featured

Sahibine Sadık10 Köpek Cinsi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahibine bağlı ve sadık olan köpek cinslerini sıralayalım. Tehlike arz eden durumlarda saldırgan hale gelen veya sahibinin saldırmasını istediği durumlarda saldırı pozisyonuna geçen köpekler daha dikkat çekici özellikler taşımaktadır.

Aslına bakarsanız köpekleri nasıl yetiştirirseniz karakterleri de ona göre şekillenir. Hisleri kuvvetli olan köpekler, sizin ona hissettirdiğiniz duygular doğrultusunda gelişimlerini tamamlarlar. Sizlere sıralayacağız bu listedeki köpekler sahiplerine sadık ve zeki hayvanlardan oluşuyor.

1- Sivas Kangalı Köpek Cinsi

Kangal köpekleri, günümüzde en çok bahsi geçen köpekler arasındadır ve oldukça sevilen sahibine sadık olmayı başarabilen köpeklerdir.

Aslen kökenleri Orta Asya olarak bilinen Kangal köpekleri, Sivas ilinde daha meşhur hale gelmişlerdir. Sivas kangalları genelde bekçi köpeği ve koruma köpeği olarak kullanılmaktadır.

Zeki hayvanlardan oluşan Sivas kangalları oldukça çevik ve kaslı köpeklerdir. Çoban köpeği olarak da kullanımı yaygındır, çünkü kurt köpekleri veya benzeri tehdit oluşturan hayvanları güçleri sayesinde uzaklaştırabilirler.

Kangal köpekleri çocuklara karşı hassasiyet gösterirler, hisli yapıları olduğu için yavru olduklarını bilirler ve gerektiğinde korumak için çaba gösterirler.

2- Doberman Köpek Cinsi

Doberman köpekleri, oldukça hisli hayvanlar arasında yer almaktadır. İtaat ve emir konusunda oldukça ciddiye alınması gereken köpeklerden biridir.

Sahiplerine çok sadık olarak bilinirler ve tehlikeli durumlarda oldukça saldırgan hale gelebilirler. Kaslı yapısı ve dik kulakları sayesinde korkutucu görünüşe sahiptirler, fakat yetiştirme durumunuza göre saldırganlık durumu azaltılabilir.

Devlet güvenlik güçleri tarafından koruma ve bekçi köpeği olarak kullanılmanın yanı sıra, arama kurtarma çalışmalarında da sıkça kullanılan köpeklerdir.

Doberman, hareketli ve çevik yapısı gereğince sürekli spor yapmaya ihtiyaç duyan bir köpektir. Kaslı vücutlara sahip olmalarındaki asıl sebep sürekli hareket etmeyi ve zıplamayı sevmelerinden kaynaklanır.

Sivri bir surat yapıları vardır ve kendilerine farklı görünen hareket eden canlı veya cansızları tehdit mi? Değil mi? Diye kontrol etmek için dik bakışlar sergileye bilirler.

3-  Alman Kurdu Köpek Cinsi

Alman kurtlarının ismini de mutlaka duymuşsunuzdur. İsminde geçtiği gibi Almanya kökenli bir kurt köpeği cinsidir.

Oldukça zeki ve çevik hayvanlar olarak bilinen Alman kurtları, Türkiye de ve diğer ülkelerde arama kurtarma, uyuşturucu operasyonları, bekçilik, koruma gibi birçok görev alanlarında etkili role sahiptirler. İnsan canlısı olarak yetişmeyi seven bu köpekler, saldırgan yetiştirirseniz oldukça tehlikeli haller sergileyebilirler.

Çok hassas bir mide yapıları vardır ve her yemeği yedirmemek gerekiyor. Zeki ve derin koku alabilme özellikleri sayesinde birçok faili meçhul cinayeti aydınlatmış ve insanoğluna çoğu alanlarda yardımcı olmuş hayvanlardır.

Alman kurtlarının renk ve özellikleri değişkenlik gösterebilir, bilinen renkleri arasında kahverengi ve siyah tonları vardır, fakat sadece siyah, kahverengi tonları hatta gri benekleri olan Alman kurtları dahi görebilirsiniz.

4- Pitbull Köpek Cinsi

Günümüzde yaygınlaşan ve 19. Yüzyılda farklı cinslerin birleşimi ile üretildikleri bilinmektedir. Üretildiği cinsler Bulldog ve Terrier cinsi köpeklerin birleşimi ile ortaya çıkmıştır.

