featured

Evde Ne Yapılır? Güzel Geçecek Bir Ev Günü İçin Öneriler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde Ne Yapılır? Güzel Geçecek Bir Ev Günü İçin Öneriler!

Evde her gün aynı şeyleri yapmaktan siz de sıkıldınız öyle değil mi? Cevabınız evet ise sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz. Bütün gün televizyon izlemekten ya da kitap okumaktan sıkıldıysanız hadi buyurun yazımıza. Evde ne yapılır, sizler için derledik!

Evde Geçecek Güzel Bir Gün İçin Öneriler

Eğer çalışmıyorsanız ya da corona virüs yüzünden evden çalışmak zorunda kaldıysanız yeni bir gün, sanki dünün aynısıymış gibi gelebilir. Bu durum da bir süre sonra oldukça can sıkıcı olmaya başlayabilir. Biz de sizler için düşündük, evde neler yapılır, araştırdık. Bu öneriler ile artık canınız sıkılmayacak. İşte, evde neler yapılır, sizler için yanıtladık!

1. Tatil Planları Yapın

Evet biliyoruz, siz de tatil yapmayı oldukça seviyorsunuz. Hem tatili ve seyahat etmeyi kim sevmez ki? Şimdi, alın elinize kağıdı kalemi, açın bilgisayarınızı ve önce hayal kurun. Gidip görmek istediğiniz yerleri belirleyin, hakkında araştırmalar yapın. Tatil planı nasıl yapılır, bir bakın. Böylece hem doğru tatil planı nasıl yapılır, öğrenmiş olursunuz, hem de yakın zamanda yapacağınız tatili tüm ayrıntıları ile planlarsınız. Bu zaten birkaç saatinizi alacaktır. Sonucunda bir amaca kavuşmak olduğu için de fazlasıyla keyif verecektir!

2. Yeni Yemekler Keşfedin

keşfedersiniz!

3. Araştırın, Yeni Şeyler Öğrenin

Her gün internette saatlerimizi geçiriyor olsak da aslında bunu öylesine yapıyoruz. İnstagram da story izle, oradan çık facebook dünyasına dal, arkadaşlar gruptan yazdı ona cevap ver derken aslında br derya deniz olan arama motorlarından yeni şeyler öğrenmek aklımıza gelmiyor. Hadi, siz de evde ne yapılır, diye soruyorsanız, araştırın, ufkunuzu açın!

4. Eşya Düzeninizi Değiştirin

O koltuğun yeri aylardır aynı, sıkılmadın mı? Hadi kalkın ve mobilya dekorasyonunuz da farklılıklar yaratın. İnsan iki eşyanın yerini değiştirdiğinde bile fazlasıyla rahatlamış ve farklılaşmış hissediyor. Hem zaman geçsin, hem de sanki yeni bir evdeymiş gibi hissedeyim, zaten evde neler yapılır onu da bilmiyorum diyorsanız, bulunduğunuz yerden kalkıp o koltuğa el atmanın tam zamanı!

5. Sebze Yetiştiriciliğine İlk Adımınızı Atın

Metropol yaşantı hepimizi topraktan uzaklaştırdı. Öyle ki artık toprağın kokusunu dahi alamaz olduk. Sahi, en son ne zaman yağmur sonrası toprak kokusunu aldınız? Ya da en son ne zaman elleriniz topraktan karardı? Toprak insana terapi gibi gelir. Şimdi, alın bir saksı ve önce soğan ekin. Kısa bir süre sonra o kuru soğanın size nasıl güzel yeşil soğan verdiğini görünce çok şaşıracaksınız. Evde soğan yetiştirmek oldukça kolay, zahmetsiz ve keyifli bir aktivitedir. Siz de evde soğan yetiştirmek için aslında bahane arıyorsanız harekete geçmenin tam zamanı! Evde ne yapılır hobi olarak arıyorsanız da toprakla uğraşmak harika bir hobidir.

6. Temizlik yapın

Evde temizlik yapmamanın o rahatlatıcı gücünden mutlaka faydalanın. Eğer siz de başladığı işi yarım bırakamayanlardansanız, mutlaka temizlik yapmanızı öneririz. Hem temizliğin çoğu insandan stresi aldığını biliyor muydunuz? Hem stresiniz gidecek, hem eviniz tertemiz olacak, hem de zaman nasıl geçmiş anlamayacaksınız!

7.  Online Eğitim Alın

Evde geçirdiğiniz günlerde kişisel gelişiminize katkı da bulunmak istemez misiniz? İşte şimdi tam zamanı! İnternette herkese hitap eden online eğitimler mevcut. Siz de, size uygun online eğitimler bulabilir, eğitim almaya başlayabilirsiniz. Böylelikle evde ne yapılır, sorusunun cevabını en verimli şekilde vermiş olursunuz.

8. Dolaplarınızı Düzenleyin

Siz de uzun zamandır dolaplarınızı elden geçirmiyor iseniz işte şimdi başlayabilirsiniz. Yazlıkları ve kışlıkları ayırabilir, giymediğiniz eşyaları satmak ya da ihtiyacı olan birilerine vermek amacı ile ayırabilirsiniz. Böylece dolabınızda yeni kıyafetlere yer açılırken siz de uzun zamandır ertelediğiniz bir işi bitirmiş olursunuz.

9. Para Biriktirin

Hazır evdeyken ve dışarı çıkamıyorken para biriktirmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, her gün dışarı çıktığınızda harcadığınız miktarı evden çıkmadığınız günlerde kenara koyabilirsiniz. Böylelikle dışarı çıktığınız da daha rahat para harcayabilir ya da o uzun zamandır istediğiniz ayakkabıyı rahatlıkla satın alabilirsiniz.

10. Günlük Tutun

Size ilk okuduğunuzda oldukça sıradan bir fikirmiş gibi gelse de günlük tutmak her zaman iyi gelir. Bazen içsel hesaplaşmalarınızı yaparsınız bazen de içinde bulunduğunuz durumun kritiğini. Kim bilir, belki de ileride tuttuğunuz günlük başkalarına ışık olmak için bir kitaba dönüşür?

Evde yapılabilecek aktiviteler için pek çok seçenek vardır. Zaman geçirmek için bazı alternatifleri derledik. İnsan tek başına oldukça sıkılabilir ve sosyal medya da zaman geçirmek işe yaramayabilir. Daha fazla güzel bir ev günü geçirmek adına bizlerin fikirleri bu şekilde. Eğer sizin de farklı fikirleriniz varsa, yorumlarda buluşalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!