featured

Ünlü Yumurta Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda çok fazla gündem olan yumurta diyeti ile kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Hazır yaz kapıdayken lezzetli yumurta diyeti ile sağlıklı kilo verin. İşte yumurta diyeti hakkında bilmeniz gereken her şey!

Yumurta Diyeti Nedir?

Yumurta diyeti, yumurta ağırlık olarak yapılan ve kilo kaybına yardımcı olan kilo verdiren yumurta diyeti farklı bir diyet çeşididir. Son günlerde popüler hale geldiği için pek çok mecrada araştırılmaktadır. Yumurta odaklı bir diyet olduğu için yumurtanın sağladığı faydalar da, diyet sırasında elde edilmektedir. Yumurtanın içerisinde bulunan besin maddeleri, vücudun sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yumurtanın hemen her diyette yer alması, bu besinin ne kadar faydalı olduğunu ve vazgeçilmez olduğunu göstermektedir. 

Bazı diyet programlarında yumurtanın yalnızca beyazı tüketilmektedir. Özellikle sporcular tarafından yapılan diyetlerde, yumurta sarısının yağ barındırması nedeni ile tüketilmediği görülmektedir. Yumurtanın beyazında yağ oranı sıfırdır. Bu nedenle sporcular, yaptıkları diyetlerde genellikle yumurtanın beyazını tüketmeyi tercih ederler. Yumurta ile yapılan bu diyette ise yumurta bir bütün halinde tüketilmektedir. Yumurta diyeti yapanlar, bu diyetin kurallarına uymak durumundalardır. Kilo vermek için bu diyeti gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır?

Yumurta diyeti 3 ana öğün baz alınarak yapılmaktadır. Bu diyette diğer diyetlerden farklı olarak ara öğünler yoktur. Diyette ara öğünlerin olmaması, diyetin ağır bir yapısı olduğunu göstermektedir. Ara öğün olmayan diyetlerde açlıkla mücadele etmek kolay olmamaktadır. Diyet 7 gün süren bir program olma özelliğine sahiptir. Diyetin alternatif olanları, daha kısa sürelerde tamamlanmaktadır. Diyette yumurtaya başka besinler de eşlik eder. Bu diyetle beraber kırmızı et ve balık çeşitleri de tüketilir.

Yumurta diyeti uzun süreli yapılmamalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinler, diyet aracılığı ile sağlanamadığı için uzun süreli yapılması durumunda sağlığa zararlıdır. Diyet süresince günde 2,5 litre su içilmesi, metabolizmayı hızlandıracaktır. Ayrıca her gün yarım saatlik bir fiziksel aktivite de kilo kaybını hızlandıran bir unsurdur. Pek çok ünlü doktor ve diyetisyenlerin de bu diyeti önerdikleri görülmektedir. Ender Saraç yumurta diyeti hakkında olumlu açıklamalar da bulunmuştur.

Yumurta Diyeti Yorumları Nasıldır?

Yumurta diyeti faydaları uygulama boyunca yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Diyet ile ilgili yorumlar pek çok platformda paylaşılmaktadır. Yapılan yorumlara göz atıldığında, diyet sonucunda 1 hafta içerisinde 5 kilo verenlerin olduğu ve diyetten dolayı çok zorlanmadıkları görülmektedir.

Yumurta diyeti yapanlar kısa sürede kilo verdikleri ve diyetten oldukça memnun kaldıkları da dikkat çeken diğer yorumlar olmaktadır. Ayrıca diyet boyunca açlık krizlerinin yaşanmadığı ve bu nedenle diyetin kolay bir şekilde uygulandığı belirtilmektedir. Diyeti yapanlar diyetin sonuçlarından oldukça mutlu olduklarını her platformda dile getirmektedir. 

Yumurta Diyeti Zararları Nelerdir?

Yumurta diyeti zararları olduğuna inananlar, diyetin zararlı olup olmadığını merak etmektedir. Yumurta diyeti boyunca bazı besin grubunun tüketimine ağırlık verilmektedir. Bu nedenle vücudun bazı besinlerden uzak kaldığı görülmektedir. Bu nedenle yumurta ile yapılan diyetin uzun süreli olarak yapılması önerilmemektedir. Uzun vadede yapılan diyetin insan sağlığına bazı olumsuzlukları bulunmaktadır. Yumurta diyeti zararları genel olarak şunlardır:


 Kişinin diyet süresince yorgun ve sinirli olması,   Baş ağrısı, kusma, mide bulantısı, zihin fonksiyonlarının zayıflaması, düşük enerji durumu görülmesi,       Ketojenik diyette karşılaşılan keto gribi olma riski,       Kabızlık durumlarının görülmesi.

