Ramazan Menüsü : İftar Yemek Tarifleri 3. Gün
Ramazan Menüsü : İftar Yemek Tarifleri 3. Gün

Ramazan Menüsü : İftar Yemek Tarifleri 3. Gün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü iftar yemek tarifleri 3. günde de sizlerle! Sizin her gün ne pişireceğim, diye düşünmemeniz için sizlerle gün be gün iftar yemek tarifleri paylaşıyoruz. Bu günkü menümüzde: Ezogelin Çorba, Fırında İzmir Köfte, Fırında Kaşarlı Patates Püresi, Yoğurtlu-Cevizli Salata ve Mozaik Pasta sizlerle!

Her gün yeni bir yemek yapmak için düşünmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Özellikle kkonu Ramazan menüsü olunca herkes her gün sofrasında farklı lezzetler görmek istiyor. Üzerinizden yükünüzü bir nebze de olsa almak için sizlerle her gün iftar yemek tarifleri paylaşıyoruz. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar dileriz!

 Bir Türk Geleneği: Ezogelin Çorba Tarifi

Eşsiz Bir Lezzet: Fırında İzmir Köfte Tarifi

İftar yemek tarifleri arasında başı çeken fırında İzmir köfte tarifi, hem oldukça kolay hem de doyurucu bir lezzet. Büyük küçük herkesin çok seveceği, ramazan menüsü listenize lezzet katacak bu köftenin tarifi ise şöyle;

Yedikçe Yediren Bir Lezzet: Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Çatala aldıkça uzayan kaşarıyla beraber lezzeti de büyüyen kaşarlı patates püresi Ramazan menüsü içerisinde olmazsa olmaz dedik ve bu pratik fırında kaşarlı patates püresi tarifi ile iftar sofralarınıza lezzet katmak için tarif vermeye geldik!

Malzemeler

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri6 tane orta boy patates1 çb ılık süt4 yk tereyağı1 tk tuz

Yapılışı

Patatesleri soyun.Eşit parçalar halinde kesin.Tencereye 3-4 barda su koyun. Sütü ekleyin.Patatesleri içine atarak ve tuz ilave ederek haşlayın.Patatesleri yumuşayana kadar pişirin.İyice haşlanan patatesleri süzerek bir kaba alın.Hala sıcakken tereyağını da ekleyin.Patates ezici kullanarak patatesleri ezin ve tereyağı ile iyice karışmasını sağlayın.Ilık sütü yavaşça patateslere ekleyerek karıştırmaya devam edin.İyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar sütü ekleyin.Biraz tuz ilave ederek patatesleri borcama koyun.Üzerine kaşarları serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana dek pişirin.

Büyük küçük herkesin seveceği fırında patates püresi tarifimiz hem lezzetli hem de oldukça kolay. Ramazan menüsü için hazırlayacağınız bu tarif aynı zamanda sofranıza da lezzet katacak. Şimdi geçelim tek başına bile doyurucu olan yoğurtlu-cevizli salata tarifimize!

Bir İtalya Klasiği: Yoğurtlu-Cevizli Salata

İftar yemek tarifleri menüsüne yakışır şekilde sunduğumuz Türk yemek tariflerinden sonra bir İtalya havası almaya ne dersiniz? İtalya sofralarının vazgeçilmez bir lezzeti olan yoğurtlu-cevizli salata tarifi Ramazan menüsü kapsamında sizlerle!

Malzemeler

1 atom (göbek) kıvırcık1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz2 adet çarliston biber6 adet çeri domates1 su bardağı süzme yoğurt3 yemek kaşığı zeytinyağıKuru naneTuz

Yapılışı

Atom kıvırcığı doğrayın.Biberlerin içini çıkararak küçük doğrayın.Kıvırcık ve biberleri salata kasesine alın.Üzerine yoğurt, ceviz, yağ, tuz ve naneyi ekleyerek harmanlayın.Çeri domatesleri 2 ye keserek salata kasesinin çevresine ekleyin. İşte hepsi bu kadar. Afiyet olsun!

Ramazan menüsü doyurucu olmakla beraber çabuk hazırlanabilir de olmalıdır ki hazırlayan kişiyi yormasın. İftar yemek tarifleri içerisinde bulunması gereken besleyici yemeklere gün be gün yer veriyoruz. Bu muhteşem salatadan sonra çayınızın yanına eşlik edecek harika ve kolay bir tatlı olan mozaik pasta tarifimize geçiyoruz!

Şipşak Pasta: Mozaik Pasta tarifi

Hiç mozaik pasta yapmayan var mıdır? Kolay yapımı, sanki profesyonelce yapılmış gibi görünen görüntüsü ve sadece 5 malzemeyle yapılan mozaik pasta tarifiiftar yemek tarifleri tatlılarının arasında adeta bir adım öne çıkıyor!

Malzemeler

2 paket petibör bisküvi4 yemek kaşığı kakao4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağıStreç film

Yapılışı

Bisküvileri derin bir kaba iri parçalar halinde kırın.Sos tenceresinde tereyağını eritin.Kakaoyu, sütü ve şekeri tereyağına ekleyin.Karıştırarak kaynatın. Pişen sosu bisküvilerin üstüne dökerek tahta kaşık yardımıyla (dilerseniz elinizle) iyi karıştırın.Ardından karışımı streç filme alıp elinizle şekil verin.Şekil verdiğiniz pastanın üzerini de streç film ile kaplayarak en az 1 saat buzlukta bekletin.Çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Nisan 2020 ile Mayıs 2020 arası iftar menüleri için tariflerimiz her gün sizlerle. Her gün ne pişirsem? Nasıl pişirsem, derdine son veriyoruz! Bugün sizler için oldukça kolay ve hafif tatları derledik. Sahur için de tariflerimiz her gün sizlerle kalacak!

Şimdiden herkese kolay gelsin, bol lezzetli bereketli iftarlar!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!