featured

Sahur İçin Mercimek Kebabı! Enfes bir Vegan Kebabı Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiç mercimek kebabı duydunuz mu ya da yaptınız mı? Bugün ne pişirsem diyenler için ve vegan yemek sevenler için leziz bir vegan kebabı tarifi vereceğiz. Bu kebabı yiyenlerin tadı damağında kalıyor desek yanlış olmaz. Hafif bir kebap olan mercimek kebabı tarifi ile gelin sahur hazırlıklarımıza başlayalım. İşte tarifimiz!

Mercimek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri!

1 su bardağı kırmızı mercimek,Bir dilim doğranmış ince zencefil,3-4 diş sarımsak,1 su bardağı kadar maydanoz,Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi,Bir tutam tuz,1 çay kaşığı garam masala tozu,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı acı pul biber,Bir tutam karabiber,1 limon suyu,Çeyrek çay kaşığı karbonat.1 adet rendelenmiş soğan,1 adet rendelenmiş patates,1 adet rendelenmiş havuç,1, 5 bardağı ince doğranmış beyaz lahana,Kızartmak için 1,5 su bardağı sıvıyağ.

Mercimek Kebabı Yapılışı ( Vegan kebabı Yapılışı )

Mercimek kebabı için kırmızı mercimek yıkandıktan sonra takriben 30 dakika kadar sıcak suyun içerisinde bekletilir.Rendelenmiş soğan, patates, havuç ve lahana bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tutam tuz eklenerek hafif kavrulur.Bir mutfak blenderi içine bekletilen mercimeklerin suyu alınarak eklenir. Üzerine zencefil, sarımsak, maydanoz, ekmek içi, bir tutam tuz, garam masala tozu ( yoksa çeşnili baharat), kimyon, pul biber, karabiber ve limon suyu eklenerek iyice çekilir.İyice hamur haline gelene kadar çekilen mercimekli karışıma tavada kavrulan sebzelerle birlikte karbonat eklenir ve iyice yoğurularak köfte şekli verilir.Tavaya sıvı yağ konur ve önce yağ kızdırılır. Sonra mercimek kebabı kızgın yağa bırakılır ve kızartılırken orta ısıya ocak getirilerek kızartılır.Ters düz edilerek kızartılan mercimek kebabı servise hazır hale gelir.Limonla birlikte servis edilir.

Sahur için bugün ne pişirsem diyenlere ve vegan bir tarif arayanlara mercimek kebabı yani bir vegan kebabı tarifi verdik. Sitemiz içerisinde bulunan enfes yemek tarifleri, tatlı tarifleri, pasta tarifleri ve atıştırmalık tarifleri bulabilirsiniz.Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!