featured

Şimdiye Kadar Gerçekleştirilmiş 5 En Kalabalık Konser

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzik evrensel bir dil ve konserler insanları eğlenmeleri için bir araya getirmenin en iyi yollarından biridir. Konserlerin boyutu söz konusu olduğunda, birçok katılımcı ya büyük bir konsere gitmek istiyor ya da büyük olduğu için evinde kalmayı tercih ediyor.

Bu listedeki 5 etkileyici konser, farklı tarzlara sahip çeşitli farklı müzisyen ve gruplardan oluşuyor. Ancak hepsinin ortak bir noktası var: Büyük bir kalabalık önünde çalmaları. Rekor kıran seyirci sayıları, sanatçıların çarpıcı performansları ve kültürel açıdan etkileri bu konserleri unutulmaz hale getirmiştir.

Şimdiye kadarki en büyük 5 konserde kimin çaldığını görelim ve bu kalabalık konserleri bu kadar unutulmaz kılan şeyler hakkında biraz bilgi edelim.

5. Rolling Stones

YouTube video
Yıl: 2006Yer: Copacabana Plajı, Rio de JaneiroSeyirci sayısı: 1.5 milyonOrganizasyon: A Bigger Bang Turnesi

İnsanların hayatını değiştiren bir rock konserinden daha iyi bir şey varsa, o da efsanevi Rolling Stones ‘u ücretsiz olarak izlemektir! Milyonlarca hayran 2006’da “ A Bigger Bang ” de bu şansı yakaladı ve birçok insan konseri izlemek için saatlerce seyahat etti.

Seyircilerden biri olan Ricardo Soares Cabral, 15 sonra bu konseri heyecanla hatırlıyor. Yakın zamanda kendisiyle yapılan bir röportajda, The Rolling Stones’a verdiği desteği yeniden dile getirdi: “Onlar hala U2, Oasis veya Franz Ferdinand gibi gruplardan çok daha iyi, dünyanın en büyük rock’ n roll grubu.”

Ancak konser çok da eğlenceli değildi. Rio de Janeiro’daki suç oranı nedeniyle, müzisyenlerin, grupların çalışanlarının ve seyircilerin güvenli bir şekilde korunması ve konserin tadını çıkarmalarını sağlamak için kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.

Konsere katılamayanlar ve herkesin bu konseri izleme şansını yakalaması için Brezilya’da TV’de ve dünyanın diğer yerlerindeki insanlar için de uydu ve internet aracılığıyla bu konser canlı olarak yayınlandı. Rio de Janeiro’daki bu rekor kıran konser “A Bigger Bang” turnesinin tam ortasında yapıldı. Diğer turne yerleri Londra, Yeni Zelanda, Güney Amerika ve Japonya’dır.

“A Bigger Bang” konser turu 2006’nın en çok hasılat kazandıran turu oldu. Tur, Rio de Janeiro’daki ücretsiz konserde çalmadan önce 2005 yılı sonuna kadar şaşırtıcı bir şekilde 437 milyon dolar kazandırdı. Mick Jagger, Rio de Janeiro’daki kalabalığın gönlünü büyük ölçüde Portekizce konuşarak kazandı.

4. Paul van Dyk, Carl Cox ve Armin Van Buuren

YouTube video

Yıl: 2008Yer: Dortmund, AlmanyaSeyirci sayısı: 1.6 milyonOrganizasyon: Love Parade

Dortmund’daki 2008 Love Parade’de Avustralya, Güney Kore, Ukrayna ve Türkiye gibi birçok ülkeden gruplar yer aldı. Geleneksel konsere benzersiz bir dokunuş getiren bu etkinlik, müzik grupların her birini geçit törenindeki gibi arka arkaya sahneye çıkardı. Özellikle “ Elektronik Dans Müzik Festivali ve teknoparade” olarak anılan bu eğlenceli etkinlik ilk olarak 1989 yılında Batı Berlin’de ortaya çıktı. Etkinliğin ana amacı, aşk ve elektronik müzik özgürlüğünü kutlamaktı.

Love Parade’in ilk yıllarında birçok insan sevgi ve tutku etrafında bir araya geldi. Ne yazık ki, başarılı yıllardan sonra, 2010 yılında düzenlenen etkinlikte kalabalıkta ezilen 21 kişi öldü ve 500 kişinin yaralandı. Hayatını kaybedenlere duyulan saygı sebebiyle organizasyon durduruldu. Korkunç olay sırasında DJ’lerden bazıları, organizatörlerin trajedi yaşanmaya başladığında eğlenmeye devam etmeleri konusunda kendilerine telkinde bulunduklarını söyledi.

Her biri kamyon üzerinde bulunan su soğutmalı ses sistemleri, yüksek ses seviyelerinde elektronik müzik yayınladı. 2001’den önceki Love Parade organizasyonlarında, Berlin Hayvanat Bahçesi’ndeki veterinerler yüksek sesli müziğin hayvanat bahçesindeki hayvanları rahatsız ettiğinden dolayı şikâyette bulundular. Genellikle barışçıl bir olay olsa da, 2008 Love Parade organizasyonunda 177 tutuklama meydana geldi. Bunların çoğu yasa dışı uyuşturucu kullanımı ile ilgiliydi.

Ne yazık ki, Ecstasy’nin etkisi altındaki bir kadın, tren kapısından aşağıya çok fazla eğildiği için raylara düştü. Love Parade organizasyonunun temel amacı, insanların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri dört günlük bir festivalle başlayarak, herkes için Dünya’da barış sağlamaktı. Love Parade “Dünyanın en büyük tekno dans partisi” olarak biliniyor. Berlin Duvarı’nın yıkılmasından kısa bir süre önce hoşgörü ve beraberliğin bir ifadesi olarak başladı.

