featured

Ülkelerin Birbirinden Şaşırtıcı Gelenekleri ve Yaşantıları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde olduğu gibi ülkelerin kendine özgü farklı gelenek ve görenekleri vardır. Bizim ülkemizde normal karşılanan bazı durumlar farklı ülkelerde çok büyük öneme sahip olabiliyor. Mesela ülkemizde öpücük atmayı herkes sevgi ifadesi, öpücük yollamak gibi kullanır. Başka bir ülkede durum zannettiğimizden daha farklıdır. Dudak büzerek öpücük atar gibi yapmak istediğin şeyi işaret etmek anlamına gelir. Bu vücut dilini başka bir ülkeye gittiğinizde kullandığınızda yanlış anlaşılabilirsiniz.

YouTube video

Türklerin temizliğe verdiği önemi herkes bilir, tuvalet kâğıdı ülkemiz için çok değerli bir temizlik malzemesidir. Ama bazı ülkelerde tuvalet kâğıdı kullanılmaz, oraya gittiğinizde gözleriniz tuvalet kağıdını arayabilir. Bunlar gibi birçok gelenek ve göreneği öğrenmek isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz. Yurtdışına çıktığınızda ve genel kültürünüzü geliştirmek istediğinizde işinize çok yarayacak bu ülkelerin gelenekleri serisine mutlaka göz atın.

Kenya’da Tükürerek Selamlaşma

Kenya’nın Maasai Kabilesi çok ilginç bir geleneğe sahiptir. Geleneklerine göre tükürerek selamlaşma saygı göstermenin ve selam vermenin bir yoludur. Birçok ülkede kabalık olarak karşılanan bu durum Kenya’da çok farklı karşılanıyor. Maasai kabilesinin üyeleri selamlaşmadan önce ellerine tükürüyor ve o şekilde selamlaşıyor.

Bu kabile tükürüğü sadece selamlaşmada değil yeni evlenenlere ve yeni doğanlara şans getirmesi için de kullanıyor. Birçok ülkenin iyi karşılamadığı tükürüğü Kenya çok farklı değerlendiriyor yolunuz düşerse aman dikkat!

Çek Cumhuriyeti’nde Bira Havuzları

YouTube video

Bira içinde yüzmek bir deyim gibi geliyor değil mi kulağa? Deyim değil bu cümle Çek Cumhuriyeti’nde gerçek. Çek insanları için bira havuzu insan sağlığına hem ruhsal hem de bedensel olarak çok iyi geliyor. Bira havuzları, bira banyoları Çek Cumhuriyeti’nde bir gelenek olarak benimsenmiştir. Süt banyosu duymuştuk da bira banyosu nereden çıktı ya diyorsunuz sanırım.

İngiltere Peynir Yuvarlama Festivali

YouTube video

Peynir Yuvarlama Festivali hiç duydunuz mu? Evet yediğimiz peynir ve evet bildiğimiz yuvarlama. İngiltere’de 200 yıldır gelenek olarak düzenlenen Peynir Yuvarlama Festivali ile bir kalıp peyniri bir bayırdan aşağı doğru yuvarlama etkinliğidir. Bir spor dalı haline gelen bu etkinlik son zamanlarda dünyanın her yerinden insanların katıldığı Cooper’s Hill yarışı adını almıştır.

Hindistan’da Tuvalet Kâğıdı Yok, Hem de Hiç Yok

Tuvalet kâğıdı kültürümüzde temizlik malzemeleri içinde olmazsa olmazlardandır. Hindistan’da durum Türkiye’den biraz farklı, bu ülkede tuvalet kâğıdı bulmak imkânsız. Tuvalet kâğıdı yerine su kullanan Hintliler tuvalet kağıdını boruları tıkayacağından ve ekstra atık oluşmaması için kullanmıyor. Hindistan’a gidecek olursanız aile boyu tuvalet kağıdınızı yanınızda götürmeyi unutmayın!

Güney Kore’de Kırmızı Mürekkep Kullanmayın

Güney Kore’de kırmızı mürekkeple yazılan yazıların kişiye ölüm ve acı getirdiğine inanılır. Bazı Kore filmlerinde veya dizilerinde tehdit mektuplarının kırmızı mürekkeple yazıldığına dikkat edin, bu durum bu inanıştan geliyor. Geleneklere göre Kore’de ölmüş kişilerin anma törenlerinde kişinin ismi kırmızı mürekkep ile yazılır.

