featured

Lezzetli Sebzeli Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Canınız dumanı tüten mis gibi tavuklu bir şeyler çekti ve dışarıdan sipariş vermek istemiyor musunuz? Dolabınızda duran bütün bir tavuk var ve ne pişireceğinizi bilmiyor musunuz? Öyleyse tarifi pek kolay sebzeli tavuk dolması tam da size göre… Peki bu leziz mi leziz kolay mı kolay sebzeli tavuk dolması tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebzeli Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

Buram buram enfes bir sebzeli tavuk dolması tarifi için malzemeler aşağıda sıralanmıştır.

Parçalanmamış bütün bir tavuk 6 küçük boy soğan 1 Adet patates 4 Adet yeşil biber 1 Adet domates 4 Dal biberiye 1 Yemek kaşığı tereyağ 2 Adet havuç Fırın torbası Tuz, kişniş, kimyon 1 Tatlı kaşığı un

Sebzeli Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

Sebzeli tavuk dolması için bütün tavuğu bir güzel yıkayıp, bir kenara koyun. Güzelce yıkanan tavuk bir kenarda hazır beklerken gelin iç malzemeleri bir güzel doğrayalım.

Sebzeleri Soyup, Doğrayın!

Sebzeli tavuk dolması tarifine başlarken küçük soğanlarımızı soyup olduğu gibi doğramadan bırakıyoruz. Diğer malzemelerimiz olan patatesimizi, biberlerimizi, domatesimizi ve havuçlarımızı küçük küçük doğruyoruz.

Tüm Malzemeleri Harmanlayın

Sebzeli tavuk dolması tarifinde kestiğimiz tüm sebzeleri derin bir kabın içine doldurun. Sonra malzemelerin üzerine tuz, kişniş ve kimyondan dökün. Dileyen hafif tat vermesi için karabiber ve pul biber de ekleyebilir. Döktüğünüz baharatlarla sebzeleri 1 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte karıştırın. Tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması gerekir.

Tavuğunuz Dolma Olmaya Şimdi Hazır!

Yıkayarak dinlendirdiğiniz tavuğun içine harmanladığınız sebzeleri dikkatlice yerleştirin. Sebzeli tavuk dolması tarifinden geriye kalan sebzeleri tavuğun dışında tutun. Tavuğun üzerine birkaç parça tereyağı sürdüğünüzde tavuğunuz dolma olmaya hazır hale gelir.

Nar Gibi Kızaran Sebzeli Tavuk Dolması

Sebzeli tavuk dolması tarifini sonlandırırken iç malzemesi hazırlanıp, doldurulmuş tavuk dolmamızı artık unlayıp, delinen fırın torbasına koyabilir ve bağlayabilirsiniz. 255 derecelik fırında kızarmış nar gibi sebzeli tavuk dolması hepinize afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!