Amerikan Pitbull cinsi köpekler saldırgan olarak bilinmektedir fakat bu saldırganlıkları tabi ki de kendi seçtikleri özellikler değildir. Kısa ve kaslı yapıları sayesinde korkutucu görünüme sahip oldukları için insanlar onu saldırgan olarak yetiştirmeyi seçiyor bu yüzden de saldırgan bireyler haline geliyorlar.

Ülkemizde bakması, yetiştirmesi ve satması yasak olduğu birkaç kez gündeme gelmiştir. Pitbull cinsi köpekler, yetiştirirken sosyalliklerini ve onlara davranış biçimlerinizi dikkate alırlar.

Oldukça hisli hayvanlardır bu sayede siz ona nasıl davranırsanız onlar da o şekilde bir hayat olgusu geliştirip iyi veya kötü olarak nitelendirilen hali alırlar. Ülkemizde yasak olmasına rağmen birçok bahçelerde koruma ve güvenlik amaçlı kullanılmaktadır.

5- Danua (Great Dane) Köpek Cinsi

Danua ismi ile bilinen Great Dane, asil ve zarif duruşlarıyla birçok ülkede beslenmektedir. Kafa yapıları kangal cinsi köpekleri andırır, fakat vücutları ince ve asil bir duruş sergiler.

Boynu ve bacakları diğer köpeklere nazaran daha uzundur. Oldukça çevik ve hızlı hareket edebilirler. Saldırgan yapıları yoktur ve oldukça sadık köpeklerdir.

Çocuklara karşı hassas bir yapıları vardır ve insanlar tehlikeli hareketler sergilemediği sürece saldırmazlar. İnsanlar ile sosyal olarak bir arada bulunmayı çok severler bu sayede insanlar da bu köpeği beslemeyi seviyorlar.

Havlamayı pek tercih etmezler, kontrollü, sorumluluk sahibi ve güvenilir hayvanlardır. Bekçi ve koruma köpeği olarak beslenmesi daha yaygındır.

Diğer köpeklere karşı saldırgan hallere bürünebilirler çünkü onları tehdit olarak algılarlar, fakat bir arada yaşamaya alıştıklarında bu huylarından vazgeçerler.

6- Golden Retriver

Golden cinsi köpeklere, yarışma programlarında sıkça denk gelebilirsiniz. Akıllı ve duygusal hayvan oldukları için oldukça sevilen köpekler arasındadır.

Eğitimi çok kolay olan Golden cinsi köpekler, aile köpeği olarak nitelendirilir ve oldukça uysal yapıya sahiptirler. Kökenleri İskoçlara dayanan Golden köpekleri, ırkının ortaya çıkmasında birçok köpek cinsinin çiftleşmesi etken rol oynamıştır.

Koku alma duyuları gelişmiş olmalarıyla nam salmışlardır ve çoğu ülkede, arama kurtarma, uyuşturucu operasyonları ve benzeri birçok görev alanlarında çalışıyorlar.

Yüzücülük konusunda çok iyileridir. Terapi ve rehber köpek olarak kullanılmanın yanı sıra, çocuk bakıcılığında ve diğer köpeklerin bakıcılığını üstlenebilirler.

Sahiplenici yapıları vardır ve oldukça sadık hayvanlardır. Hareketli ve aktif yapıya sahiptirler, bu sebeple günde 40 veya 60 dakika spora ve egzersize ihtiyaç duyarlar.

7- Labrador Retriever

En sadık köpeklerden bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Eğitilmeye yatkın davranışlar sergilerler çünkü sosyal hayvanlardır. İnsanları severler ve masum bakışlarıyla insanların da onu sevmesini sağlarlar.Bu köpeklerin sahibi olmak isteyen insanlar çoktur. Ülkemizde ve diğer ülkelerde birçok kişi evlerinde beslemek adına bu köpeğin sahipliğini üstlenirler.

Yüzmeyi, Oyun oynamayı, koşmayı ve birçok alanda vakit geçirmeyi çok severler. Sosyal hayvan oldukları için saldırganlık konusunda çok düşük seviyelere sahiptir.

Hisli yapıları onları çocuklar ve diğer hayvanlar konusunda oldukça uysal hale getirir. Duygusal yapıları vardır ve sinirlendiğinizde ya da kızdığınızda sizi anlayabilirler.

