featured

Eskişehir Gezi Rehberi: Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye‘nin nadide şehirlerinden birisi olan Eskişehir en çok öğrenci şehri olması yönüyle bilinmektedir. Şehirde 200 bine yakın öğrenci bulunmaktadır. Hal böyle olunca da şehrin düzeni bunun üzerine kurulmuştur, diyebiliriz. Ama gezilebilecek güzel yerlerinin olması nedeniyle de Eskişehir sürekli ziyaretçi almaktadır ve bu Eskişehir için önemli bir gelir kaynağıdır.

Eskişehir’in tarihi 14.yüzyıla Hititler dönemine dayanmaktadır. Hititler burada yerleştikten sonra Friglerde Eskişehir’de bulunmuşlardır. Friglerden sonra bölgeye Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Romalılar ve Selçuklular yerleşmişlerdir. 19. Yüzyıl ile birlikte Eskişehir’e Kırımlılar, Romanyalılar, Kafkasyalılar, Romanyalılar ve Bulgarlar göç etmişlerdir.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Sazova Parkı

Sazova parkı şehre sonradan kazandırılan çok güzel bir parktır. İçerisinde masal şatosu, korsan gemisi, hayvanat bahçesi, yapay bir göl ve Sabancı Uzay Evi bulunmaktadır. Sazova’ya gittiğinizde direkt çocukluğunuza döneceksiniz. Masal şatosunun kulelerinden etrafı izlerken elbette bir şeyler anımsayacaksınız. Daha sonrasında hayvanat bahçesine giderek eğlencenize devam edebilirsiniz. Eğer ki astronomiye meraklıysanız uzay evine de gitmenizi öneririz.

Şelale Park

Şehrin yüksek bir tepesine kurulan şelale park bir sosyal tesis niteliğindedir. Gittiğinizde şehri ayaklar altına alan manzarasına bayılacaksınız. Özellikle güneşin batmaya yakın vakitlerinde giderseniz manzara kat kat daha güzelleşecektir.

Odunpazarı Evleri

Eskişehir ilçeleri arasında bulunan Odunpazarı’nın buram buram tarih kokan sokaklarına karıştığınızda kendinizi çok farklı hisler içinde bulacaksınız. O tarihi evlerin mükemmel ahengi aklınıza kazınacak ve çıkmayacaktır. Ayrıca aynı lokasyonda bulunan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ve Atlıhan El Sanatları Çarşısı ’na da mutlaka uğramalısınız.

Adalar ve Porsuk Çayı

Porsuk Çayı, Venedik’e gitmek isteyip de gidemeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Eskişehir’e gelip de Porsuk Çayı’nda gondola binmemek büyük bir eksiklik olacaktır. Adalar ise porsuğun iki kenarını kaplayan kısımdır. Adalar’ın tamamı her biri farklı konseptte olan kafelerle doludur. Buralarda oturup sohbet etmek en iyi aktivitelerden biridir.

Haller Gençlik Merkezi

Haller gençlik merkezi, ismini bundan yaklaşık on iki sene kadar öncesine kadar sebze meyve hali olarak kullanılmasından dolayı Haller olarak almıştır. Güzel bir yer olan Haller Gençlik Merkezinde yapılan restorasyon işlemlerinden sonra çok otantik bir ortam oluşturulmuştur. Hallerde oturup yemek yiyebileceğiniz ardından kahve içip sohbet edebileceğiniz ve son olarak da sevdiklerinize hediye alabileceğiniz çok sevimli dükkanlar bulunmaktadır. Eskişehir’e gidildiğinde uğranılması gereken yerlerden birisidir.

Collesium

Eskişehir’de birçok butik kahveci bulunmaktadır. Collesium da bunların bir arada bulunduğu yerlerden biridir. İsmini tamamen bulunduğu binadan almaktadır. Ama uğradığınız takdirde unutamayacağınız yerler arasına girecektir.

Doktorlar Caddesi ve Barlar Sokağı

Eskişehir’e İstanbul’dan gelen kişilerin ilk tepkisi genelde şöyle olmaktadır: “Burası Taksim’in turistsiz hali.”. Bu durum gerçekten de böyledir. Doktorlar Caddesi, Adalar’ın arkasındaki sokaktır. Caddeden tramvay yolu geçmektedir. Yavaşça yürüyüp cadde üzerindeki dükkanlara bakınmak, zaman geçirmek için birebirdir. Barlar sokağı da doktorların bir arka sokağıdır. Alkol tüketenlerin uğrak yeridir. Alkol kullanmıyor iseniz bile o sokağa dalıp oluşturulmuş olan tatlı ambiyansa şahit olmanızı tavsiye ederiz.

Tüm bunların dışında daha fazla bilgi verecek olursak Eskişehir içerisinde Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Camisi, el sanatları çarşısı, Seyit Battal Gazi Külliyesi yer alıyor. Buralarda görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır.

Eskişehir’de Ne Yenir?

Eskişehir mutfağında Kırım, Balkanlar ve Kafkasya mutfağına özgün yemekler yapmaktadır. Bu nedenle Eskişehir mutfağı zengin çeşite sahiptir.

En başta Eskişehir’e giden bir kişi kesinlikle hem kıymalı hem de peynirli çeşitleri bulunan çiböreklerden tatması gerekir. Ayrıca hamur işlerinden göbete, leblebi kurabiyesi, met helva ve cevizli haşhaşlı ekmek de Eskişehir’in vazgeçilmeyen tatları arasındadır. Kuzu sorpa, yufkalı büryan, kıygaşa ve balaban köftesi ise yine tadılması gereken lezzetlerdendir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!