featured

Mahsun Kırmızıgül Mucize 2 Aşk Müziği İçin Mikrofona Geçti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahsun Kırmızıgül, Mucize 2 Aşk sinema filminin soundtrack’i Yoksun Sen ’i yorumlamak için 14 yıl sonra mikrofona geçti. Yıllardır hiçbir şekilde şarkı seslendirmeyen Mahsun Kırmızıgül, senaryosunu kendisinin yazdığı filmlerin yönetmenliğini kendi yapıyordu ve aynı zamanda da yapımcılığını yaptığı bütün filmler ilgiyle izleniyordu.

Senaryosunu yazıp yönetmenliği yaptığı ilk filmi 2009 yılında beyaz perdede izlenilen Beyaz Melek idi. Güneşi Gördüm, Gecenin Kanatları, New York’ta Beş Minare gibi daha birçok filme adını yazdırıp imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, şarkıcılıktan sonra sinema sektöründe de oldukça dikkat çekti. Yaptığı başarılı sinema projeleri ona uzun yıllar müziği nerdeyse unutturmuştu. Yoksun Sen isimli şarkısıyla tekrar müzik gündemine gelen sanatçı dinleyicilerinin kafalarında soru işaretleri bıraktı ve sanatçı tekrar müziğe dönmesiyle ilgili merak uyandırdı.

Yoksun Sen Şarkısı ve Detayları

YouTube video

Hem şarkıcı ve besteci hem yönetmen ve senarist hem de yapımcı olan Mahsun Kırmızıgül sanat hayatına şarkıcılıkla başlamıştı, fakat sinema sektörüne atıldıktan sonra müziğe yıllarca ara vermişti. Ta ki “Mucize 2 Aşk” sinema filminin “Yoksun Sen” isimli şarkısını seslendirene kadarda eline mikrofonu almamıştı.

Geçtiğimiz günlerde “Mucize 2 Aşk” filminin sinema salonlarında start verilmesiyle birlikte Yoksun Sen soundtrack şarkısı da A1 Müzik Yapım aracılığıyla YouTube’a eklendi. Sözü, müziği ve düzenlemesi Mahsun Kırmızıgül’e ait olan Yoksun Sen isimli şarkı 3 gün içerisinde YouTube’da 750 bin izlenmeye ulaştı ve trend videolar listesine girerek 21. sıraya yerleşti. Prag senfoni orkestrası eşlik ettiği şarkıyı yine Mahsun Kırmızıgül’ün kendisi seslendirdi. Yıllar sonra mikrofonla yeniden buluşan sanatçının tekrar yeni şarkılarla sevenlerinin karşısına çıkıp çıkmayacağı ise kendisiyle alakalı en çok ilgilenilen konu oldu.

Mucize 2 Aşk Konusu Nedir?

YouTube video

Senaryosu Mahsun Kırmızıgül ‘e ait olan Mucize 2 Aşk filmi, Mucize Aşk filminin devamı niteliğindedir. 2 saat 9 dakika uzunluğundaki Mucize 2 Aşk filmi gerçek bir dram hikayesine yer veriyor. Mucize 2 Aşk Filmi konusu Mahsun Kırmızıgül ‘e ait 2014 yapımı Mucize Aşk filmini temel alıyor. Aziz isimli engelli adam ile sağlıklı bir kız olan Mızgin’in görücü usulü evlendirilmesi ile başlayan acıklı hikayede toplum tarafından dışlanan küçük ve gariban bir aileye yer veriliyor.

Kendi köy sakinleri tarafından dışlanan Mızgin ile Aziz çifti, hayatlarına yeniden başlamak için farklı bir kasabaya taşınır. Evlendiği kadın Mızgin’e aşık olan Aziz, engellerini aşmak ve sosyal yaşama dönmek için çaba sarf etmeye başlar. Mızgin’in yanında sağlıklı bir eş olmak için çaba harcayan genç adam, taşındıkları kasabada yaşayan Mahir Öğretmen ve Sinemacı Bahattin ile el ele vererek iyileşmek için muhteşem bir çaba harcar. Aziz, Mahir öğretmen ve sinemacı Bahattin’in de desteği ile eşi için birçok mucizeyi gerçekleştirir. 2014 yapımı “Mucize” filminin devam halkası olan yapımın yönetmenliğini ve senaristliğini bir kez daha Mahsun Kırmızıgül üstleniyor.

Mucize 2 Aşk Filmi Hangi Dönemi İşliyor? 

Mucize 2 Aşk Filmi dönemi 1960 ‘lı yılları kapsıyor. Bu dönemin nostaljik kıyafet ve otomobillerinin yer verildiği filmde toplamda 7bin kostüm kullanıldı. 

Mucize 2 Aşk Oyuncuları Kimlerdir?

Mert Turak, Mucize 2 Filmi baş rollerinden biri olan Aziz’i canlandırmaktadır. Biran Damla Yılmaz, Mahsun Kırmızıgül ‘ün aynı konudaki 2. filminde Mizgin karakteri ile baş rolde oynuyor. Fikret Kuşkan, filmdeki Mahir öğretmen rolünü canlandırıyor. Erdal Özyağcılar ise filmdeki sinemacı rolü ile yine sakin ve babacan bir role bürünüyor. Ayrıca filmin önemli rollerinde Şenay GürlerMahsun KırmızıgülSinan Çalışkanoğlu ve Melis Sezen oynuyor. 

Mucize 2 Aşk Filmi Nerede Çekildi? 

Mucize 2 Aşk Filmi çekimleri Kars ve İzmir olmak üzere iki farklı ilde gerçekleştirildi. Filmin çekimlerinin en büyük bölümü Yenifoça Mahallesi ve çevresinde tamamlandı. 

Muhsin Kırmızıgül Filmleri Nelerdir?

Muhsin Kırmızıgül ‘ün ilk filmi 2007 yılında senaristliğini yaptığı Beyaz Melek filmidir. Sanatçının ilk filmi olan Beyaz Melek, tüm Türkiye’de merakla izlendi. Gişe rekorları kıran film aşkın ve komedinin en güzel örneklerinden biriydi. Ünlü sanatçının ikinci filmi ise 2009 yılında senaristliğini üstlendiği Gecenin Kanatları filmidir. Yine aynı yıl vizyona giren Güneşi Gördüm filmi oldukça beğeni toplayan filmler arasındaydı. 2010 yılında vizyona giren New York’ta Beş Minare filmi büyük bir ilgiyle izlenen filmler arasındadır. 2011 yılına damga vuran Hayat Devam Ediyor filmi de Kırmızıgül’ün senaristliğini üstlendiği filmler arasındadır. 2012 yılında Babalar ve Evlatlar filmini çeken ünlü sanatçı bu filmi ile de oldukça başarılı sonuçlar elde etti. 2014 yılında Mucize ismindeki dram filmini çeken başarılı yönetmen, film ile sosyal sorumluluk bilinci uyandırdı. Kırmızıgül ‘ün 2017 yılında çektiği Vezir Parmağı filmi gişe rekorları kırmasa da oldukça başarılı oldu. 2019 yılında vizyona giren Mucize 2 Aşk filmi ise Kırmızıgül ‘ün en duygusal filmi olmayı başardı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!