Sabırlı ve sakin yapıya sahiptirler ve şehir, cadde veya kalabalık ortamlarda sakin yapılarını korumaya devam edebilirler.

8- Rottweiler

Almanya Rottweiler kasabasının adını taşıyan köpek cinsleridir. Günümüzde saldırgan yetiştirildikleri için sadıklıkları değil saldırganlıkları konuşulur. Fakat bu köpekler sahibine son derece sadık köpeklerdir.

Kaslı ve çevik yapıları vardır bu sayede korkutucu duruşlar sergilerler. Kafa yapıları ve vücut yapıları diğer köpeklere nazaran daha geniş ve uzundur.

Safkan Rottweiler köpekleri siyah renkler ve kahverengi parçalara sahiptirler. Vücutlarına göre kuyruk yapıları oldukça ufaktır. Büyüme ve gelişme konusunda yavaş ilerleyen hormon yapısına sahiptirler.

Tam erişkin boyutlarına 2 – 3 yaşlarında gelen Rottweiler, yaşları ilerledikçe daha da kaslı ve kuvvetli hale gelmeye başlarlar. İnsanlara çoban köpeği olarak veya koruma köpeği olarak yardımlarda bulunurlar.

İsmine ve görünüşüne aldanmamak gerekir. Konu başlığı altında da belirttiğiz gibi köpekleri nasıl yetiştirirseniz öyle davranırlar. Bu köpeklerin uysal olanları da birçok insan tarafından yetiştirilmekte ve yetiştirilmeye devam etmektedir.

9- Sibirya Kurdu

Sibirya kurtları görünümleri itibariyle tam bir kurt nitelikleri taşımaktadır. Fakat eğitildikleri takdirde oldukça uysal yapılara sahip olabiliyorlar. Sahiplerine sadıklık konusunda kendini kanıtlamış hayvanlardır.

Sibirya gibi soğuk bir iklimde yetişmeye alışkın köpekler, kızak çekme, koruma, arama kurtarma ve birçok alanda çalışma gerçekleştirerek insanların hayatına kolaylıklar sağlayabilirler.

Asıl isimleri Husky olarak bilinen Sibirya kurtları, soğuğa alışkın kürkleri vardır bu sebeple sıcak iklimlerde oldukça halsiz davranışlar gösterebilirler.

Sosyal yetiştirildiklerinde oldukça sevimli ve bakımı kolay hale gelirler. Genelde renkli gözleri olur, göz renkleri ise mavi ve tonlarını içerebilir. Bir gözü kahverengi diğer gözü mavi olanları da vardır.

Kurt niteliği taşıyan bu köpekler, kendilerine alan belirlerler ve o alandaki sahipleri ve sahibinin eşyaları olarak kendisi de sahiplenir. Tehlike arz etmediği durumlarda saldırganlık göstermezler tabi bu yine yetiştirmeyle alakalı bir durumdur.

Saldırgan yetiştirildiklerinde oldukça saldırgan hallere bürünebilirler. 11 – 15 yıl yaşama ömürleri olabilir. Sibirya kurdu, doğası gereğince özgür yaşamaya alışık, açık alanlarda kendini daha iyi hissedebilen köpeklerdir.

Bağlanmaktan hoşlanmazlar ve sosyal hayata karışıkların da uyum sağlama konusunda çok aktiftirler.

10- Alaska Kurdu

Alaska Malamutu olarakta bilinen bu kurt cinsi köpekler, Alaska’da işçi olarak kullanılan köpeklerdir. Oldukça eski ırk sahibidirler ve Eskimolar tarafından sıklıkla kızak çekme konusunda kullanılırlar.

Güçlü ve çevik yapıları vardır insanların zorlukla hareket edebildiği karlı bölgelerde rahatça hareket edebilirler. Kalın ve sert kürkleri vardır buda onların soğuk iklimde yaşamalarına olanak tanır. Sıcak iklimde yaşamak onlara hiç iyi gelmez hatta hastalanıp ölebilirler.

Ortalama yaşam süreçleri 10 ile 12 yıl arasındadır. Kabarık posta sahiptirler ve fotoğrafta göründüğü gibi olmayabilirler. Korkutucu göz özellikleri vardır diğer köpekler onunla göz göze gelmek istemezler. (Tabi insanlar da öyle)

Sahiplerini oldukça benimserler ve sevgi dolu hayvanlardır. Havlamayı pek sevmezler sessiz ve ağırbaşlı olarak nitelendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!