featured

Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı? Hamile Kalmanın Yolları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne, baba olmak bir bebeğin koksunda huzuru bulmak… Herkesin hayali öyle değil mi? Çok istiyorsunuz fakat bir türlü bebek sahibi olamıyorsunuz. İşte, o eşsiz anne, babalık duygusuna sahip olabilmeniz için yapmanız gerekenler!

Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı?

Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusu gebe kalmakta zorlanan her kadının aklından geçmektedir. Bu yazımızda biz de bu soruya cevaplar bulmanızı kolaylaştırmak istedik. Kocakarı ilaçlarından çok bilimsel doğrulara yer vererek hazırladığımız bu yazımızla aklınızdaki pek çok soruya cevap bulacaksınız.

Hamile Kalmak Neden Zorlaşır?

Hamile kalmak için belli bazı şartların olgunlaşması gereklidir. Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde gerçekleştirilen çocuk yaşta evlilikler bunun en önemli sebeplerinden biridir. Eğer bu şartların bazıları olgunlaşmamışsa hamile kalmak zorlaşır. Bunlar kadının doğurganlığını sağlayan üreme organlarındaki küçük aksaklıklar olabilir. Bazen de erkekten kaynaklanan üreme ile ilgili şartların eksikliğinden kaynaklanabilir.

Bunların her birinin farklı çözümleri vardır. Bu çözüm yollarının uygulanması için ilk olarak bir kadın doğum uzmanı ile eş olarak irtibata geçmek gerekmektedir. Belki de çok basit birkaç egzersiz ve ya duruş pozisyonu hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusunun cevabı olacaktır. 

Kolay Hamile Kalma Pozisyonları

Kolay hamile kalma pozisyonları genelde rahim ağzı olması gereken yerde olmayan kadınlarda oldukça etkili bir yöntemdir. Pozisyonların asıl amacı spermin yumurta ile buluşmasını kolaylaştırmaktır. Bazen erkek sperm hücreleri olması gerekenden daha yavaş hareket eder bu da hamile kalmayı zorlaştırır. Verdiğimiz ilişki pozisyonları hamile kalmanız daha da kolaylaşacaktır. Biz burada sadece adlarını vereceğiz. Ama başka bir yazımızda bu konu üzerinde durmaya çalışacağız.

Misyoner pozisyonuDogy PozisyonuYan yatış pozisyonuKovboy pozisyonuTers kovboy pozisyonuKaşık pozisyonuMakas pozisyonuBacaklar omuzda pozisyonu

Tüm kolay hamile kalma pozisyonları sonrasında bir müddet daha kıpırdamadan yatmak ve hemen yataktan kalkmamak etkili olmaktadır. Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusuna ilk cevabımız olan pozisyonların daha ayrıntılı olan anlatımları da mevcuttur. Kolay hamile kalma pozisyonları görsel anlatımı için internetten de yardım almanız mümkünüdür. Eğer doğru şekilde yapılırsa ve hamileliğe engel başka durum yoksa kolay hamile kalma pozisyonları ile hamile kalmanız mümkündür.

Hamile kalmak İçin Tüyolar

Hamile kalmak için tüyolar her yerde rastlayacağınız tarzda ipuçları sadece. Ama bunların her birini tek tek değil de entegre bir şekilde uygulamak şansınızı artıracaktır. Çok istediğiniz o minik mucizeye kavuşmak için sağlıklı yaşamın sırlarını keşfetmiş olmanız yeterlidir.

Üreme organlarını etkileyecek herhangi bir hastalık olup olmadığını kontrol ettirin. Eğer polikistik over, troid, diyabet ve endometriyosiz gibi hastalıklarınız varsa düzeltilmeden hamile kalmanız sor olacaktır.Eşiniz de muayene olsun, onda da bir problem olmadığından emin hale gelin.

