featured

Egzama ve Mantar Problemlerine Doğal Çözümler (Doğal Bitkisel Yağlar)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Egzama, deriyi kurutan, kaşıntıya ve bazen kabarcıklara neden olan bir çeşit deri hastalığıdır. Tıpın bu kadar geliştiği bu günlerde elbette egzama, mantar problemlerine çözüm vardır. Ancak bugün alternatif doğal çözümler arayanlar için Egzama ve Mantar Problemlerine Doğal Çözümler konusunda araştırma yaptık.

Bitkisel Yağlar Nedir?

Gaziantep de bulunan Antebe Has aktarına giderek, iş yerinin sahibi Serkan Bey’in egzama ve mantar problemi için önerebileceklerini öğrendik. Bize öncelikle bitkisel yağların hazırlanışı konusunda bilgi verdi. Bitkisel yağları, soğuk sıkım adı verdiği teknikle hazırladığını ve %20 oranında bitkilerden oluştuğunu geri kalan kısmın ise doğal zeytin yağından oluştuğunu belirtti.

olan Serkan Bey, bitkilerden ayrılmamanız gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Peki, saç bakımı için kullanılacak bitkisel yağlar nasıl sürülecek?

Egzama ve Mantar Problemleri İçin Merhem Kullanımı

Üç veya dört çeşit bitkisel yağ karıştırılarak elde edilen merhemlerin Sedef, Egzama ve Mantar Problemlerine iyi geldiğini belirten Serkan Bey, kullanım önerisi olarak akşam kullanılması gerektiğini belirtti. Akşam ellerinizi doğal sabunla yıkadıktan sonra iyice kurulayıp, Sedef, Egzama ve Mantar Problemlerinizin olduğu yere sürmenizi ve üzerini kapatmanızı önermiştir. Ürünlerinin tamamen doğal olduğunu belirten Serkan Bey, olumlu sonuç alacaklarını da söylemiştir.

Saç Bakımı İçin Bitkisel Yağ

Saç bakımı için önerilen yağlar arasında en önemli yağ yılan yağı, çam terebenti yağı ve Chia  tohumu yağı saç dökülmesini engellemekte ve saça bakım yapmaktadır. Saçın uzamasında etkili olan bu yağları kullanırken, saçınıza süreceğiniz bitkisel yağ saçınızda toplamda 4-5 saat aralığında durmalı ve saçınızı yıkarken doğal sabunlarla yıkamalısınız. Kesinlikle şampuanlardan uzak durmanızı söyleyen Serkan Bey, bitkisel yağları, bitkisel sabunlarla desteklemeniz gerektiğini önemle belirtmiştir.

Bitkisel Yağ Fiyatları

Bitkisel ürünler her zaman diğer ürünlere göre biraz daha pahalı olduğu gibi bir algı oluşsa da Serkan Bey, bizlerin bu algısını yıkmaktadır. Saç bakımı için, egzama, sedef hastalığı için üretilen bitkisel yağların fiyatları her bütçeye uygun. 10 TL ile 30 TL arasında değişen bitkisel yağlar oldukça faydalı gibi gözüküyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!