featured

Evde Diş Beyazlatma İçin 6 Muhteşem Yöntem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sararmış dişler hemen hemen herkes için can sıkıcı bir durumdur. Dişlerde ki sararmaya ise çoğunlukla sigara, kahve, diş fırçalama alışkanlığının olmaması ve de genetikten gelen bir takım sorunlar neden olabilir. Ama artık bir sürü para ödeyerek diş beyazlatıcı almanıza gerek kalmadan evde diş beyazlatma yöntemleri arasından birini kullanarak dişlerinizin kendi rengine dönmesini sağlayabilirsiniz.

1 – Evde Diş Beyazlatma İçin Çilek Püresi

Çileği eminiz ki hiç dişleri beyazlatmak için kullanmamışsınızdır. Ama bilinmeyen bu yöntem diş beyazlığını gözle görülür şekilde etki sağlamaktadır. Yapılması gereken ise çok basit. Haftada bir kez olgun bir çileği püre haline getirdikten sonra diş fırçası yardımı ile dişlerinize sürün ve sonrasında dişlerinizde ki parlaklığı görün.

2 – Portakal kabuğu ile bembeyaz dişlere kavuşabilirsiniz

Dişleri beyazlatmak için tavsiye edebileceğimiz bir başka doğal yöntem ise portakal kabuğu kullanmaktır. Portakal kabuğunun iç kısmı ile dişlerinizi yavaşça ovalamanız ve bu uygulamayı haftada 2 kere tekrar etmeniz evde diş beyazlatma yöntemleri arasında en pratik olanıdır.

kere sararan dişlerinize uygulamanız yeterlidir. Hazırladığınız karbonatlı karışım ile hem dişleriniz daha beyaz bir görünüme kavuşacak hem de dişlerdeki bakteriler yok olacak.

4 – Evde Diş Beyazlatma İçin Zerdeçalı Tercih Edebilirsiniz

Zerdeçal ile evde diş beyazlatma yöntemlerimize devam ediyoruz. Zerdeçal hem diş beyazlatma açısından hem de enfeksiyon önleyici etkisi ile oldukça başarılı doğal diş bakım ürünüdür. Minik bir kavanoz içerisinde 1 çay kaşığı zerdeçal ile ½ yemek kaşığı hindistancevizi yağını iyice karıştırın. Hazırladığınız bu macun ile dişlerinizi hafifçe fırçalayın ve birkaç dakika bekledikten sonra ağzınızı çalkalayın. Haftada 1 kere uygulayabileceğiniz bu macun üzerine ferahlık katması için 2 damla nane yağı ekleyebilirsiniz.

5 – Dişleri Beyazlatmak İçin Adaçayı Kullanabilirsiniz

Evde diş beyazlatma yöntemlerinden biri de adaçayıdır. Bu karışım ise bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı adaçayı ve bir çay kaşığı da tarçın eklenerek hazırlanmaktadır. Dişlerinizi günlük olarak kullandığınız diş macunu ile temizledikten sonra bu karışımdan dişlerinize her gece sürün. Düzenli olarak kullandığınızda sadece bir hafta içinde dişleriniz eskisinden çok daha fazla beyazlayacak.

İlginizi Çekebilir: Bağırsak Sağlığı İçin Kefir

6 – Anında Diş Beyazlatma Evde ki Sebzelerle de Mümkün Olabilir

Evde diş beyazlatma için sebzelerden de yardım alabilirsiniz. Havuç, brokoli, kereviz, salatalık özellikle de elma gibi lifli sebzeler, diş temizleme etkisine sahiptir.

İlginizi Çekebilir: Dişinize Kaplama Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!