featured

Kamburluk Nasıl Düzelir? 12 Basit Kamburluk Egzersizi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamburluk nasıl düzelir sorusu son dönemler özellikle masa başı çalışanların sayısının artması ile daha sıkça sorulmaya başlandı. Peki, kamburluk konusunda neler biliyoruz?

Küçük yaşlardan itibaren omurgalarında problem olan kişilerde duruş bozukluğu gözle görülür şekilde oluşur. Okul sıralarında oturma şekli, çalışma masasında duruş poziyosunu gibi şartlar kamburluğu tediklemektedir. İlk belirtileri eklem ağrıları olarak gözükür ve zamanla boyun kısmı önde sırt kısmı arkada kalacak şekilde duruşta bozukluklar meydana gelir.

Peki, kamburluk nasıl düzelir? Her kambur insan ameliyat olmak zorunda mı? Ameliyatsız şekilde tedavi mümkün mü?  

YouTube video

Aslında sırt bölgesinde kamburluk olan herkesin en çok merak ettiği hususlar olarak karşımıza çıkan bu soruların cevabı çok da zor değil. Özellikle bütün gün sabit şekilde sırt eğrisini istemsizce eğri tutmak kamburluk için birinci davetiyedir.

Kamburluk nedir diye konuyu ilk incelediğimizde aslında kamburluğun; sırt bölgesinde oluşan bir eğrilik olduğunu göreceksiniz. Normal şartlarda sırt eğrisi 25-40 cm aralığında iken kamburluk olan kişide bu eğrilik 45-70 cm gibi rakamları görmektedir. Hal böyle olunca bu eğrilik sırt bölgesinde istenmeyen bir görüntü oluşturmaktadır.

Bazı kamburluklar doğuştan oluşabilmektedir. Bunlar ancak kamburluk ameliyatı ile düzelebilecek yapıda olurlar. Sonradan kazanılmış kamburluk eğrisi kolay yöntemlerle düzelebilmektedir. İşte o yöntemler:

Cerrahi Müdahaleye Gerek Bırakmayan 12 Kolay Kamburluk Egzersizi

Kamburluk için esas olan vücudun ağırlık dengesidir. Kas yapısında ağırlık dengesinde bakıldığında sırt bölgesi daha zayıf kalmaktadır. Bu güç dengesini en doğru şekilde sağlamak kamburluk önleyici çalışma olacaktır. Peki, kamburluk nasıl düzelir? İşte yapılması kolay 12 kamburluk egzersizi:

1- Esneme hareketi ile vücudunuzu geriye doğru gerdirin. Bu sırt kemiklerinizin de açılmasını ve gevşemesini sağlayacaktır. Günde 3 defa 60 saniyeye kadar uygulayacağınız bu harekette elinize belinize ve ensenize koyarak da yapmanız mümkün.

2- 2.hareketimiz ellerimizi önce öne doğru sonra da arkada birleştirerek yapılan egzersiz olacak. Bu hareketi sandalyede oturup dik bir duruşla yapmanız gerekmektedir. Bu hareketi yaparken 5 e kadar sayın.

3- Sıra boyun hareketlerinde. Boynunuzu önce sağa sonra sola ortalama 5 saniye kadar yaslayın.

4– Kamburluk nasıl düzelir sorumuza bacak egzersizi ile devam ediyoruz. Sandalyede otururken öncelikle elleriniz yardımı ile dizlerinizi kendinize doğru çekerek 5 saniye kadar bekleyin. Bu hareketi iki bacağınıza da günde iki kere uygulayabilirsiniz.

5- Sıradaki hareket kürek kemiklerine yönelik açma hareketi. Öncelikle bu egzersiz hareketi için kesinlikle sırtınız düz olsun ve karnınız içinize doğru çekik olsun.

