featured

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi ile Yenilenin 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günden güne yaygınlaşan alternatif tıp yöntemlerinden biri de aromaterapi. Aromaterapi kavramı, ilk olarak zihinlerde kokulu mumlar, masaj yağları çeşitli kremler ve vücut ürünlerini çağrıştırsa da tarihi Antik Mısır’a kadar gidiyor. Peki aromaterapi nedir biliyor muyuz? Aromaterapi, çeşitli bitkilerin meyve, çiçek, kabuk, dal, kozalak, tohum gibi kısımlarının damıtılması ile elde edilen öz (esansiyel) yağların tedavi amaçlı kullanılması olarak tanımlanabilir.
Aromaterapi faydaları nelerdir?

Aromaterapi felsefesi ile dengeye ulaşın

Aromaterapi, alternatif tıbbın bir alt kolu olarak bugün bildiğimiz Batı tıp felsefesi ile zıt tedavi ilkelerine dayanır. Batı tıbbında tedavi yaklaşımı bölgesel ve semptom giderme üzerine iken alternatif tıp probleme bütüncül (holistik) tedavi yöntemi ile yaklaşır. İnsanın fiziksel ve ruhsal bir bütün olduğunu ve bir bölgedeki problemin diğerinde de yansımaları olabileceğini savunur. Problemi her iki taraftan tedavi etmeyi hedefler ve dengeye ulaşmanızı sağlar.
Aromaterapi nasıl yapılır?

Aromaterapinin faydaları nelerdir?

Aromaterapinin en güzel yani, bulunduğunuz her yerde onu yaşayabilmenizdir. Çünkü koku duyusu, zihninizin derinliklerine etki edebilen güçlü bir duyudur.
Aromaterapi ne işe yarar?
Aromaterapi, sizi zihinsel, bedensel ve ruhsal kanallarla besler ve yeniler. Zihinsel boyutta depresyon, stres gibi olumsuzluklarla savaşmanıza yardımcı olur. Sayısız fiziksel rahatsızlığa karşı bedeninizi korur. Kas ve eklem rahatsızlıkları, baş ağrıları, solunum problemleri, kas ve kemik ağrıları gibi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılır. Özgüven eksikliği, uyku bozukluğu gibi ruhsal problemlerin üstesinden gelmekte yardımcıdır.
Aromaterapi nedir?

Aromaterapi nasıl yapılır?

Aromaterapi, ardıç, biberiye, ekinezya, lavanta, melisa, ıtır, fesleğen, yasemin, zencefil, tarçın, papatya gibi bitkilerden elde edilen aromaterapi yağları ile yapılır. Rahatsızlığın türüne göre farklı yöntemler uygulanabilir.
Aromaterapi yağları nelerdir?

Masaj ile aromaterapi

Tedavi için uygun yağ seçildikten sonra yağ vücuda masajla uygulanır. Kemik ve kas yapısını iyi ilen masözler tarafından yapılması önemlidir.

Sıcak veya soğuk kompres

Burkulma, şişme gibi rahatsızlıklarda soğuk, kas ağrısı, romatizma için ise sıcak kompres uygulanmalıdır.

İnhalasyon

Solunum yolu rahatsızlıkları için önerilir. İçerisine aromaterapi yağı damlatılmış kaynamış suya yüzün yaklaştırılması ve buharının solunumla içeri alınması ile yapılır.
Aromaterapi ile dengeye giden yolu keşfetmek için daha birçok yöntem kullanmak mümkün.
Kokuların iyileştirici gücüne teslim olmak, aromaterapi yöntemlerini detayları ile öğrenmek isterseniz aromaterapi eğitimi 2019 yılında da oldukça popüler. Aromaterapi ile doğada kalın, dengede kalın.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!