Yumurta diyeti zararları geçici süreli olarak gözlemlenmektedir. Diyetin sonlandırılmasından sonra diyet nedeni ile görülen semptomlar da sona ermektedir. Bu nedenle diyet sırasında karşılaşılan bu geçici sorunlardan rahatsızlık duymamak gerekmektedir. Yumurta diyeti yapanlar bu semptomlardan çok rahatsız olurlarsa diyeti bırakmaları en doğrusu olacaktır.

Diyeti Uygulaması Sakıncalı Olanlar Kimlerdir?

Yumurta diyeti, herkesin uygulayabileceği bir diyet değildir. Hamilelik şüphesi olanlar, hamile olanlar, doğum sonrası dönemde olanlar, yaşlılar, ilaç kullananlar ve çocuklar bu diyeti uygulamamalıdır. Her durumda doktor tavsiyesine dayanarak diyetin uygulanması daha faydalıdır.

Vücudu, yumurtaya alerjik tepkisi gösterenler de diyetten uzak durmalıdır. Ayrıca karaciğer rahatsızlığı olanlar, kalp rahatsızlıkları bulunanlar, kolesterol seviyesi yüksek düzeyde olanlar, safra kesesi alınmış olanlar da diyetten uzak durmaları gereken kişiler arasında yer almaktadır. Yumurta diyeti yapanlar, başta bu diyetin kendilerine uygun olup olmadığına bakmak durumundadırlar.

Diyet İle Kaç Kilo Kaybı Gerçekleşmektedir?

Yumurta diyeti uygulayarak kısa sürede ve sağlıklı bir usulde kilo vermek mümkündür. Diyete uyum sağlanırsa 14 gün kadar bir sürede 10 kilo verilebilir. Bu nedenle bu diyet, haşlanmış yumurta diyeti 14 günde 10 kilo verdiren diyet olarak da bilinmektedir. Normal şartlarda diyet sonucunda ciddi bir kilo kaybının yaşanabileceği görülmektedir. 

Bu kadar kısa sürede yüksek kilo kayıpları her zaman sağlığa da etki etmektedir. Diyette tüketilen yumurtanın yanı sıra etlerin olması sağlık açısından yararlıdır. Yumurta diyeti yapan kişiye tek şekilde zorlar o da ara öğünlerin diyette yer almaması. Ara öğün nedeni ile açlık krizleri yaşamayanlar için diyetten olumlu sonuçlar almak imkan dahilindedir. 

Yumurta Diyeti Listesi Nedir?

Yumurta diyeti listesi uygulayarak diyete hızlı bir başlangıç yapmak mümkündür. Yumurta diyeti listesi düzenli uygulandığında kilo vermenizi sağlar. Yumurta diyeti programı şu şekildedir;

1.gün programı

Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, 1 adet meyve, öğle vaktinde 2 adet haşlanmış yumurta, orta boy portakal ve salata, akşam yemeğinde ızgara tavuk ve yeşil salata, 

2.gün programı

Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta ve meyve, öğle yemeğinde salata ve ızgara tavuk, akşam yemeğinde 2 dilim kepek ekmeği ve meyve

3.gün programı

Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta ve meyve, öğle yemeğinde domates, peynir ve 1 parça kepek ekmeği, akşam yemeğinde ızgara tavuk ve yeşil salata.

4.gün programı

Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta ve meyve, öğle yemeğinde meyve, akşam yemeğinde salata ve ızgara tavuk.

5.gün programı

Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta ve meyve, öğle yemeğinde 2 adet haşlanmış yumurta ve haşlanmış sebze, akşam yemeğinde salata ve ızgara balık.

6.gün programı

Kahvaltıda 2 porsiyon haşlanmış yumurta ve meyve, öğle vaktinde bir porsiyon meyve, akşam vaktinde salata ve ızgara tavuk.