3. AC / DC, Metallica

YouTube video

Yıl: 1991Yer: Tushino Havaalanı, MoskovaSeyirci sayısı: 1.6 milyonOrganizasyon: Monsters Of Rock Festivali

Moskova’daki ilk Batı tarzı konser olan 1991 Monsters Of Rock festivali şaşırtıcı derecede büyük bir katılım gördü. 1980’lerin sonlarından Rus halkını kısıtlayan düzenlemeler ilk önce Batı rock müziği gibi yabancı müzikleri yasakladı. Bu, Metallica ve AC / DC gibi efsaneler sahneye çıkacağı için her zamankinden daha hevesli bir katılım sağlamıştı.

O gün, konserde baş döndürücü büyük kalabalığı kontrol altında tutmak için 11.000 silahlı asker vardı. Bu konser öylesine çığır açıcı ve güçlüydü ki, konserin verildiği Tushino Havaalanı’nda devriye gezen bazı memurlar bile ekipmanlarını bir kenara bıraktı ve kafa sallayan seyircilerin arasına katıldı.

Monsters of Rock konseri, 1991’in Ağustos ayında yapılan başarısız darbe girişimi ile Aralık ayında Sovyetler Birliği’nin dağılması arasında gerçekleşti. Tushino Havaalanında düzenlenen bu büyük konser, tüm etkinliği filme alan Time Warner şirketi tarafından yayınlandı. 1991 konserinde yer alan diğer sanatçılar arasında The Black Crowes, E.S.T., Mötley Crüe ve Pantera yer alıyor. Kalabalık, sahneden bakıldığında bile gözün görebildiği yere kadar uzanıyordu.

2. Rod Stewart Konseri

https://www.youtube.com/watch?v=TdtX0rdWrx4

Yıl: 1994Yer: Copacabana Plajı, Rio de JaneiroSeyirci sayısı: 3.5 milyonOrganizasyon: Yılbaşı Gecesi

Aralık 1994 ‘te Rod Stewart ‘ nın sahne aldığı 3 milyon 600 bin kişinin katıldığı konser inanılmazdı. Buradaki 3 milyon insan bu muhteşem konsere 4 milyondan fazla kişinin katıldığı konusunda ısrar ediyorlar, ancak birçok katılımcı öncelikle Yılbaşı Gecesi olduğu için havai fişek gösterisi için oradaydı ve sonuç olarak ayrı olarak kategorize edildiler. Gitme nedenleri ne olursa olsun, Rod Stewart Guinness Rekorlar Kitabı‘nda yerini alan muhteşem bir şov sergiledi. Bu konser sadece “en kalabalık canlı konseri” değil, aynı zamanda “tüm zamanların en büyük ücretsiz rock konseri” olarak kabul etti. Rod Stewart, kalabalığa heyecan verici bir bir giriş ile favorilerden oluşan bir şarkı listesi çaldı.

Bu Yılbaşı Arifesi konseri ve havai fişek gösterisi, tatil sezonunda Rio de Janeiro’daki turizmi artırmak için yapılan çeşitli etkinliklerden biriydi. Rod Stewart, rekor kıran konser performansıyla birlikte 1994 yılında Rock and Roll Onur Listesi ‘ne girdi ve bu yıl onun için unutulmaz bir yıl oldu! John Lennon, Elton John ve Bob Marley ile aynı sınıfa bireysel bir sanatçı olarak katıldı. Rod Stewart sadece Rock and Roll Onur Listesi’nde değil, aynı zamanda 2005 yılında Hollywood Walk of Fame’de de kendi yıldızına sahip oldu.

1. Jean-Michel Jarre Konseri

YouTube video

Yıl: 1997Yer: Moskova Devlet Üniversitesi, Rusya oSeyirci: 3,5 milyondan fazlaOrganizasyon: Moskova’nın 850. Kuruluş YıldönümüJean Michel Jarre ’in 1997’deki konseri şimdiye kadarki en kalabalık konserdi. Konserde 3 milyon 500 bin kişi katılmış. Oxygene turunun hemen ardından, Jean-Michel Jarre Moskova belediye başkanı tarafından Moskova’nın 850. kuruluş yıldönümünü kutlamak için sansasyonel bir gösteri yapmak üzere davet edildi. Bu konsere katılım, arkada bulunan Moskova Devlet Üniversitesi nin etkileyici görüntüsünü görmek için akın eden seyircilerle birlikte beklentileri aştı.

Jean-Michel Jarre, bir açık hava etkinliğinde en çok seyirciyi çekerek Guinness Rekorlar Kitabı ‘na girdi. Ancak, bu Jarre için yeterli değildi. Daha sonra üç kez kendi rekorunu kırdı! Bu muhteşem Moskova konseri Jarre’nin dördüncü rekoru konumunda.

Bu dünyanın en kalabalık konseri, Moskova’da bulunan en yüksek tepe üzerinde yapıldı ve şehirdeki herkesin lazer ve ışık gösterilerinin tadını çıkarmasını sağladı. Dört Rus SU-27 jet uçağı havaya uçtu ve havai fişekler bu unutulmaz konsere ayrı bir renk kattı. Lazer kontrollü bir synthesizer, Jarre’nin elektronik müziğini Moskova’daki izleyiciler için yeni, fütüristik bir seviyeye getirdi. Her şeyden önemlisi, Jarre seyirciyi bir sürprizle karşıladı ve Rus uzay istasyonu Mir’deki astronotlarla canlı bağlantı gerçekleştirdi. Seyircilerin çoğu için hayatlarını değiştiren inanılmaz bir manzaraydı ve bu bağlantı konseri unutulmaz bir hale getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!