featured

Yaza Formda Girmenizi Sağlayacak Göbek Eriten Egzersizler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz tatili öncesi göbek eriten egzersizler yapmak, özellikle karantina süresince evde kalanlar için gerekli oldu artık. Bunları yapmadan plajlarda boy gösterirseniz göbeğinizi örten parola ya da haşamalar giymenizi tavsiye ederiz.

Yaz tatili öncesinde kışın aldığımız kilolardan kurtulmak için diyete başlamak adet oldu artık. Ama bu diyetler çoğu zaman bölgesel yağları eritmede o kadar etkili olamayabiliyor. Özellikle göbek yağlarımız inatçı ve kararlı olmalarıyla ünlü olduklarından onları eritmek için tek başına diyet yetemeyebiliyor. O nedenle bölgesel zayıflamaya yönelik egzersizler ile diyetin desteklenmesi gerekiyor.  Bir de diyetinize göbek eriten kür eklerseniz başarı şansınız daha da artar.

Göbek eriten egzersizler bazen diyetten bile daha etkili sonuçlar verebiliyor. Her gün ve düzenli olarak yapıldıkları takdirde göbek ve bel çevresinde sıkılaşma ile birlikte incelme sağlanıyor. Hem de kısa zamanda sonuç alınabiliyor.

Bu egzersizlerden en etkili olanları ve kısa sürede sonuç verenleri sizler için derledik. Kendi vücut koordinasyonunuza bağlı olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk günler bunları yaparken zorlanabilirsiniz. Zamanla kaslarınız açıldıkça daha kolay ve kısa sürede yapabilecek hale geleceksiniz. Eğer göbek eriten egzersizler yıl boyu aksatmadan yapılırsa bir daha ayva göbek gibi bir sorununuz olmaz.

Kolay Uygulanan Göbek Eriten Egzersizler

1- Göbek Eriten Egzersizler Öncesi Esneme Hareketleri

YouTube video

İlk olarak esneme hareketleri ile başlamak kas sağlığımız için çok önemlidir. Esneme yapılmadan başlanan hareket kombinasyonu çoğu zaman kramplar hatta bağ dokusu zedelenmeleri ile sonuçlanır.

Evde halının üzerine oturun ve bacaklarınızı makas kolları gibi iki yana açın. İlk olarak sağ bacağınızın üzerine eğilin ve kendinizi kapatın. Sonra sol bacağınıza bu işlemi yaparak her bacak için 8 defa tekrarlayın. En sonunda her iki bacağınızı öne alıp bu ikisini üzerine eğilebildiğiniz kadar eğilin. Ama belinizi fazla zorlamayın.

2 – Ters Tik Hareketi

YouTube video

Halının üzerinde yatarak bacaklarınızı dizlerden kırın. Omuzlarınızı başınızı ve kollarınızı tam olarak yere sabitleyin. Ayaklarınız da sanki her an ayağa kalkacakmış gibi tüm tabanla yere basmalı. Şimdi nefes alarak kalçalarınızı yukarı kaldırın. 10 saniye bu şekilde nefesini tutun ve bekleyin. Şimdi kalçanızı yavaşça indirerek 4 kerede nefesinizi verin. Bu hareketi de 8 defa tekrarlayın.

3 – Makas Hareketi

YouTube video

Düz bir zeminde uzanmış haldeyken sırtınız ve kalçalarınız yere tam temas etmeli. Ellerinizi başınızın arkasında kenetleyerek başınızı kaldırın. Bacaklarınızı da kalçadan itibaren kaldırıp indirerek makas hareketi yapın. Bir bacağınız daha yukarıda diğeri daha aşağıda ama yere değmeden 8 kere bu hareketi tekrarlayın. İlk başlarda sizi oldukça zorlar ama 3. günden sonra ne kadar kolay yaptığınıza siz de şaşıracaksınız.