7.gün programı

Kahvaltıda 2 adet zevkinize göre, istediğiniz kıvamda haşlanmış yumurta ile meyve, öğle öğününde haşlanmış tavuk ile domates, akşam yemeğinde dilediğiniz bir sebze (haşlanmış).

Diyet Sırasında Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir?

Yumurta diyeti sırasında bazı besinlerden uzak durmak gerekmektedir. Normal şartlarda besin programında yer alan yiyeceklerin dışına çıkılmaması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda diyette kaçamaklar yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Diyette bazı sızıntılar meydana gelse bile bazı besinlerden özellikle uzak durmakta fayda bulunmaktadır. 

Bu besinler, diğer diyetlerde de yer alan ve uzak durulması istenen besinlerdir. Diyet sırasında hazır paketli yiyeceklerden, şekerli gıdalardan, yağlı ürünlerden, asitli ve gazlı içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Diyet sırasında hamurlu gıdalardan da kaçınmak gerekmektedir. Yumurtanın tokluk hissi verme özelliğinden faydalanılarak diyetin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. 

Diyete Alternatif Olan Listeler

Yumurta diyeti uygulama aşamasında 3 öğün olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak yumurta diyeti olarak açıklanan bazı listelerde, diyet sırasında ara öğünler de yer aldığı görülmektedir. Diyetin orijinalinde açlık sorunu yaşayanlar için alternatif listeyi kullanmak yararlı olabilmektedir. Alternatif diyet listesi şöyledir:

1.gün: Kahvaltıda 3 yumurta kullanılarak 30 gram tereyağı ya da zeytinyağında yapılmış omlet, ara öğünde 1 adet tel peynir, öğle yemeğinde 3 adet yumurta dolması, ara öğünde 60 gram herhangi bir peynir çeşidi, akşam yemeğinde 3 yumurta ile yapılan ve yapım aşamasında 45 gram tereyağı ya da zeytinyağı kullanılmış yumurta krepleri.

2.gün: kahvaltıda 3 yumurta ve 3 yemek kaşığı krem peynir kullanılarak, 45 gram tereyağı ya da zeytinyağı eşliğinde yapılan krem peynirli krep, ara öğünde 30 gram herhangi bir peynir türü, öğle yemeğinde 2 adet yumurta ve 30 gram mayonez kullanılarak yapılan yumurta salatası, ara öğünde 30 gram kadar herhangi bir peynir türü, akşam yemeğinde 2 yumurta ile hazırlanan kiş.

3.gün: Kahvaltıda 2 yumurta kullanılarak 30 gram tereyağı ya da zeytinyağında yapılan kızartma, çay ya da kahve, ara öğünde 2 tel peynir, öğle yemeğinde peynirli kişten kalan dilimler, ara öğünde 30 gram herhangi bir peynir çeşidi, akşam yemeğinde 3 adet yumurta dolması.

4.gün: Kahvaltıda 3 yumurta ile 45 gram yağda pişirilmiş omlet, ara öğünde 30 gram peynir, öğle yemeğinde 2 tane lop yumurta, ara öğünde 2 tel peynir, akşam yemeğinde 3 yumurta ile ve tereyağı kullanılarak yapılan yumurta waffle.

5.gün: Kahvaltıda 3 yumurta ile yapılan yağda yumurta, ara öğünde 1 tel peynir, öğle yemeğinde 2 yumurta ve 2 kaşık mayonezle yapılan yumurta salatası, ara öğünde 30 gram herhangi bir peynir, akşam yemeğinde 2 yumurtalı ile yapılan kabuksuz kiş.

Diyete başka bir alternatif diyet olarak sadece yoğurt ve yumurta diyeti adı altında yapılan bir diyet daha bulunmaktadır. Bu diyet kapsamında yumurta tüketiminin yanına 1 porsiyon kadar yoğurt eklenmektedir. Bu sayede yoğurdun antioksidan kaynağı olması, diyet sırasında vücudun bağışıklık sistemine de olumlu katkılar sunmaktadır. Diyeti farklı besinler aracılığı ile zenginleştirmek mümkündür. Diyetin türü ne olursa olsun haşlanmış yumurta diyeti yorumlar söz konusu olduğunda, diyetle ilgili olumsuz bir yoruma rastlamak mümkün değildir. Yumurta diyeti, gönül rahatlığı ile yapılabilir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!