featured

Özel Günlerde Kullanılabilecek 10 En Güzel Saç Modeli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç modelleri ve bakımı özellikle kadınlar için olmazsa olmazdır. Öyle ki saçlarınız ister uzun ister kısa olsun en güzel saç modelleri kolay yapım aşamaları ile sizi farklı bir insana çevirecektir. Eğer saçınızın  Özel günlere uygun en güzel saç modeli olmasını isterseniz listemizdeki uygulamalar ile (görsel ve youtube video sunumlu) kendi saçınızı adeta bir kuaför ustalığı ile yapabilirsiniz.

Saç modeli kısa olan kadınlar için de özel davetlere yakışacak farklı tasarımları deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra saç modeli örgü şıklığını tercih edenler için de hem kolay hem de şık modelleri kısa sürede öğrenebilirsiniz. Kusursuz saç modeli kadın dünyasının en vazgeçilmez noktalarından biridir. Gelin davetlerde fark yaratacağınız özel modellere daha da yakından bakalım.

1 –  Örgülü Taç Modeli

YouTube video

En güzel saç modeli çeşitlerinden biri olan örgülü taç modeli ile gerek günlük hayatta gerekse de tüm özel davetlerde fark yaratabilirsiniz. Genellikle balıksırtı örgü stilinin uygulandığı bu modelde sırtı açık bir elbise ile gözleri üzerinize çekmeniz mümkündür. Saçları kontrol altında tutan, doğru makyaj tercihi ile de daha çarpıcı bir hale gelen örgülü tacı kolay bir şekilde evinizde yapabilirsiniz.

2 – Dalgalı Atkuyruğu Modeli

YouTube video

İşte karşınızda hem kolay hem de şık bir model daha. Dalgalı atkuyruğu modeli, her türlü özel davetin kurtarıcısı niteliğinde bir klasik modeldir. Saçı yeterince uzun olmayan kadınların da postiş yardımı ile bu modeli taşımaları mümkündür. Evde kendiniz de uygulayabileceğiniz bu kusursuz ve çarpıcı model ile gecenin parlayan yıldızı siz olacaksınız.

Tek yapmanız gereken maşa ya da fön makinesi yardımı ile atkuyruğunuza hafif dalgalı bir görünüm kazandırmak. Daha sonrasında saç spreyi ile modelin uzun saatler boyunca bozulmadan kalmasını da sağlayabilirsiniz. En güzel saç modeli çeşitlerinden biri olan dalgalı atkuyruğu ile davetlerde ışık saçabilirsiniz.

3 – Dağınık Topuz Modeli

Kısa saç modellerinden sıkıldıysanız saçlarınızı uzatıp dağınık topuz modelini deneyebilirsiniz. Dağınık topuz, en klasik ama aynı zamanda en şık ve kolay saç modellerinden biri. Yılların eskitemediği bu model 2020’li yılların da yeni trendi haline geldi. Davetlerde, özel günlerde, yemeklerde ya da kutlamalarda bu klasikleşmiş modeli ister genç kız olun ister olgun kadın uygulamaktan asla çekinmeyin. Asil duruşu ile de oldukça cezbedici bir saç modeli olan dağınık topuzu yukarıda belirttiğimiz örgü taç modeli ile aynı anda da uygulayabilirsiniz. Ayrıca şık bir tel tokayla da çok uyumlu bir hava verilebilir.

4 – Sarmal Topuz Modeli

Kadınlar saç görünümlerini her zaman önemser. Karşınızda yine yapılışı kolay ama bir o kadar da çarpıcı özel davetlerde kullanılabilen saç modellerinden biri. Sarmal topuz, genellikle iş yemeklerinde ve ciddi davetlerde kullanıma uygun bir modeldir. En güzel saç modeli listesinde her daim bulunan bir model olan sarmal topuz ile ciddiyet ve şıklığı bir arada kombinleyebilirsiniz.

5 – Örgülü Topuz Modeli

Saç trendlerinin öncü modellerinden Örgülü topuz modelleri, günlük kullanımda dahi size eşlik eden şık bir modeldir. Genellikle yaz esintilerini taşıyan bu modeli bahar ve yaz aylarında gerçekleşen özel davetlerde kullanabilirsiniz. Yine balıksırtı tekniği ile uygulanan örgülü topuz modelini aynı zamanda örgü taç tekniğini de bir arada kullanmanız mümkündür. En güzel saç modeli tekniklerinde topuzlu saç örgüleri zarif modelleri ile unutmamak gerekiyor. Bu model için omuz altı uzun saçlar gerekir. Kısa saçların bu modelde kullanımı zordur.

6 – İri Dalgalı Saç Modeli

İri dalgalı saç modeli, saç aksesuarlarıyla da kullanılabilecek, günlük hayatınızda ve bazı özel davetlerde kolayca uygulayabileceğiniz bir modeldir. Özellikle kısa saçlı kadınlar için oldukça ideal olan bu model ile rahat bir şıklık elde etmeniz mümkündür. İri dalgalı saçlar için yalnızca iki malzemeye ihtiyacınız var; maşa ve uzun saatler etkisine kaybetmeyen güçlü bir saç spreyi.