4 – Yarım Mekik

YouTube video

Bu hareketi bilmeyen çok az insan vardır. Popüler göbek eriten egzersizler içinde en bilineni olan mekik hareketi aynı zamanda karın kaslarının güçlenmesine de yardım eder. Yine halıya uzanın. Dizlerinizi kırın. Kollarınızı göğüs hizasında çapraz birleştirin. Belinizi çok zorlamadan öne doğru hamle yaparak kalmaya çalışın ve geri yatın. Bu hareketi yaparken de öne doğru geldiğinizde 5-10 saniye durmaya çalışın. Yine nefes alın ve tutun yatarken bırakın.

5 – Yarım Makas Hareketi

YouTube video

Yerde sırt üstü uzanın. Kollarınız yerde ve sabit durmalıdır. Sağ bacağınızı yerden 20 – 30 santim kaldırın ve karşıya bakacak şekilde tutun. Sol bacağınızı kendinize çekerek elinizle tutun. Bu hareketi her iki bacak için de tekrarlayın. İki bacak 1 sayı edecek şekilde 8 kez tekrarlayın.

6 – Bank Hareketi

YouTube video

Yerde 4 ayak üzerinde durun. Bu sırada karnınızı içinize çekerek nefesinizi tutun 5 saniye sonra bırakın. Bu hareketi 1 dakika boyunca kaç kez yapabiliyorsanız yapın.

7 – Çalkalama Hareketi

YouTube video

Ayaklarınızı yere sabitleyerek ayakta durun. Hareketli bir müzik eşliğinde 3 dakika kadar belinizi sağa sola çevirerek çalkalama hareketi yapın. Bu sayede yanlardaki yağlar ile birlikte göbek yağlarını da ısıtmış olacaksınız.

8 – Oryantal Dans

https://www.youtube.com/watch?v=UdRXoD6-Qdg

Bu dansa boşuna göbek dansı demiyorlar. Göbeğin hareket etmesi sayesinde yağlar eriyerek vücuttan atılmaktadır. Bir oryantal müziği eşliğinde yapacağınız 10 dakikalık bir oryantal dans ile sonuçlanan göbek eritme egzersizleri programı sizin daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacaktır.

Göbek Eriten Kür Nasıl Hazırlanır ?

Her sabah aç karnınıza içeceğiniz göbek eriten kür ile 15 günde göbek yağlarınızdan kurtulmanız mümkün. Hatta ilk 3 günden sonra faydasını görmeye başlayabilirsiniz.

Malzemeler

½ demet maydanoz½ limon1 bardak su

Göbek Eriten Kür Hazırlanışı 

YouTube video

Maydanozları ve limonları blenderden çekiyoruz. Üzerine suyu ekleyerek tekrar çalıştırıyoruz. İsterseniz köpüğünü alabilirsiniz. Bu köpüğü de ziyan etmeden cilt maskesi yapabilirsiniz.

Her sabah aç karnına bu kürü tüketmeye özen gösterin ve göbek eriten egzersizler yapın. En fazla 15 günde ayva göbeğinizden kurtulacaksınız. Zaten bu maydanoz kürüne mideniz sağlam değilse başlamanızı tavsiye etmiyoruz. İçerisindeki limon her ne kadar yağları yaksa da midesi rahatsız olanlar için sakıncalı olabilir. Mide rahatsızlığı olanlara bunun yerine size lahana ve maydanoz yapraklarının haşlanması ile elde edilen göbek eriten kür tavsiye ederiz.

Sağlıklı kilo verdiren göbek eritme hareketleri nasıl yapılır sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda sağlıklı kilo vermek için yapılacak egzersizler bulunmaktadır. Egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken bir nokta, düzenli bir egzersiz programı ile aynı anda düzenli bir şekilde yemek yemek yani beslenmek gereklidir. Bu noktada Sağlıklı Beslenme Önerileri dikkate alınmalı ve hem sağlıklı hem de zinde bir vücuda sahip olunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!