featured

Nasa Başkanı Açıkladı: Tom Cruise Uzaya Gidiyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz Salı günü Hollywood dünyası ve sinema severler yoğun şekilde Tom Cruise’nin uzaya gideceğiyle ilgili yorumlar yaptılar. Twitter gündeminde de sıkça konuşulan ilk uzay filmi ve “ Tom Cruise uzaya gidecek” konuları hakkında net bir bilgi açıklanmamıştı. Konu ile ilgili Nasa başkanı Jim Bridenstine den açıklama geldi ve Nasa Tom Cruise uzaya gidiyor diyerek Twitter mesajı paylaştı.

Tom Cruise ve Elon Musk İşbirliği Yaptı!

YouTube video

Top Gun filminin başrol oyuncusu ve dünyanın en ünlü aktörlerinden olan Tom Cruise ile Elon Musk işbirliği yaptı. SpaceX uzay firması ve Nasa ile birlilte uzayda ilk defa uzun metrajlı bir sinema filmi çekilecek ve bu filme başrolde Tom Cruise oynayacak.

Nasa tarafından yapılan açıklamanın ardından oynadığı tüm aksiyon filmlerinde de dublör kullanmayan Tom Cruise’nin risk alarak uzay filminde de kendisinin oynayacağı duyuruldu. Cruise’nin film için yakında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmesi planlar dahilinde bulunuyor. Filmin Görevimiz Tehlike filmi ile bağlantısının bulunmadığı da netlik kazandı ve uzay filminin ayrı bir film olacağı ise netlik kazandı.

Tarihin En Pahalı ve Riskli Sinema Filmi

YouTube video

Uzayda çekilmesi planlanan filmi üstlenecek stüdyo da henüz belli değil fakat uzayda çekilecek ilk sinema filminin tarihin en pahalı ve bir o kadar da riskli olacağı düşünülüyor.

Cruise’nin başrolde oynayacağı uzay filmi için uzayda kalınacak süre, ekipte yer alacak kişilerin sayısı ve ne kadar bu film için bütçe ayrıldığı ise merak konusu olmuş durumda.

Cruise’ nın Saatte 27 bin 600 Km Hıza Ulaşması Gerekiyor!

YouTube video

İlk astronotların 27 Mayıs 2020’de Space X tarafından ISS’ye gönderileceği ve bu ilk seferin başarısının da filmin kaderini belirleyeceği söyleniyor. Space X aracı ise toplamda 6 astronot taşıma özelliğine sahip bulunuyor. Yeryüzünden 408 km yukarıda bulunan ISS, saatte 27 bin 600 km kadar bir hızla yol alıyor ve Tom Cruise’nin roketinin de bu hıza ulaşmak zorunda olduğu söyleniyor. Bu yolculuk takriben 6 saate yakın bir sürede tamamlanabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!