featured

Dişlerinizdeki Çay Lekelerinden Kurtulabilirsiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay içmeyi, toplum olarak çok seviyor olabiliriz. Ama bu durumun bir olumsuz yanı daha var. Dişlerde bıraktığı lekeler. Dişlerin yüzeyinde kalan çay lekeleri kötü bir görüntü oluşturmakta. Aslında, florürlü ya da kömürlü bir diş macunu tercih ederseniz dişlerinizdeki çay lekelerinden kurtulmanız mümkün. İşte, Çay Lekelerinden Kurtulma Yolları…

Dişlerinizi Karbonat İle Fırçalayın 

Evet, yanlış duymadınız. Dişlerinizi karbonatla fırçaladığınız takdirde çay lekelerinden kurtulabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine bir miktar karbonat ekleyip yaklaşık olarak 15 saniye kadar fırçalayın. Sert bir madde olduğundan, karbonat ile uzun süre dişlerinizi fırçaladığınızda diş minesine zarar verebilirsiniz. Ama dişlerinizdeki çay lekelerini temizleme konusunda oldukça etkili olduğundan dolayı karbonat ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. 

Çileğin Beyazlatıcı Özelliğinden Faydalanın

Sizde bizim gibi çay içmeyİ seviyorsanız, dişlerinizi beyazlatmak için çilekleri kullanabilirsiniz. Bu işlem için, 4 yada 5 adet çileği ezerek elde ettiğiniz püreyi, dişlerinize sürün ve beş dakika kadar beklettikten sonra dişlerinizi temizleyin. Çilek, şeker içeren bir meyde olduğundan ötürü bu işlemi yaptıktan sonra mutlaka diş macunuyla dişlerinizi fırçalayın. 

Kömürlü Diş Macunlarını Deneyin

Kömürlü diş macunu mu? Dediğinizi duyar gibiyim. Evet, kömürlü diş macunu.. Lekeleri, bakterileri ve toksinleri uzaklaştırmak için oldukça faydalı olan kömürlü diş macunu, normal diş macunu gibi sürekli kullanılabilmekte. 

Beyazlatıcı Diş Macunlarını Tercih Edin

Beyazlatıcı diş macunları, içerisinde bulundurduğu aktif bileşenleri sayesinde dişlerinizin kısa süre içerisinde beyazlamasına yardımcı olur. Dişlerinizi bu macunla, günde 2 kez fırçaladığınızda istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Bu macunlar, dişlerinizin sararmasana neden olan çay lekelerini kısa sürede giderebilir. 

Her Gün Bir Adet Elma Yiyin

Elma, hem sizi tok tutar hem de vücudunuza antioksidan özelliği sağlar. Günde bir tane elma yemek sizi doktordan uzak tutacaktır. Elmanın şifalı özelliklerinden biri de bol miktarda su içerdiğinden ötürü ağzındaki tükürük üretimini artırmasıdır. Ağızda artan tükürük miktarı ise dişlerde leke ve çürük oluşumuna neden olan bakterileri temizleyecektir. Bundan ötürü, dişlerdeki çay lekelerini gidermek için her gün en az bir adet elma tüketimini ihmal etmemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!