featured

Dünyanın En Uzun Batırma Tüp Tüneli Geliyor: Danimarka-Almanya

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DanimarkaAlmanya arası ulaşımı sadece bir kaç dakikaya düşürecek olan “batırma tüp tüneli” projesi, Danimarka parlementosu tarafından onay aldı. Yeni tünel projesinin adı “Fehmarnbelt” olarak belirlendi. 

İnşaat Ne Zaman Başlıyor?

Fehmarnbelt isimli yeni su altı tüp tünel projesinin Ocak ayında Danimarka sınırlarında başlanacağı açıklandı. Proje yaklaşık 9 yıl kadar süreceği ve açılışın 2029 yılı ortalarında yapılacağı tahmin ediliyor. 

Ulaştırma Bakanı Benny Engelbrecht projeyi onaylayan parlementerleri tebrik ederek ekledi “bu proje ile birlikte Avrupa’ya yeni bir kapı açılacak.”

Tünel projesi yaklaşık 7 milyar dolara mal olacak ve çift hatlı tren ile 4 şeritli motorlu araçların ulaşımına imkan sağlayarak Danimarka-Almanya arası ulaşımı 7-10 dakika arasına düşürecek. 

 Batırma tünel tekliği ile yapılacak olan Fehmarnbelt projesi,  60 metre genişliğe, 16 metre derinliğe sahip olacak. Tünel inşaatı bitiğinde “dünyanın en uzun batırma tüp tüneli” ünvanına da sahip olacak

Dünyayı saran Covid-19 salgını yüzünden 6 ay ertelenen tünel projesi, Almanya ile Danimarka adası olan Lollanda adasını birbirine bağlayacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!