featured

En İyi Aksiyon Filmleri ile Hafta Sonu Tavsiyeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksiyon filmleri her yaştan kitleye hitap edebilen bir film türüdür. Yıllardır en çok izlenen ve en yüksek bütçeli filmler hep aksiyon temalı olmuştur. Akıcı ve kaliteli bir aksiyon yapımına gözleriniz takıldığında izlemeyi bırakmak neredeyse imkansızdır. Sizler için aksiyon türünde artık efsane olmuş filmleri inceledik ve sizlere bunlardan bir liste çıkardık. Bu filmlere biraz göz gezdirdiğinizde başından kalkamayacağınıza emin olabilirsiniz.

En İyi Aksiyon Filmleri Listesi

En iyi aksiyon filmleri listesi kişiden kişiye göre değişebilen bir liste olabilir. Bizde bunu göz önünde bulundurarak IMDB puanlarını kendimize taban aldık. IMDB, dünyanın her yerinden insanların izledikleri dizi ya da filmleri oyladıkları çok kullanılan ve popüler bir sitedir. Yüksek puanlara sahip filmler arasından en iyilerini sizler için araştırdık. Aksiyon temalı filmleri seviyorsanız kesinlik bu listedeki filmlere bakmalısınız. Aksiyon filmleri 2020 yılında fazla gösterime girmediği için bu yıl çıkan az sayıdaki filmi bu listeye almadık.

1 – Dağ 2

YouTube video

Listemizde aksiyon filmleri sıralamasına yerli bir yapımla başlamak istedik. 2016 yılında çıkan Dağ 2 filminin IMDB puanı aksiyon kategorisinin en yükseği tam tamına 8.9 puan. Alper Çağlar’ın yönetmenliğini yaptığı film bir grup özel kuvvetler birliğinin sınır ötesi operasyonunda terör örgütü IŞİD ile girdiği savaşı ve çatışmaları anlatmaktadır. Film boyunca gözünüzü bir an olsun ekrandan ayıramayacağınıza emin olabilirsiniz.

Son zamanlarda çıkan en iyi yerli yapım olmasının yanı sıra IMDB aksiyon kategorisinde uzun süredir zirvede. Aksiyon sahnelerinin kalitesinin yanı sıra film boyunca sarkmayan bir konu ile sizleri ekrana kilitleyen bu yapımı Netflix üzerinden de izleyebilirsiniz.

2 – Matrix

YouTube video

1999 yılında çıkış yapan ve IMDB puanı 8.7 olan bu yapım aksiyon filmleri arasında artık bir efsanedir. Başarılı bir üçlemenin ilk filmi. Şüphesiz ki serinin de en iyi film. Başarılı teknik ve oyuncu kadrosu ile aradan geçen yıllara rağmen hala herkesin mutlak favori filmlerinden biridir. Sıradan bir hayatı olan Neo bir gün bilgisayarına gelen mesaj ile bir anda kendini farklı bir hikayede bulur.

Neo yaşadığı dünyanın aslında bir rüya olduğunu öğrenir. Neo bu rüyadan uyandıktan sonra aslında insanoğlunun makineler ile uyutulduğunu ve makinelerin kontrolünde yaşadığının farkına varır. Neo ve arkadaşları bu sisteme bir başkaldırı gerçekleştirmek ve insan ırkını kurtarmak için amansız bir mücadeleye başlar.

3 – Cesur Yürek

YouTube video

Eski bir yapım olan bu film 1995 yapımıdır ve IMDB puanı 8.3’tür. Döneminin ve günümüzün en iyi aksiyon yapımları arasındadır. Mel Gibson’ın başrolde ve yönetmenlikteki mükemmel performansı ile film onlarca yıl sonra bile konuşulacak kadar güzeldir. William Wallace’ın 1200’lü yıllarda İskoçların İngiltere’ye karşı yaptıkları isyanda İskoçlara ettiği önderliği anlatmaktadır.

Wallace İngiltere – İskoç savaşlarında babasını kaybetmiştir. İskoçların uzun süre İngilizler tarafından sömürülmesine ses çıkarmamıştır. Ama bir gün karısının bir İngiliz askeri tarafından boğazı kesilerek öldürülmesi Wallace için her şeyi değişmiştir. Bitmek bilmeyen bir intikam duygusu ile Kral 1. Edward’a karşı yapılan isyanın lideri haline gelecektir.

4 – Dunkirk

YouTube video

Aksiyon filmleri 2017 yılında bu film ile farklı bir perspektif kazanmıştır. IMDB puanı 7.9 olan Dunkirk efsane yönetmen Christopher Nolan tarafından çekilmiştir. Yaptığı her film ile beynimizi yakan Nolan, bu filmi ile yine bunu başarmıştır. İkinci dünya savaşı sırasında geçen filmimiz farklı cephelerdeki İngiliz askerlerin hikayesini anlatmaktadır.

Film zaman kavramı olarak hangi olay önce hangi olay sonra bilgi vermiyor. Arada acaba yanlışlıkla ileri mi sardım ya da bir yeri mi atladım diye düşünebilirsiniz. Bu filmi izleyen çoğu kişi aynı şeyi düşünmüştür muhtemelen. Ama merak etmeyin filmin sonlarına doğru her şeyi sizi yormadan yavaş bir şekilde açıklanıyor.

5 – Yarının Sınırında

YouTube video

7.9 IMDB puanı olan 2014 yapımı bu film konusu bakımından aksiyon severler arasında çok sevilen bir filmdir. Tom Cruise‘nin başrolünde oynadığı bir aksiyon – bilim kurgu filmidir. Uzaylılar ve insanlar arasında ki bir savaşta insanlar köşeye sıkışmış ve savaş kaybedilmek üzeredir. Başrolümüz Cage, görev gereği bir karargaha yardım etmek için gider.

