Güzel ama Çok Pahalı! İşte, Dünyanın En Pahalı Muhteşem Otomobilleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz alıcı güzelliği ve üstün performansıyla bu muhteşem otomobiller görenleri kendisine hayran bırakıyor! İşte, dünyanın en pahalı arabaları ve dudak uçuklatan fiyatları…

Lüks kelimesi, bu otomobillerin fiyatlarını görünce daha da anlam kazanıyor! Astronomik rakamlarıyla öne çıkan bu otomobillere ulaşmak oldukça güç. Bu otomobillerin üstün performansları, fiyatlarına değer mi orası tartışılır… İşte, yüksek performanslı, herkesin garajında olması mümkün olmayan, fiyatı dudak uçuklatan dünyanın en muhteşem ve en pahalı otomobilleri…

Rolls Royce Boat Tail: 28 Milyon Dolar

Rolls Royce Boat Tail: 28 Milyon Dolar

Dünyanın en pahalı otomobilleri listesinin lideri; Rolls Royce markası. Rolls Royce Boat Tail için 3 adet üretim yapılacağı açıklanmıştı. 6,75 litre çift turbolu v12 motora ve 563 beygir gücüne sahip olan Boat Tail teknolojisi de en az fiyatı kadar dudak uçuklatıyor. Bu muhteşem ve muhteşem pahalı otomobil tasarım olarak kayığa benzerliği nedeniyle bu Boat Tail ismi alıyor.

Mercedes Maybach Exelero: 10 Milyon Dolar

Mercedes Maybach Exelero: 10 Milyon Dolar

Lüks otomobillerin bir diğer üretici Mercedes de dünyanın en pahalı otomobilleri listesine Maybach Exelero model aracıyla giriyor. Mercedes Maybach modelinin hibrit modeli olarak piyasaya sunulan bu otomobil, 690 beygir gücünde ve saatte 350 km hızına ulaşabiliyor.

Bugatti Chiron Pur Sport: 3.6 Milyon Dolar

Bugatti Chiron Pur Sport: 3.6 Milyon Dolar

Bugatti Chiron Pur Sport otomobil, eşsiz tasarımı ile Cenevre otomotiv fuarında öne çıkmıştı. Yeni nesil Bugatti Chiron Pur Sport tam tamına 1500 beygir gücünde. Aerodinamik düşüncesiyle üretilen bu dünyanın en pahalı otomobilleri listesindeki araç 8 litrelik turbo v12 motora sahip.

Aston Martin Valkyrie: 3.2 Milyon Dolar

Aston Martin Valkyrie: 3.2 Milyon Dolar

Dünyanın en pahalı otomobilleri listemizde sırada Aston Martin Valkyrie var. Bu muhteşem otomobil adını İskandinav mitolojisinden alıyor. Her ne kadar henüz üretilmemiş olsa da Valkyrie model otomobilin 6.5 litrelik v12 motora ve 1160 beygir gücüne sahip olacağı açıklandı.

Bentley Bacalar: 1.9 Milyon Dolar

Bentley Bacalar: 1.9 Milyon Dolar

İngiliz otomotiv devi Bentley, performans modeli Bacalar ile dünyanın en pahalı otomobilleri listesinde. Gösterişli tasarımıyla öne çıkan Bentley Bacalar çok ince teknik detaylara da sahip. Otomobil 660 beygir gücüne sahip ve 6 litre turbo şarj özelliği olan v12 motoru bulunuyor. Ancak Bentley Bacalar model otomobil sadece 12 adet üretildi. Paranız olsa bile bu otomobili alabilmeni oldukça güç.

Pininfarina Battista: 2.5 Milyon Dolar

Pininfarina Battista: 2.5 Milyon Dolar

Battista Farina’dan yani firmanın kurucusundan adını alan bu model, elektrikli lüks otomobillerden biri. İnanılması güç; 1827 beygir gücünde olan Pininfarina Battista otomobil 2.5 milyon dolarlık fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

McLaren Elva: 1.7 Milyon Dolar

McLaren Elva: 1.7 Milyon Dolar

Dünyanın en pahalı otomobilleri listesinde yeniden bir İngiliz devi otomobil firması; McLaren bulunuyor. McLaren Elva model otomobili; çift turbo şarjlı 4 litre V8 motora sahip ve 804 beygir gücünde. Bu otomobil, satışa sunulur sunulmaz tükendi. Üstelik sadece ve sadece 249 adet üretildi.

Pagani Huayra: 1.4 Milyon Dolar

Pagani Huayra: 1.4 Milyon Dolar

Sınırlı sayıda üretilen Pagani Huayra model otomobil de dünyanın en pahalı otomobilleri listesindeki yerini alıyor. 1.4 milyon dolarlık fiyatıyla satışa sunulan Pagani Huayra kısıtlı sayıda üretildi ve 730 beygir gücüne sahip. Üretime girdiği 2012 yılından beri popüler olan bu otomobil ‘’rüzgarların tanrısı’’ adıyla da biliniyor.

Ferrari La Ferrari: 1.4 Milyon Dolar

Ferrari La Ferrari: 1.4 Milyon Dolar

Dünyanın en pahalı otomobilleri konusunu işlerken Ferrari’ye değinmeden olmaz. Ferrari La Ferrari model otomobil, en uygun fiyatlı performans araçlarından biri ve diğer marka ve modellere göre daha ucuz(!) Ferrari’nin ürettiği en güçlü ve hızlı model olan La Ferrari saatte 354 km/s azami hız ile üretildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!