featured

Yurt Dışına Para Göndermenin 11 Kolay Yolu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt dışında yaşayan akrabamıza para göndermemiz gerektiğinde, yurt dışındaki bir alışveriş sitesinden özel bir ürün getirtmek istediğimizde ya da yurt dışında bir firma ile iş yapıp ödeme almamız gerektiğinde yurt dışına para gönderme yolları arasından en uygun fiyatlı ve en pratik olanı seçmek isteriz. Bu işlemi ilk defa yapacak olan kişiler, bazı geleneksel yöntemler üzerinden giderek, bilmeden çok daha fazla aktarım ücreti ödemek zorunda kalırlar. İşte, yurt dışına para göndermenin en kolay 11 yolu!

1 – Transferwise

Transferwise, Türkiye’den diğer ülkelere para gönderme noktasında en çok kullanılan ve çok da memnun kalınan bir websitedir. Siteye üye olan kullanıcılar, sahip oldukları pasaport, kimlik ya da ehliyet belgesini kullanarak sitedeki üyeliklerini aktifleştirebilirler. Yapılan güvenlik incelemesi sonucunda uygun bulunan hesaplar onaylanarak işlem yapmak için açılırlar. Bu işlem çoğunlukla 5 gün içerisinde gerçekleşir. Üyeliği onaylanan kullanıcılar, sistem üzerinden Türkiye’deki banka hesap bilgilerini girerek para aktarımına başlayabilirler. Transferwise ile para aktarımında oldukça düşük komisyon oranları kullanılır. 1000 Euro gibi bir para miktarı için 8.66 Euro gibi bir kesinti uygulanır.

2 – TransferGO

TransferGo, bir diğer yurt dışı para aktarım sistemidir. Site üzerinden yurt dışına para gönderme sırasında 1000 Euro için 1 Euro gibi bir aktarım ücreti kesilir. Ayrıca TranferGo firması, kendine özel kampanyalar ile kullanıcıların bazı özel günlerde tamamen ücretsiz aktarım yapmasına olanak sağlıyor.

3 – Paypal

Paypal, bir diğer kolay para aktarma yöntemleri arasındadır. Fakat Paypal ile Türkiye üzerinden para gönderme işlemi bir süreliğine kapanmış durumdadır.

4 – Azimo

Azimo ile yurt dışına para transferi yapabileceğiniz toplam 190 ülke bulunmaktadır. Genellikle göçmenler ve mevsimlik çalışanlar tarafından kullanılan Azimo ile nakit para çekim işlemi de yapılmaktadır. İlk üyelik sonrasında yapılan ilk gönderim sırasında boyut ne kadar büyük olursa olsun, aktarım ücreti alınmamaktadır. Ayrıca uygulama kullanılarak, belirlenen cep telefonuna da para gönderme imkanı sunulmaktadır.

5 – Venmo

Venmo, diğerlerine göre daha özel bir kesime hitap eden bir yurt dışına para gönderme yöntemidir. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle bir Venmo hesabına sahip olmanız ve ayrıca Amerika’da bir bankada hesabınız olması gerekmektedir. Banka hesabı açmak için Payoneer uygulaması kullanılabilir. Bu uygulama ile kolayca hesap açılabilir. Venmo aracılığı ile para gönderme sırasında alıcının da Venmo hesabının olması, aktarım ücretinin daha düşük hale gelmesini sağlar.

6 – Worldremit

Worldremit uygulaması, 145 kadar yurt dışı ülkede aktif olarak kullanılan; daha çok mülteciler ve göçmenler tarafından kullanılan bir transfer yöntemidir. Mobil ödeme, kontor yükleme, banka havalesi ve nakit çekimi işlemlerine imkan sunan Worldremit ile göçmenlerin kazandıkları paranın daha güvenilir bir şekilde muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır.

7 – OFX

OFX, yurt dışına para gönderme yöntemlerinden çok sık tercih edilenler arasındadır. Güvenilirlik listesinde üst sıralarda yer alan firma, transfer ücretlerinin düşüklüğü ile de oldukça ilgi görmektedir. Firma web adresi üzerinden yapılan aktarımlar 2 iş günü içerisinde aktarılmakta olup; nakit, havale, eft ya da kredi kartı ödemelerine imkan sağlamaktadır.

8 – Payeer

Apple Pay, Google Pay ve Yandex E-cüzdan ile tam uyumlu çalışan Payeer uygulaması, yalnızca hesaplar arası değil; platformlar arası para aktarımına imkan veren bir sisteme sahiptir.

9 – PopMoney

PopMoney, cep telefonunuzu kullanarak hızlı ve kolaylıkla para aktarımında bulunabileceğiniz bir uygulamadır. Popmoney kullanmak için öncelikle bir hesap açmanız ve banka hesabınızı uygulama üzerinden popmoney hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Bu işlemden sonra yurt dışı para aktarma işlemlerinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

10 – Skrill

Skrill, yurt dışına para gönderme noktasında kullanılabilen; hesap adresi olmayan kişiler için mail aracılığı ile dahi gönderim yapılan sistemdir. Bir haftalık bir transfer süresi mevcut olup; platforma üye olan kişilerin bunu kabul etmesi beklenmektedir.

11 – Kripto Para Transferi

Kripto para işlemleri üzerinden alışveriş yapılan yurt dışı web sitelerinde oldukça sık kullanılan bu yöntemde kullanılan para transfer sitesine banka hesap bilgileri kaydedilir. Sahip olunan kripto para birimleri aracılığı ile alışveriş ve para aktarımı yapılır. Bu noktada çok düşük bir meblağ da gönderilse, çok yüksek aktarımlarda da bulunulsa, aktarım ücreti sabit tutulur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!