featured

Ramazan Menüsü: Patatesli Börek ve Cennet Çorbası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Menüsü bugün iftar yada sahur tarifleri olarak sizlere lezzetine doyulmayan Patatesli Börek tarifi vereceğiz. Bu tarifi alışılagelmişin dışında bir tarza hazırlayacağız. Börekle birlikte yapacağımız bir diğer yemek ise cennet çorbası olacak. Şimdi her iki tarifimizi verelim.

Ramazan Menüsü Tarifleri

Patatesli Börek Nasıl Yapılır? Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Malzemeleri

4 adet yufka,Yarım kilo patates,Bir tutam kırmızı pul biber, Bir tutam karabiber, 2 yumurta,  1 çay bardağı sıvı yağ,Islatmak için su.

Patatesli Börek yapılışı

Patatesli börek tarifi ile böreğimizi hazırlamak için öncelikle patatesler haşlanır ve kabukları soyulduktan sonra ezilir.Ezilen patateslere biraz tuz, biraz pul biber ve karabiber eklenerek karıştırılır.Çukur bir kap içerisinde 2 su bardağı içme suyu ile 1 çay bardağı iyice çırpılır.4 yufka üst üste konur ve ortadan ikiye bölünür. Yarım ay şeklinde olan yufkaların her birine yağlı sudan fırça yardımıyla sürülür.Yufkaların geniş olan kısmına patates konularak sarılır.Sarılan yufka eşit aralıklarla kesilir ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır ve son olarak üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Pişirilen patatesli börek ılıyınca servise hazır hale gelir.

Adı Gibi Eşsiz: Cennet Çorbası

Cennet çorbası, kültürümüze asırlar önce geçen, harika lezzet de bir çorbadır. Sahur sofralarına da pek bir yakışır. Üstelik oldukça besleyici ve doyurucudur. 1 tabağı bile sahur için fazlasıyla yetecektir. Peki bu adı gibi eşsiz cennet çorbası tarifi nedir? sahur sofranıza zenginlik katan cennet çorbası tarifi sizlerle!

Malzemeler

3 YK mısır unu1 orta boy patates1 orta boy kuru soğan2 SB doğal tavuk suyu3.5 SB ılık su 1 diş sarımsakTuzKarabiber

Üzeri İçin

TereyağıKırmızı toz biber

Yapılışı

Cennet çorbası yapımı oldukça kolay kendisi de oldukça lezzetli. Daha önce cennet çorbası içmemiş kişileri bu harika lezzetle şaşırtın!

Derin bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin.İyice kavurun.Patates ve soğanı 4’e bölün. Mısır ununa ekleyerek sebzeleri kavurun.Kavrulan sebzelere tavuk suyu ve 3,5 su bardağı suyu da ekledikten sonra karıştırın.isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.sarımsağı eklemeyi unutmayın.Patatesler yumuşadıktan sonra ocağı kapatın.Blendırdan geçirin. ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağ ve pul biberi kaseye aldığınız çorbanın üzerinde gezdirin. Hepsi bu kadar!

Sahur tarifleri olarak bugün için sizlere kahvaltı sofrası eşliğinde Patatesli börek, cennet çorbası ve mevsim meyvesi öneriyoruz.

Ne pişirsem diye düşünmemeniz için tariflerimiz her gün sizinle. Dilerseniz sahur da tatlı ve salata da tercih edebilirsiniz ancak en doğru sahur şekli verdiğimiz tarif gibidir. Nisan 2021 ilk ramazan günleri için sizlere her gün değişik tarifler veriyoruz. Yemek tarifleri kapsamında iftar menüsü tariflerimize de ulaşabilirsiniz. Her gün bir farklı tatlı tarifleri de sitemiz de sizinle. Allah tutulan oruçları kabul etsin. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!