featured

Seven Gözler Nasıl Bakar Bakışlar Ne İfade Eder?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşık olmak, aşkı yaşamak inanılmaz bir duygu. İnsan sevdiği insana bakarken dahi bakışları değişir. Peki, seven gözler nasıl bakar? İşte, detaylar!

Seven Gözler Nasıl Bakar?

Seven gözler nasıl bakar, ya da bir insanın size bakışları ne ifade eder konuları üzerine çok fazla araştırma yapılmıştır. Bunun sebebi ise insanlar genellikle söyleyemediklerini gözleri ile anlatmalarıdır. Bazı insanların gözleri ile bir şeyler anlatmayı isteyerek yapsa da çoğunlukla bu durum istem dışı bir şekilde gelişir.

Beden dili uzmanları bu konular üzerine çok fazla araştırmalar yapmıştır. İnsanların göz hareketleri, göz teması kurması ya da gözlerini aşağı veya yukarı kaçırması istem dışı olarak gerçekleşir ve bunların hepsinin bir anlamı bulunmaktadır.

Beden dili uzmanları kimi zaman bir katili kimi zaman bir hırsızı yakalamak için bu yöntemleri kullanmaktadırlar. Fakat beden dili hakkında bilinmeyenlerin çözülmesi ve yıllarca araştırmalar yapılması ile insanların bakışları hakkında her konu hakkında bilgi sahibi olmamız sağlandı.

Seven Gözler Nasıl Bakar ve Nasıl Anlaşılır?

Seven gözler nasıl bakar sorusu için kadın ve erkekler için ayrı ayrı cevap vereceğiz. Ama bundan önce bu bakışları nasıl anlarız anlamak için ne yapmalıyız onu bilmemiz gerekir. Bir kişinin size olan bakışlarını merak ediyorsanız eğer durmadan ona bakmaktan vazgeçmelisiniz.

Çünkü uzun süre bu kişiye bakarsanız karşınızdaki kişinin size olan bakışları farklılık göstermeye başlayabilir. Yani doğal bakışları değişerek heyecanlanabilir ya da çekinerek sizden bakışlarını saklayabilir. Bu yüzden size bakan kişilerin bakışlarını anlamak için gizli bir şekilde ya da ara ara göz teması kurarak bakmalısınız.

Seven Erkeğin Bakışları

Seven gözler nasıl bakar, sorusuna ilk önce erkekler üzerinden ayrıntılı bir şekilde cevap verebiliriz. Çünkü erkekler bu konuda kadınlara göre daha belirgin bakışlar kullanmaktadır. Eğer bir erkek sizle olan göz temasını 1 – 3 saniye arası tutuyorsa pek de heyecanlanmanıza gerek yoktur.

Amerika merkezli bir araştırma şirketi bu konuda yaptığı araştırmalar sonucu bir erkeğin beğendiği bir kişiye bakış süresinin ortalama 4 – 5 saniye kadar sürdüğünü belirmiştir. Şirket yaptığı araştırma sırasında erkeklerin eline 5 erkek, 4 kadın ve 1 adette sevdiği kadının fotoğraflarını göstermiştir.

Erkekler, hemcinslerinin fotoğraflarına 1 – 3 saniye bakarken diğer 4 kadının fotoğrafına ortalama 4 saniye bakmıştır. Son olarak ise sevdiği kişinin fotoğrafına yaklaşık olarak 10 saniye kadar bakmışlardır. Yani bundan çıkarmamız gereken sonuç şu ki erkekler her 4 – 5 saniye baktığı kadına aşık olmayabilir ya da onu sevmiyor olabilir.

Erkeklerde Seven Gözler Nasıl Bakar?

Peki, bu bakışları nasıl ayırt edebiliriz? Bu konuda ilk dikkat etmeniz gereken nokta eğer göz teması kurduğunuz durumda dudaklarındaki gülümseme olabilir. Tabi bu gülümsemenin yapmacık mı yoksa gerçek bir gülümsememi olduğunu anlamanız gerekir. 

Çok bilinen bir durum olduğu için göz teması sırasında yapmacık gülümsemeler ile oldukça sık karşılaşabilirsiniz. Gerçek bir gülümseme sırasında insanların ağız çevresindeki kaslar gerilmez. Göz çevresinde kasılma olur ve yine bu bölgede kırışıklar dikkat çeker.

1. Erkeklerde Gözlerden Dudaklara Kayan Bakış

Erkeklerde aşk anlayışı genellikle saf ve masumane olmaz. Bu genellikle kadınlarda olur. Erkekler aşık olduğu kadınları aynı zamanda arzularlar. Bunun en belirgin göstergesi ise göz teması sırasında bakışların istemsiz bir şekilde bile olsa dudaklara kaymasıdır. Çoğu erkek bunu yaptığının farkında bile olmaz. Ama bu erkeksel içgüdülerin bakışlara vurulmuş belirgin bir halidir.

