programları indirerek dijital ortamda maden kazısı yapabilirsiniz. Bu sayede Bitcoin elde edebilir ve bu coinleri cüzdanınıza aktarabilirsiniz.

Altcoin Nedir?

YouTube video

Bitcoin çok büyük bir ilgi gördükten ve başarı elde ettikten sonra alternatif coinler piyasaya çıkmaya başladı. Bu altcoinler piyasaya çıkarken kendilerinin Bitcoin’den daha kazançlı bir coin olduğunu söyleyerek çıkış yapıyorlar.

Şuan birçok altcoin söyledikleri gibi başarı elde etti. En değerli altcoin olarak da şuan Ethereum işlem görmektedir. Çok farklı dijital paraların çıkması ile alternatiflerin artması yatırımcıların da farklı coinlere yönelmesini sağladı. Borsa gibi işlemler yapılmaya başladı.

Yatırımcılar portföylerine aldıkları dijital paraları takip etmekteler. Grafik okumaları yaparak, yükseleceğini düşündükleri birimlere Bitcoin satın al emri vererek belli miktarlarda almaktadırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!