Bol oksijen alın 

Bunun sağlanması için sabahları hafif tempoda en az 40 dakikalık bir yürüyüş oksijen oranınızın artmasına yardımcı olacaktır. Böylece metabolizmanız hızlanacak ve organlarınız normal düzeyde çalışacaktır. 

Dengeli beslenin

Mümkün olduğu kadar tek yönde beslenmeden uzak durun. Her türlü besinden yeteri kadar yemek vücudunuzun dengesini bulmasını sağlayacaktır.

Hamile kalmak için neler yapmalı, Sorusunun en çok tekrar edilen cevaplarından biri, bol su tüketin: su vücuttaki serbest radikallerin ve toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlar. Düzenleyici etkisi sayesinde vücut fonksiyonları normale döner

Sakinleşin

Hareketli ve kaos dolu hayatınızdan uzaklaşıp sakinliğin hüküm sürdüğü bir hayata geçiş yapmak gevşemenizse neden olur. Doğal olarak gevşeyen beden de hamile kalmaya en müsait olan bedendir. Hamile kalmak için tüyolar içeriğinde belki de en zor başarılabilecek olan budur.

Eğer fazla kilolarınız varsa mutlaka diyet yapın.Alkol, sigara ve uyuşturucudan uzak durun.Adet döngünüzü iyi bilin. Hamile kalmak için doğru ilişki zamanını belirleyin.Muhakkak doktorunuzun önerdiğifolik asit takviyesini kullanın.Eşinizin doğum kontrolü uygulamadığından emin olun.Dişlerinizdeki problemleri düzelttirin.

Hamile kalmak için tüyolar sayesinde mutlaka hamile kalacaksınız diye bir kesinlik elbette ki yoktur. Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorunuzun cevabını vermeye devam edersek; hamile kalmaya karar verdiğinizde mutlaka bir genel kontrolden geçmelisiniz. Hamilelik ile ilgili test ve görüntülemelerin yanında hormon tahlillerini de yaptırmalısınız. Eksiklik tespit edilmesi halinde hormon iğneleri olmanız gerekebilir. Hamile kalmak için tüyolar listesine uyduğunuzda hamile kalmanız mümkün hale gelebilir.

 

Yüzde Yüz Hamile Kalma Yöntemleri

Yüzde yüz hamile kalma yöntemleri başlığımızda bunun mümkün olup olamayacağını gözler önüne sereceğiz. Her türlü test yapıldı, ikinizde de bir problem yok ama hamile kalamıyorsunuz. O zaman gevşemek için meditasyon yapmalısınız. Bol hareket ve sıfır stres sayesinde en kısa zamanda hamile kalabilirsiniz.

 

 Yumurtlama dönemi ve yumurtanın çatlama zamanını idrarda bulunan LH seviyesinin yükselmesi sayesinde anlaşılabilmektedir. Bunu anlamanızı sağlayacak testler eczanelerde satılmaktadır. Erkek sperm hücresinin vücut içinde canlı kalabilme süresi 48 saat ile 72 saat arasında değişiklik göstermektedir. Yumurta çatladığı anda spermin vücudun içinde ve hareketli olması gerekmektedir. Bu sayede hamilelik gerçekleşebilir. Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusunun belki de en bilimsel cevabı budur.

Cinsel ilişki pozisyonları dikkat edilmeli ve mümkün olduğu kadar kadının yatay pozisyonda olmasına özen gösterilmelidir. Sperm kalitesi için de en sık gün aşırı cinsel ilişki önerilmektedir. Cinsel ilişki sırasında kullanılan kayganlaştırıcı her türlü sıvı spermlere zarar verebilir. Bu nedenle hamile kalmak isteyen çiftlerin bu tür maddeleri kullanması önerilmez.Bütün şartlar olumlu olsa dahi sağlıklı bir kadının hamile kalma oranı yüzde yirmi beş gibi bir orandadır. O nedenle yüzde yüz hamile kalma yöntemleri diye bir durum mümkün değildir. 