6- Sonraki hareketimiz ayakta yapılmalıdır. Ayakta dururken ellerinizi boynunuzda birleştirin ve göğsünüzü ileri ve geri hareket ettirin. Bu hareketi 10 defa yapmanız yeterli olacaktır.

YouTube video

7- Yeni egzersiz için yere yüz üstü uzanın. Ayak parmaklarınız yere dik olmalıdır. Uzun bir sopa ya da oklavayı geriye doğru atın. Bu sayede omuzlarınız öne doğru değil geriye doğru bir duruş sergileyecektir. Bunu 10 defa yapmak sureti ile günde 3 kez yapabilirsiniz.

8- Ayakta durarak kollarınızı omuz hizasına getirin. Parmak uçları duvara değecek şekilde 15 defa bu egzersizi tekrarlayın.

9- Yere yatın ve kollarınızı, bacaklarınızı uzatın. Aynı anda sağ kolla sol bacağınızı havaya kaldırın. Bu şekilde 8 kere tekrarlanan hareket için karnınızı sıkın.

YouTube video

10- Kollarınız yanda yüzüstü yere uzanın. Bu hareket esnasında başınızı geriye doğru atmadan vücutla aynı şekilde hareket ettirmeniz önemli. Nefes aldığınız esnada kürek kemiklerinizi kalçanıza doğru hareket ettirin. Belden yukarı olan kısmı eller düz şekilde yerde olacak şekilde kaldırın.

11- Kolunuzu dirsekten kırını ve aynı anda elinizi ve dirseğinizi duvara güzelce yaslayın. Sonrasında kolun ters yönüne vücut ve baş aynı anda yönünüzü çevirmeye çalışın. Bu sayede vücudunuzun büyük kısmı hareket etmiş olacaktır.

12- Kamburluk egzersizi için son yöntemimiz hareketler sonrası vücudu gevşetmek. Bunun için yere oturun ve kollarınızı ileri uzatın. Bu halde bir müddet bekleyerek vücudunuzun rahatlamasını sağlayın.

Kamburluk Nasıl Tedavi Edilir?

YouTube video

Çocukluk yaşlarda omurgalar eğilip-bükülmeye daha müsait bir yapıda olurlar. Bu yaşlarda omurgaları eğik şekilde bir duruşa alıştırmamak gerekir. Yoksa daha ileri yaşlarda ortaya çıkan kamburluğa davetiye çıkarılmış olur.

Küçük yaşlardan gelen kamburluk rahatsızlığı ise cerrahi tedavi gerektirebilecek sonuçlar doğurabilir. Eğer çocuğunuzda kamburluk belirtisi görürseniz vakit kaybetmeden bir doktora göstermelisiniz. Unutmayın erken teşhis ile ortaya çıkacak büyük sorunlar giderilmiş olur.

Erken teşhis sayesinde cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan korse tedavisi ve fizik tedavi ile kamburluk daha fazla ilerlemeden iyileştirilebilir. Kamburluk nasıl düzelir sorusunu kendinize erken sormak sizleri büyük sıkıntılardan kurtaracaktır.

Kifoz Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kifoz, sırt ve boyun bölgelerinde ki eğrilik olarak açıklanabilir. Duruş bozukluğuna neden olan bu rahatsızlık ile ilgili erken teşhis ve tedavi sizleri normal yaşantınıza hızlı şekilde kavuşturacaktır.

Doğuştan veya gün içinde ki hal ve hareketlerinize göre kifoz rahatsızlığına sahip olabilirsiniz. Belirtiler baş gösterdiği an da doktorunuza başvurmak tedavi açısından büyük önem taşır. Kifoz derecenize göre belirli tedavi şekilleri uygulanacaktır.

Fizik tedavi ile bu rahatsızlık giderilebilir veya bir şekilde rahatsızlığınız üst seviye ise cerrahi müdahale gerekebilir. Aynı zamanda çok ileri bir düzeyde hastalığınız yok ise basit yöntemlerle kamburluktan kurtulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!