featured

Sigmund Freud Evi Online Gezi Web Sitesi Açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigmund Freud evi online olarak sevenleri ile buluşacak. Psikoloji ile ilgilenenleri çok sevindiren bu haberi biz de sizinle paylaşmak istedik. Psikoloji dendiğinde akla ilk gelen isimlerden ve psikanalizin babası olarak bilinen Freud’un evi sizlerle!

Dünya bilindiği gibi corona virüs salgını mücadelesi vermektedir. Bu kapsamda birçok müze, tiyatro vb. sanatsal aktiviteler online olarak sanatseverlerin hizmetine açılmıştı. Bunlara bir yenisi eklendi. Freud’un Viyana’da bulunan muayenesi Sigmund Freud Müzesi online olarak hizmete açıldı. Psikoloji ile ilgilenenler için kaçırılmayacak fırsat Sigmund Freud evi online olarak gezin ve karantinayı avantaja çevirin!

Sigmund Freud Kimdir?

https://www.youtube.com/watch?v=JtrHyc6ZwJI

Annesinin “benim altın sihrim” diye tanımladığı Sigmund Freud psikanalizin kurucusu olarak bilinir. Ünlü psikanalizci Freud, 1856 yılında Çekya’da doğmuştur. 1860lı yıllarda ailecek Viyana’ya taşınmışlardır. Freud, ailenin en zeki çocuğu olarak bilinir bu yüzden ailede ona altın çocuk denirdi. Ünlü psikanalizci 12 yaşına geldiğinde 6 dil konuşabilir düzeydeydi.

Çalışmayı çok sever yemeklerini bile odasında yerdi. 1873 yılında Viyana Üniversitesi’nde tıp eğitimi almaya başladı. 1885’li yıllarda sinir hastalıklarında uzmanlık yapıyordu ancak histeri ve ruh hastalıkları da onun alanına giriyordu. Daha sonra bilinçaltı alanında çalışmalar yaptı. 1986’da kendi muayenesini açtı ve meslek hayatına hipnoz yaparak başladı.

Freud’un meşhur kanepesi hipnoz mesleği yaparken ortaya çıkmıştır ve hastaların uzanarak daha kolay transa geçtiklerini iddia etmiştir. Bilinçaltı ve birçok alanda çalışmalar yaparak psikanalizin temellerini kurmuştur ve 1939 tarihinde kanserden vefat etmiştir.

Sigmund Freud Müzesi Nasıl Gezilir?

Psikanalizin babası kabul edilen Freud’un Viyana’da bulunan muayenesi Sigmund Freud Müzesi yapılmıştır ve ziyarete açılmıştır. Freud’un hayatından birçok kesit bulunan bu müze sevenlerinin oldukça ilgisini çekmiştir.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Sigmund Freud evi geçtiğimiz günlerde sevenleri için online olarak hizmete açıldı. Büyük bir ilgi ile karşılanan evde en çok merak edilen Freud’un meşhur terapi koltuğu oldu. Müze online olarak da çok düzenli bir şekilde gezilebiliyor. Birçok bölümden oluşan müzede sitede bulunan yönlendirmeler sayesinde hızlı ve verimli bir şekilde gezebilirsiniz.

Giriş kapısı ve bahçesi de çok dikkat çeken müzenin giriş kısmında bulunan büyük kitaplıkta Freud’un el yazması eserleri bulunmaktadır. Çalışma odasında Freud’a ait eşyalar, fotoğraflar, mobilyalar, kitaplar bulunmaktadır.

Müzede Freud’un değil psikolojide isim yapmış Carl Gustav Jung, Salome ve Bruner gibi isimlerin de fotoğrafları yer alıyor. Bu fotoğrafların olduğu kısım da çok dikkat çekiyor. Eşi Martha ve kızı Anna Freud’a ait bazı eşyaları müzede sergileniyor.

Sigmunf Freud Müzesi Sanal Site Adresi

Freud’un birçok anısını barındıran Sigmund Freud Evi, sanal olarak gezinirken adeta kendinizi müzedeymiş gibi hissediyorsunuz. Mayıs 2020 de açılan freud museum online gezmek için buraya tıklayın.

Viyana daki evi sanal ortamda görmek sizlere de bu karantina döneminde bir soluk olacaktır. Gezilecek yerler artık bir süre bu şekilde online olarak ziyaret edilecek. Bu günler geçtiğinde Londra, Avusturya, Avrupa, tüm dünya sizin olacak. Fakat o zamana kadar evde kalın.

Corona Virüs tedbirlerinden dolayı online olarak sergilenen sanal müzelere ve gösterilere sitemizden kolayca ulaşabilirsiniz. Sanal müzeler için buraya tıklayınız. İyi eğlenceler!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!