Kırmızı mürekkep bu sebeple Kore’de çok iyi şeyler anımsatmaz. Koreli bir arkadaşınız varsa ve ona mektup yazacaksanız bu duruma dikkat edin, arkadaşlığınız bitmesin.

İskandinavya’da Perdesiz Evler Görünce Şaşırmayın

Türk kültüründe perdesiz ev olmaz, her evin mutlaka perdeleri bulunur. Hatta bununla ilgili özlü sözler bile bulunur. Fakat bazı Avrupa ülkelerinde evlerin perdesiz olduğunu görebilirsiniz. İskandinavya’da bunlardan biri. Burada çok nadir perde kullanımı görülür. Perde olmaması herkesin birbirini gözetlediği anlamına gelmiyor, burada yaşayan insanlar perde olmasa bile karşı evin yaşantısına saygı gösteriyor ve bakmıyor.

Brezilya’da Kadınlar Tüylerini Almıyor

Tüm dünyada kadınların en büyük dertlerinden biri de istenmeyen tüylerdir. Tüylerinden kurtulmak için çeşit çeşit yollara başvuran kadınlar vardır. Brezilyalı kadınlar ise bu durumun tam tersi olarak tüylerin kişiye güzellik getirdiğini düşünür. Tüylerini almak yerine farklı maddeler kullanarak onları sarartan kadınlar, bunu bir yaşantı haline getirmiştir. Türkler bu duruma oldukça şaşıracak.

Endonezya’da Yeni Evlenenlere 3 Gün Tuvalete Girmek Yasak

En çok şaşıracağınız geleneklerden biri de bu olacak. 3 gün tuvalete girmenin yasak olduğu ülke Endonezya! Endonezya’da yeni evlenen çiftlere 3 gün tuvalete girme yasağı uygulanıyor. Tuvalete gitmenin evliliğe kötü şans getireceğini inandıkları için yeni evliler 3 gün boyunca az su ve yiyecekle besleniyorlar. Tuvaletin çok büyük bir öneme sahip olduğu ülkemizde bu durum nasıl karşılanırdı acaba.

22.00’dan Sonra Sifon Çekmenin Yasak Olduğu Ülke: İsviçre

Komşuluk ilişkileri her zaman çok önemlidir. Komşularımızın hayatlarına saygı duymak da aynı öneme sahiptir. İsviçre’de 22.00’dan sonra evlerde sifon çekmek yasaktır. Bunun sebebi ise uyku kalitesine çok önem verildiği için çevreyi rahatsız etmemektir. Bu durumdan dolayı İsviçre’de konaklanacak yerlerde ve ev kiralarken yapılan sözleşmelerde 22.00-06.00 arası sifon çekmenin yasak olduğu madde yer alır.

Japonya’da Sokak İsimleri Yok

Türkiye’de her caddenin, sokağın bir ismi olduğunu biliyoruz. Hatta bu isimler zaman zaman komik tablolar çıkarıyor karşımıza. Japonya’da ise sokaklarda isimleri yerine blok ve bölüm numaraları kullanılmaktadır. Çilek Sokak’ta oturuyorum yerine 2.bölümde, 3. Blokta oturuyorum gibi tabirler kullanılır. Karışık bir sistem gibi dursa da Japonlar tarafından çok hızlı ve pratik bir sistem olarak bilinir.

Nikaragua’da Öpücük Atmak Çok Tehlikeli

Türklerin çok sevdikleri bir beden dili öpücük atmadır. Beden dillerinin evrensel olduğunu düşünürdük ama bu sefer öyle olmadı. Nikaragua’da dudak büzme hareketi işaret etmek istediğin bir şeyi göstermek için kullanılıyor. Şehrin her yerinde öpücük atan insanlar görebilirsiniz, işaret ettikleri şeye öpücük attıklarını düşünmeyin. Filipinler’de de yaygın olan bu öpücükle işaretleşme hareketi Türkleri oldukça şaşırtan bir durumdur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!