featured

Cilt Bakımı Yaptığı Halde Cilt Sorunu Yaşayanların Yaptığı 5 Yanlış!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt bakımı yapıyorsunuz ama cilt sorunlarından kurtulamıyor musunuz? O zaman sabah alışkanlıklarınızı gözden geçirmekte yarar var!

Cilt bakımı rutininizi oldukça güzel yapıyor olabilirsiniz. Ancak kusursuz bir cilt bakımı yapmak ne yazık ki sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmak için yeterli değil! Sahip olunan sabah alışkanlıkları da cildinizi kötü yönde etkileyebilir. Eğer siz de düzenli bakım yapmanıza rağmen çeşitli cilt sorunları ile mücadele ediyorsanız bu yazımız sizin için… İşte, sağlıklı ve güzel bir cilt için zararları olan 5 yanlış sabah alışkanlığı…

Sabahları Her Gün Uzun Süre Duş Almak

Sabahları Her Gün Uzun Süre Duş Almak

Her zaman güne iyi bir başlangıç için duş almak iyi bir yoldur. Özellikle de kış aylarında sıcak bir duş almak, insanı oldukça iyi hissettirir. Ancak her gün sıcak duş almak, cilt için oldukça zararlı. Çünkü sıcak su, cilt üzerinde bulunan koruyucu tabakaya zarar verir ve yaşlanmayı, cilt sorunlarını artırır. Bununla birlikte, yüzdeki kılcal damarlar da zarar görür. Kısacası; her sabah sıcak duş alma alışkanlığınız varsa, cilt sağlığınız için buna bir son vermelisiniz.

Kahvaltı Öncesi Aç Karnına Kahve İçmek

Kahvaltı Öncesi Aç Karnına Kahve İçmek

Günümüzde çoğu insan için uyanır uyanmaz kahve içmek bir alışkanlık. Ancak bunu aç karnına yapmak hem cilt hem de genel sağlık için oldukça zararlı. Eğer kahveyi günlük olarak ölçülü bir şekilde tok karnına tüketirseniz yararını görebilirsiniz. Aç karnına içerseniz de cildinize zarar verirsiniz. Çünkü kahvenin idrar söktürücü bir özelliği vardır ve aç karnına idrar çıkmak, cildin susuz kalmasına neden olur. Bu durum da; toksinlerin vücuttan atılması zorlaşır, cilt kırışıklıkları erken dönemde ortaya çıkmaya başlar.

Sabah Kahvaltısında Yetersiz Beslenmek

Sabah Kahvaltısında Yetersiz Beslenmek

Fit formunuzu korumak için sabah kahvaltılarında sürekli olarak mısır gevreği, yulaf gibi besinler tüketiyorsanız, yaptığınız cilt bakımı rutinlerine rağmen cildinizin zarar görmesine neden olabilirsiniz. Yulaf tüketmek oldukça yararlıdır ancak bu sürekli bir hal alır, vitaminler ve mineraller açısından yetersiz beslemeye neden olursa cildinize zararı olacaktır. Çünkü yetersiz beslenmek, cildin kurumasına ve hatta pul pul dökülmesine yol açabilir.

Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmamak

Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmamak

Güneş kremi, cildin güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmasını sağlar. Dolayısı ile güneş her mevsim doğduğu için güneş kremi yalnızca yaz aylarında değil; tüm aylarda kullanılması gereken bir üründür. Hatta evden çıkmıyorsanız dahi cilt sağlığınız için güneş kremi kullanmalısınız. Çünkü güneşten gelen zararlı UVB ışınlarına evin içindeyken dahi maruz kalıyoruz. Bu sayede hem cilt lekelerinin önüne geçebilir hem de cilt yaşlanmasını geciktirebilirsiniz.

Yanlış Nemlendirici veya Yüz Yıkama Jeli Kullanmak

Yanlış Nemlendirici veya Yüz Yıkama Jeli Kullanmak

Cilt bakımı konusunda yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi; cilt tipine uygun olmayan ürünleri kullanmaktır. Eğer cilt tipinize en uygun nemlendiriciyi ya da yüz yıkama jelini kullanmıyorsanız; cildinize yarardan çok zarar verebilirsiniz. Bu nedenle eğer yağlı bir cildiniz varsa tercih etmeniz gereken; yağlı ciltlere özel olan cilt bakım ürünlerini kullanmaktır. Kuru cildinize uygulayacağınız, yağlı ciltlere özel cilt bakım ürünleri, cildinizin daha çok kurumasına ve pul pul dökülmesine yol açacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!