7 – Halat Topuz Modeli

Pratik saç modelleri arasında trend bir model olan halat topuz modeli yalnızca ve yalnızca 10 dakika gibi oldukça kısa bir sürede en güzel saç modeli listesinde başı çeken halat topuz modelini uygulayabilirsiniz. Bu pratik ve şık topuzun en büyük özelliklerinden biri ise yalnızca 3 adımda yapılıyor olmasıdır. Ortadan ayırdığınız saçınızı sprey yardımı ile sabit tutup halat şeklinde kıvırarak arkada toplamanız yeterli olacaktır. Dilerseniz modele uygun değişik örgü yöntemleri ile halat topuzunuza renk de katabilirsiniz.

8 – Düz ve Şık Atkuyruğu Modeli

YouTube video

At kuyruğunun modası hiç bir zaman geçmez. Dümdüz bir atkuyruğu ile şık olabileceğinize inanmıyor musunuz? O zaman yanıldığınızı size söylemek zorundayız. Güzel taranmış ve sabitlenmiş bir atkuyruğu her daim şıklığın en büyük temsilcilerinden biridir. Özellikle son yılların en trend saç modellerinden olan atkuyruğu modellere farklı bir dokunuş getirmek de tamamen sizin elinizde. Derli toplu yandan ya da ortadan ayrılmış uzun atkuyrukları en güzel saç modeli listesinde her zaman sağlam bir yere sahiptir.

9 – Dalgalı Fön Modeli

YouTube video

Özellikle kısa ya da orta boy saçlara uygulanan dalgalı fön modeli ile günlük hayatta da özel davetlerde de bakımlı olduğunuzu ortaya koyabilirsiniz. Yapılışı yine oldukça pratik saç modellerinden biri olan dalgalı fön için yarım saatten daha az bir süreye ihtiyacınız var. Özel davetlerin kurtarıcı modeli olan dalgalı fön ile her daim şıklığı yakalayabilirsiniz. Saçların ucuna kırıklar oluşmaması için günün sonunda saç kremide uygulanabilir.

10 – Yarım Toplu Halat Örgü Modeli

Örgünün her çeşidi şıklığın habercisidir diye boşuna dememişler. En güzel saç modeli örnekleri arasında yarım toplanmış halat örgü modeli de yer alıyor. Bu farklı ve bir o kadar da pratik model ile özel davetlerin en dikkat çekici ismi olabilirsiniz. Yalnızca halat örgü tekniğine hakim olarak bu modeli 15 dakika gibi kısa bir sürede kendinize uygulayabilirsiniz.

Saç Modeline Uygun Makyaj Önerileri

Özel bir davete katılırken en güzel saç modeli hangisi sorusunun cevabı kadar, saç modeline uygun makyaj nasıl yapılır, sorusunun cevabı da bulunmalıdır. Nasıl ki kıyafete uygun saç modeli seçmek gerekiyorsa, saç modeline uygun makyaj yapmak da özel davetlerin değişmez kuralıdır. Peki, hangi saç modeline hangi makyaj uygun olur? Özel günlere uygun makyaj nasıl yapılmalıdır? Saça göre makyaj nasıl tercih edilir?

1 – Düz Saç Makyajı

Düz saç makyajı yapmak için öncelikle saçların dağınık mı yoksa toplu mu kullanılacağına karar verilmelidir. Bu kapsamda dağınık bırakılacak düz saç makyaj uygulamasında kontürden faydalanılmalıdır. Eğer yarım ay gibi sakin bir saç modeli kullanılacaksa, düz saç makyajı için yumuşak renklerde bir allık tercihi yüz hatlarını ortaya çıkaracaktır. 

2 – Dağınık Topuz Makyajı

Dağınık topuz makyajı uygulaması için ise elmacık kemiklerin ortaya çıkarılması muhteşem bir uyum sağlayacaktır. Bu amaçla doğal ve nude renk makyaj tonları tercih edilmelidir. Mat ruj ve aydınlatıcı kullanımı ise dağınık topuz saç modelinin tamamlayıcısı olacaktır. Bu kışkırtıcı asi saçlar sizi daha havalı yapacaktır.

3 – Atkuyruğu Modeli

Eğer atkuyruğu saç modeli yaparak özel bir davete katılmak istiyorsanız, mutlaka iddialı tonlarda bir makyaj uygulamalısınız. Bunun için kırmızı tonlarda bir ruj ve siyah tonlarda bir göz makyajı tercih edilebilir. Ayrıca sıcak havada kullanımı kolay bir modeldir.

4 – Örgü Saç Makyajı

Örgü saç modelleri arasından bir model tercih ediliyorsa, saç rengine uygun tonlarda gölgeli bir makyaj tercih edilmelidir. Açık renk saçlara sahip kişiler kahve tonlarında gölge kullanabilirken, siyah renk saçları olan kadınlar gri tonlarda gölge kullanmalıdır. Örgü saç makyajı denildiğinde en önemli nokta göz makyajıdır. Çünkü oldukça özel bir görüntü veren örgü modeli saç tipi, makyajın da özel olması gerektirir. Bu noktada saça göre makyaj önerilerine dikkat edilmelidir. 

Ayrıca saç rengine göre makyaj tercihinde bulunmak da doğru bir yöntemdir. Açık renkli saçlara sahip kişiler daha kahve ve mat renkleri tercih edebilirken, koyu renk saçlara sahip kişiler daha canlı ve dikkat çekici renkler tercih etmelidir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!