featured

Duyduğunuzda Şaşıracağınız 9 Enteresan Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enteresan bilgiler bazen çok şaşırtıcı olabiliyor. Hiç farkında olmadığınız küçük detaylar büyük şok yaşatabiliyor. Bazı doğru bildiğimiz yanlış bilgilerin doğrusu öğrenmek bizi şaşırtabiliyor. İnternetin yaygınlaşması ile beraber bu durumları çokça yaşamış olabilirsiniz.

YouTube video

Bir konuyu merak edip araştırdığınızda çok farklı detaylar ile karşılaşmak çok hol olabilir. İlginç ve şaşırtıcı bilgiler sayesinde arkadaş ortamlarınızda konuşabileceğiniz konular açabilirsiniz. Genel kültür adına da kazanım elde etmiş olursunuz. Biz de sizlere bu genel kültür kazanımında yardımcı olabilmek adına bazı bilgileri derledik. İşte daha önce belki de hiç duymadığınız 9 enteresan bilgiler…  

1- Uykunuzda Boyunuz 1 cm Kısalır

Geceleri boyunuzun gündüzden daha kısa olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar bu ilginç bilgiyi ortaya çıkarmış durumda. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda, insan kaslarının uyumadan önce daha gergin olduğunu tespit etti. Uyurken ise kaslar özellikle sabahın ilk ışıklarına doğru gevşeme yaşarlar. Bu gevşeme sonucunda da gece ve gündüz arasında 1 cm’lik bir fark meydana gelir.

2- Kamuflajcı Kutup Ayıları

Tüm hayvanlar avlanmak için veya avcılarından korunmak için kamufle olurlar. Bu durum karanlıkta kolaydır fakat beyaz tüylere sahip değilseniz bembeyaz bir alanda kamufle olmak biraz zorludur. Kutup ayıları beyaz bir kürkle kaplıdır fakat burunları siyahtır ve bu da onları ele vermektedir. Bu soruna çözüm bulan akıllı kutup ayıları, avlanma esnasında avının kendisini görmemesi için pençeleri ile burunlarını kapatırlar ve kamufle olurlar. Enteresan bilgiler listemizde bu hayat kurtarıcı bir bilgi olabilir.

3- Tuvalı Adası

Tuvalı Adası, Pasifikte bulunan birçok adadan birisidir. Bu küçük adanın özelliği ise yıllık 4 milyon dolar kazanıyor olması. Bu kazancı ise hiçbir şey yapmadan elde ediyor. Kazancın geliş sektörü ise ne tarım, ne ticaret, ne hayvancılık. Bu küçük adanın gelir elde sebebi, sonunda TV bulunduran alan adlarından aldığı kar paylarıdır. Çünkü adının kısaltması TV’dir ve bu kısaltmanın hakları elindedir. Enteresan bilgiler listemizde bu denli tuhaf bir kazanca yer vermemek olmazdı.

4- Bıyıksız Papaz

İskambil oyunları hepimizin uzaktan- yakından bildiği oyunlardır. Oynamasak bile kağıtlarına aşinayızdır. Peki, hiç dikkatinizi çeken bir kağıt oldu mu? Eğer dikkat etmedi iseniz papazları tekrar incelemenizi istiyoruz. 3 papazda bıyık bulunurken kupa papazı bıyıksızdır.

5- Vulkan Point Adası  

Vulkan Point Adası’nın bulunduğu konumu söylerken tekerleme söylüyor gibi hissedebilirsiniz. Çünkü adanın yerinin tarifi tam bir tekerlemeyi andırıyor. Vulkon Point Adası, Pasifik Okyanusu üzerinde bulunan Luzon Adası’nın içindeki Taal Gölü’nün içindeki Taal Adası’nda bulunan Krater Gölü içinde yer alan bir adadır.

İsimleri aklınızda tutamazsanız bu adanın tarifini şu şekilde de yapabilirsiniz. Okyanus üzerinde bulunan adanın içindeki gölün içindeki adanın içindeki gölün içindeki ada. Enteresan bilgiler listemizde okunuşu en tuhaf bilgi olarak göze çarpıyor.

6- Mars’a Uydu Göndermekten Daha Maliyetli Olan Gravity Filmi

YouTube video

Hindistan, geçtiğimiz senelerde Mars’a bir uydu gönderme projesi üzerinde çalıştı. Bu projenin toplam maliyeti 73 Milyon dolar olarak belirlendi. Fakat birçok dalda ödül de alan Gravity filmi bu projeyi geride bırakarak 100 milyon dolar bütçe ile çekilmiştir.

7- Paraguay Bayrağı

Tüm bayraklar devletleri için özeldir. Üzerindeki her logo, her renk farklı konuları simgeler. Genelde de her bayrağın önü ve arkası aynıdır. Fakat Paraguay bayrağı bu konuda istisnadır. Çünkü Paraguay bayrağını incelediğinizde ön ve arka yüzeylerinin farklı olduğunu görürsünüz. Bu özelliği ile dünyada tektir.

8- Her Derde Deva Bal

Balın mucizevi oluşundan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığından hepimiz haberdarızdır. Laboratuar araştırmaları ile medikal tedavilerde kullanılması da bunun ispatıdır. Doğal bir ilaç etkisi gösteren balın bu denli yaygın olarak kullanılması dayanıklı olması ile açıklanmaktadır. Çünkü bir bal 3000 yıl boyunca bozulmadan kendini muhafaza edebilmektedir.

9- 1 Günün 1 Yıl Sürdüğü Venüs Gezegeni

Venüs gezegeninde yaşamış olsaydık eğer bir günümüz yaklaşık olarak bir senede yaşayacaktık. Gezegenlerde gece gündüz oluşumu, kendi etraflarında dönüşleri ile açıklanmaktadır. Venüs ise kendi etrafındaki bir tur dönüşünü 243 gün de tamamlamaktadır. Güneş etrafında ise 224,7 günde dönmektedir. Bu nedenle de Venüs’te bir gün, bir yıldan daha uzun sürmektedir. Enteresan bilgiler listemizi bu bilgi ile sonlandırıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!