Hamile Kalmak İçin Yapılan Hatalar

Hamile kalmak için yapılan hataların başında kocakarı ilaçları gelmektedir. Hamile kalmak için neler yapılmalı, diye çaresizlik içinde uğraşan çiftlerin bu zayıflığından yararlanan bazı fırsatçılar yüzünden bazen geri dönülemez hatalar yapılabilmektedir.

Hamile kalmak için dolunayda ilişkiye girmek gerektiği inanışlar da insanın aklını karıştırabilir. Aslında bu durum sadece kadının yumurtasının çatlama dönemi dolunay zamanına geliyorsa geçerli olabilir. Aksi takdirde pek geçerliliği olan bir argüman değildir.İlişkiden sonra ayakları yukarı kaldırıp yatmak gereği de yanlış bir bilgidir. Bunun yerine bel atına bir yastık koyarak yatakta kalkmadan 30 dakika kadar yatmak yeterli gelmektedir. 

Bazı yiyeceklerin hamile kalmayı kolaylaştırdığı ile ilgili olan inanış da yanlıştır. Çinko, magnezyum, demir ve folik asit içeren yiyecekler vücudunuzun daha sağlıklı olması için gerekli besin ve minerallerdir. Eğer vücudunuzda eksikliği varsa gideren yiyecekler yemeniz dengelenmeye yardımcı olacaktır. Denge halindeki bir kadının vücudu da hamileliğe zaten hazır olacaktır. Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusunu cevaplamaya hiç gerek kalmayacaktır.

Hatanın kadında olduğu da bilinen en büyük yanlıştır. Aslında hamile kalamama sorunlarının % 40 kadarı erkekten, % 40 kadarı kadından kaynaklanmaktadır. % 10 kadarı ise her iki tarafın ortak olarak yapmaları gerekenleri yapmadıkları durumlardan kaynaklanır. Bunun için tek bir tarafın suçlanması asla doğru değildir. Doğum kontrol hapları gebeliği engeller gibi yanlış bir kanı vardır. Oysa bu ilaçlar sadece kısa süreli etkiye sahip ilaçlardır. O nedenle bırakıldıktan sonra en fazla 1 hafta içinde vücuttan atıldıklarından hamile kalmaya uzun süreli engel teşkil etmezler. En fazla iki ay içinde üreme organları normal seyrine döner.

İkinci hamilelik daha kolay gerçekleşir. Şeklindeki inanış da yanlıştır. Eğer gebe kalmayı engelleyen durum hala geçerliliğini koruyorsa gebe kalmak için o durum düzeltilmelidir. Bu engel ortadan kaldırılmadıkça 5. gebelik de olsa hamileliğin gerçekleşmesi zor olur.

 

Bir yıl boyunca doğum kontrol yöntemlerini uygulamadığınız halde eğer hamile kalmadıysanız; bir kadın doğum uzmanına gitmelisiniz. Gerekli testler yapıldıktan sonra doktorunuzun yönlendirmelerine harfiyen uyduğunuz takdirde yüksek ihtimalle hamile kalabilirsiniz. Ama diğer ihtimaller arasında da tüp bebek ve aşılama yöntemleri vardır. İlerleyen tıp sayesinde hiç spermi olmayan erkeğe dahi sperm hücresi üretebilme yetisi kazandırılmıştır.

Hamile kalmak için neler yapılmalı, sorusunun cevabını vermeye çalıştığımız bu yazımızda umarız aradığınız cevapları bulmuşsunuzdur. Bu konu ile ilgili bilgi kirliliği azımsanmayacak kadar çok olduğundan akıl ve bilim süzgecinden geçirdiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmayı uygun gördük. İnşallah siz de en kısa zamanda bir kadının ulaşacağı o en güzel mertebeye ulaşarak anne olabilirsiniz.

Sizler için nasıl hamile kalınır, hamile kalmak İçin neler yapmak gerekir derledik. Dileriz, en kısa zamanda arzu ettiğiniz gebelik için hamilelik belirtileri gösterir, mutluluğun kapısını aralarsınız…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!