Savaş sırasında ölen Cage gözlerini açtığında karargaha geldiği günün sabahında uyanır. Cage her öldüğünde aynı gün uyanır. Uzaylıları yok etmek için kaç kez ölmek zorunda olduğunu bilmeden savaşır ve başarısız olduğu her zaman o günün sabahına uyanmaktadır. Ta ki uzaylıları yok edene kadar ölmeye ve uyanmaya devam etmek zorundadır.

6 – John Wick

YouTube video

John Wick serisinin ilk filmidir ve 2014 yılında çıkmıştır. Bu filmin IMDB puanı ise 7.9’dur. Tehlikeli aksiyon filmleri arasında gösterilebilecek bir filmdir John Wick. Çıktığı yıldan itibaren tamamen bir efsane olmuştur. Bunun sebebi konusun yanı sıra Keanu Reeves’ın bu filmdeki efsane oyunculuğudur. Eski bir seri katil olan John, her şeyi geride bırakmış ve eşiyle mutlu bir hayat sürmektedir.

Eşi kanserden öldükten sonra kendisini bir çıkmaz da bulan John eşinin ona hediye bıraktığı köpekle hayatına devam etmektedir. Ama bir gün evine giren hırsızlar tarafından köpeğinin öldürülmesiyle deliye dönen John hırsızların peşine düşer. Hırsızlardan birinin mafya liderinin oğlu olduğunu öğrendikten sonra John yıllar önce bıraktığı katil kişiliğine geri dönmek zorunda kalır.

7 – Ben Efsaneyim

YouTube video

2007 yılında çıkan film ismi gibi tam bir efsanedir. IMDB puanı ise 7.2’dir. Aksiyon filmleri arasında hiç eskimeyen bir klasiktir. Kanser tedavisi bulmaya çalışan bilim adamları yaptıkları yanlış araştırma sonucu insanları zombiye çeviren bir salgına sebep olurlar. Başrolümüz Robert bu salgın sırasında köpeği ile sağ kalmayı başarmıştır.

Koskoca dünyada yalnız kaldığını düşünen Robert hayatını bu hastalığın ilacını bulmaya adamıştır. Ama bilmediği bir şey vardır. Hastalıklı insanlar zaman geçtikçe evrim geçiriyor ve yeni şeyler öğreniyorlardı. Güneş altında kalamayan bu yaratıklar ve Robert’ın mücadelesini anlatan film kesinlikle izlemeniz gereken yapımlar arasında.

8 – Tanrının Kitabı

YouTube video

IMDB puanı 6.9 olan bu film hikayesi ile çok seveceğiniz bir filmdir. 2010 yılında sinemalara çıkmıştır. Gizemli konusu ve harika aksiyon sahneleri ile çok sevilen bir filmdir. Dünyanın artık hastalıklı ve iyice pis bir yer olduğu bir zamanda başrolümüz Eli gizemli bir yolculuktadır. Hayatı pahasına bile olsa koruması gereken bir emaneti vardır.

Fakat Eli ilerledikçe ondan o emaneti çalmak isteyen düşmanlara karşı mücadele vermek zorunda kalacak ve sürpriz yol arkadaşı ile hedefine ulaşmaya çalışmak zorunda kalacaktır.

9 – Elysium: Yeni Cennet

YouTube video

6.6 IMDB puanına sahip olan Elysium 2013 yılında çıkmıştır. Aksiyon filmleri arasında farklı bir konu ve hikayeye sahip bir yapımdır. 2154 yılında zenginlerin gökyüzünde Elysium adını verdikleri bir uzay istasyonunda yaşadıkları bir zamanda geçmektedir. Zenginler, her türlü hastalıklarını uzay istasyonundaki sağlık makineleri ile tedavi edebiliyorlar. Orta ve alt düzey gelire sahip insanlar ise dünya da onların fabrikalarında robotlar tarafından yönetilerek zor şartlar altında çalışmaktadır.

Başrolümüz Max fazla geliri olmadan kendi halinde bir hayat sürmektedir. Bir gün sağlık kontrolü sırasında ölümcül hasta olduğunu öğrenen Max olayın şokunu atlamadan çocukluk aşkı ile hastanede karşılaşır. Max’in çocukluk aşkı evlenip boşanmış ve bir çocuğu vardır. Çocuk da Max gibi ölümcül bir hastalığın pençesindedir. Max kendi ve sevdiği kadının çocuğu için bir şeyler yapmak zorundadır.

10 – Gladyatör

YouTube video

Aksiyon filmleri listemizin son sırasında bu kategorideki bir efsane ile nokta koymak istedik. 2000 yapımı bir efsane olan Gladyatör filminin IMDB puanı 8.5’tir. Bir Roma generali olan Maximus ailesi ile mutlu bir hayat sürmektedir. Ama imparatorun emri ile askerleri generalin ailesini katleder ve generali tutsak olarak yakalarlar.

Köle olarak satılan Maximus Roma’da gladyatör savaşlarına katılır. Burada halkın sevgisini kazanan Maximus’un tek bir amacı vardır. Tüm ailesini katleden İmparator Comodus’dan intikam almak.  Russell Crowe ve Joaquin Phoenix gibi usta oyuncuların başrollerini paylaştığı bu film aksiyon filmleri arasında çok sevilen ve kesinlikle izlemeniz gereken bir yapımdır.

Hafta sonunda izleyebileceğiniz romantik, gerilim, dram, fantastik, macera ve romantik komedi gibi daha fazla vizyondaki ve vizyondan çıkan filmlere Kültür&Sanat sayfamızda ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!