featured

Küçük Oturma Odası İçin Harika Tasarımlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük oturma odası, akıllıca yapılacak bir tasarım sayesinde hem şık hem de daha zarif hale getirilebilir. Bunun için çok fazla para ve zaman harcamanıza gerek kalmadan, küçük oturma odanızda görsel bir şölen oluşturabilirsiniz. Küçük oda tasarımıyla bir oda nasıl geniş bir hale getirilebilir. Küçük odası olanlar için muhteşem oda dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük odalar için ideal ortam nasıl hazırlanır? oda tasarımı nasıl yapılır? iç içe bir oturma odası mı yoksa ferah bir oturma odası mı istiyorsunuz? İşte tüm bu sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz detaylar..

Işıklandırmaya Önem Verin

Işıklandırmaya önem verin.Küçük oturma odalarında ışıklandırma önem verilmesi gereken bir konudur. Eğer doğal ışığı alabileceğiniz bir pencere yapısı bulunuyorsa, karanlığı eve dolduracak perdeler yerine daha açık renkte perdeler kullanılmalıdır.

Eğer büyük pencerelere sahipseniz, böyle bir odanın çok fazla ışık almasa bile, evin içinin daha ferah ve havadar olmasını açık renk perdelerle sağlayabilirsiniz. Tabanda yer kazanmanın en iyi yolu, duvara tutturulan ya da asılan aydınlatmalardır. Salıncak kollu lambalar ise, küçük sehpalar üzerinde, tasarımınıza ayrı hava katacaktır.

Büyük Halı Kullanın

Cesurca kullanılacak büyük desenli halılar da olmak üzere kalın halı, küçük odanın daha büyük görünmesini sağlayacaktır. Büyük halı kullanmanın yanında, köşe oturma grubu, daha fazla alana sahip olmanıza olanak tanıyacaktır. Duvara konacak bir tablo, tablo ve mobilyalarınıza uygun bir avize seçimi sayesinde, küçük oturma odanız, bambaşka bir hale gelecektir. Bu yüzden büyük halı kullanın.

Koyu Renkli Parlak Duvarlar

Sofistike bir hava yaratmak istiyorsanız, koyu renkli ve parlak duvarlar tercih edilebilir. Çizgili parçalar, renkli ve kalın öğeler, sofistik hava yaratırken, parlak mobilyalar, samimiyeti, mutluluğu ve huzuru size hissettirecektir. Alanın küçüklüğünü dert etmeden, ayrı oturma odası ve çalışma odası yaratabilirsiniz. Çok amaçlı getireceğiniz oda tasarımı ile; oturma odasını, home ofis yapma olanağı bulabilirsiniz.

Daha renkli ve eğlenceli duvarlarla tasarım yapmak istiyorsanız, pastel renklerden ve karıştırma desenlerden oluşan duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Böylece resmi bir oturma odası yerine daha neşeli bir oda elde edebilirsiniz.

Yüksek Tavanları Tercih Edin

Küçük ve kare bir alana sahip olunsa bile, tercih edeceğiniz yüksek tavan ile, dikey kullanım, evinizi daha şık gösterecektir. Yüksek tavan sayesinde, dikey kullanımı daha avantajlı hale getirebilir, pencerenin üzerinde asılı olacak perdeler ile, evin havadarlığını artırabilirsiniz. Yüksek tavanların görselliğini artırmak için, küçük sehpalar, konforlu küçük yastıklar kullanabilirsiniz. Büyük sehpa tercih etmek yerine, küçük alanda rahatlıkla dolaşmaya olanak tanıyacak, küçük sehpaları düşünebilirsiniz.

Küçük oturma odası tasarımı için duvarların daha aydınlık renklere boyanması, eskisine göre oturma odanızı daha havalı ve daha ferah gösterecektir. Beyaz renge boyanan duvarlar üzerine tercih edeceğiniz sanat eseri tablolar, odanıza ayrı bir şıklık katacaktır.

YouTube video

Tüm bunları gerçekleştirip odanıza giriş yaptıktan sonra ne kadar şahane bir hale gelecektir, buna siz bile inanamayacaksınız.Bir yatak odası dekorasyonu mu yaptırmak istiyorsunuz, bu konuyla ilgili olarak yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Yatak oda tasarımları gençler için arıyorsanız ya da  oda düzenleme, oda dekorasyonu için pratik fikirler, küçük oda dekorasyonu püf noktaları ve ferah oda tasarımları hakkında fikir edinmek istiyorsanız yukarıdaki videoda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!