2. Erkekler Bedenini Sevdiğine Çevirir

Erkekler aslında yapısal olarak duygularını fazla belli etmemeye çalışırlar. Fakat beden dilleri bu duygularını tamamen saklanmasına izin vermez. Erkeklerde seven gözler nasıl bakar, sorusuna verilecek bir diğer örnekte bedenlerinin size doğru dönük olmasıdır.

Aşık erkek bakışlarının yanı sıra aşık erkek duruşu diye bir durum vardır. Yani erkekler sevdiği kişinin olduğu yöne doğru durarak göz teması kurmayı severler. Ayrıca bu duruş sırasında kafa hafifçe öne eğik durur. Bu duruşun sebebi ise karşısındaki kişi ile iletişime açık olduğunu belli etmek ve daha çok dikkat çekmek için yapılır.

3. Kalabalık Ortamlarda Bakışlar

Herhangi bir kalabalık bir ortamda örneğin bir parti, konser düğün gibi ortamlarda erkekler sevdikleri kişileri göz hapsinde tutarlar. Böyle ortamlarda sık sık sizi seven kişi ile göz teması kurmanız oldukça olası bir durumdur.

Bu göz hapsinin nedeni ise erkeklerin sevdiği kişiye olan koruma içgüdüsüdür. Kalabalık bir ortamda başınıza gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı sizleri korumak için hazır durumda beklemektedirler. Ayrıca tatsız bir durum oluşması halinde hızlı bir şekilde yardımınıza koşmak istemelerindendir.

4.Seven Kadının Bakışları

Kadınlar duygularını saklama konusunda erkeklere göre çok daha başarılıdır. Hele ki iş bakışlar konusuna gelince kadınlar kendilerini çok kolay gizleyebilirler. Tabi ne kadar gizlerse gizlesinler kesinlikle önüne geçemediği bazı bakışlar kadınlarda mevcuttur.

5.Gözlerini Sabitlerler

Kadınlar sevdiği kişiye bakarken genellikle en çok yaptıkları şeylerden birisi sevdiği kişiye bakarken gözlerini sabitlemeleridir. Özellikle sizle konuşurken sorularınıza hemen cevap vermezler. Size bir süre baktıktan sonra cevap vermeye başlar. Çünkü bu bakışlar sırasında kadınlar oldukça mutlu ve huzurlu olurlar. Bu da erken cevap vermelerinin önüne geçer. 

6. Siz Gülümsedikçe Kadınlar Gülümser

Kadınların en çok yaptığı şeylerden biridir. Siz gülümserken gözleri dudaklarınıza kayar ve o da gülümser. Eğer bu kadın arkadaşınız ise bu gülümsemenin arkasından size karşı bir eleştiri gelir.

7. Kadınlar Her Şeyinizi Süzer

Kadınların yapmayı en çok sevdiği bir bakış şeklidir. Bakışınızı, oturmanızı ve kalkmanızı, başkalarına olan davranışlarınızı ve aklınıza gelebilecek her şeyinizi süzerler ve karar verirler. Hafif ciddi bir şekilde kısık gözlerle erkekleri baştan aşağı süzerler. Bu süzme işinin arkasından ise karar verirler ve analiz çıkartırlar. Seven kadınlar erkeklere göre kat ve kat fazla daha analizcidir. Bu analizler sonucunda yaptığınız her hareket için bir çıkarımda bulunur ve içlerinden sizler hakkında bazı kararlar verirler.

Seven gözler nasıl bakar, sorusuna böyle cevap vermiş olsak da seven kişiler bazen bakışlarını saklamayı başararak bunu beden dilleri ile de anlatmaya çalışabilirler. Ya da hiç belli etmeden tamamen sizden bir adım bekleyebilirler. Seven gözler nasıl bakar, sorusunun bir diğer cevabı da, siz ona bakmıyor iken size bakmasıdır. Seven göz nasıl bakar diye sormadan önce aslında sevdiğiniz kişiyi iyice izlemeniz gerekir. 

Aşık erkek sevdiğine nasıl bakar, sorusu aşık kadınlar tarafından sıkça sorulduğu için bu sorunun cevabını sizler ile paylaştık. Uzaktan seven erkek nasıl davranır, sorusunun cevabı için sizi uzaktan seven insanı inceledikten sonra araştırma yapmalısınız. Aşık erkek bakışları oldukça sevecen olup, başkalarına bakarken gösterdiği bakışlardan çok daha farklı bakışlar sergiler.

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!