featured

En kolay Pasta Tarifi : Labneli Çilekli Rulo Pasta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Labneli çilekli rulo pasta, yaş pastaların içinde belki de en hızlı ve en kolay pasta tarifi olarak bilinir. Sadece 15 – 20 dakika içerisinde hazırlanır ve sonucunda lezzetli bir pasta ortaya çıkar. Ayrıca bu pasta çilek yerine istenilen her yumuşak meyveyle yapılabilir, yalnız içerisinde kullanılan meyveyle reçel aynı meyveden olmalıdır.

Bu pastanın muzlu ve çilekli ikisi bir arada versiyonun da ayrı bir lezzete sahip olduğunu söyleyebiliriz. İnanıyoruz ki pudra şekeriyle süslenen bu çilekli rulo pasta, çilek tutkunlarının ve pasta sevenlerin favorisi olacaktır. Çay ve kahveylede pastanın lezzetine doyum olmayacaktır. Peki, tam kıvamında ve lezzettli tatlı tarifleri arasında bulunan bu nefis pasta nasıl yapılır?

Labneli Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Pastanın Keki İçin:

3 yumurta,½ su bardağı şeker,1 su bardağı un,1 paket vanilya,1 kabartma tozu.

Pastanın Kreması İçin:

1 paket toz krem şanti,2 paket 200 gramlık krema,2 – 2,5 yemek kaşığı Labne peyniri,3,5 yemek kaşığı pudra şekeri,3 yemek kaşığı çilek reçeli,Yarım kilo çilek.

En Kolay Pasta Tarifi ve Yapılışı

En kolay pasta tarifi ile yapacağımız pastanın kekini hazırlamak için üç yumurta ile yarım su bardağı şeker aynı yönde olmak üzere mikserle iyice çırpılır. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu süzgeçten elenerek dökülür ve hamur tekrar çırpılır. Fırın tepsisinin içerisine pişirme kâğıdı serildikten sonra tepsinin her yerine eşit ölçüde dağıtılmak üzere kek hamuru tepsiye dökülür. Fırın 180 dereceye ayarlanır ve hamur takriben 10 – 12 dakika kadar pişirilir. Bu süre içerisine kekte hafif pembeleşme olduysa pasta keki pişmiş demektir ve fırından çıkartılabilir. Fırından çıkarılan pasta kekinin altındaki pişirme kâğıdı çıkartılır ve bir bez yardımıyla kek rulo yapılarak soğumaya bırakılır. Labneli krema hazırlamak için, bir büyük bir cam kâse içerisinde krema, krem şanti ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri konularak önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpılır. Koyu krema kıvamına gelen kremanın içerisine labne ilave edilerek krema tekrar labne ile çırpılır. Önceden yıkanmış ve kurumuş olan çileklerden doğranarak krema silikon bir kaşıkla karıştırılır.Rulo yapılmış olan kek açılır ve iç kısmına çilek reçeli sürülür. Reçelin üstüne çilekli kremadan yayılır ve pasta rulo hale getirilir. Rulo pasta en az 3 – 4 saat buzdolabında soğuması için bekletilir. Soğuyan pastanın üstü bir çay süzgeci yardımıyla kalan kalan pudra şekeri serpilerek kaplanır. Hazırlanan pasta servis tabağına alınır ve üzeri kapatılarak buzdolabında muhafaza edilir. Servis yapılmak istenildiğinde lezzetli labneli çilekli rulo pasta dilimlenerek pasta tabaklarına konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.

YouTube video

Site içerisinde en kolay pasta tarifleri, lezzetli yemek tarifleri, diyet yemekleri tarifleri, börek tarifleri gibi birçok tarifi bulabilir ve yapabilirsiniz. Yukarıdaki pastanın pratik bir şekilde yapılışını da videodan izleyebilirsiniz. Youtube’ye giriş yaptıktan sonra da videoyu kayıt ederek izleyebilir, duration opsiyonuyla videoyu durdurabilir ve sonrada watch later opsiyonuyla da yeniden izleyebilirsiniz. Bu şekilde videoya bakarak da pastayı yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!