featured

Avrupa’nın Altın Kenti Pragda Gezilecek Yerler! Kafka ile Bütünleşen Şehir Prag!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çekya’nın en bilinen, aynı zamanda başkenti olan ve en büyük kenti durumunda bulunan Prag, tüm dünya üzerinde en çok turist ağırlayan şehirler arasında yer alır. Altın Şehir olarak meşhur olan Prag, ünü dünya çapına ulaşmış meydanları, birçok farklı tarzı içeren mimari yapı ve yapıtları, tarihten bugüne ulaşan kaleleri, eşsiz köprüleri, mükemmel doğası, çok beğenilen restoran ve konaklama merkezleri ile öne çıkar. Avrupa’nın altın kenti Pragda gezilecek yerler denince akla ilk gelen yerler nerelerdir? Kafka’nın şehri Prag nasıl bir yerdir? İşte tüm bu soruların cevaplarıyla Prag!

Prag Gezi Rehberi

YouTube video

Şimdi Prag gezi rehberi ile Prag’da görülmeye değer yerler üzerinde duralım. Gotik mimari ve barok mimari tarzda çok sayıda mimari eseri barındıran Prag, bu yönüyle adeta bir masallar kenti niteliğindedir. Romantizmi iliklerinize kadar hissettiren şehirde tarihi dokuyu da içinize çekebilirsiniz. Bir benzeri daha olmayan bu büyülü şehirde mutlaka görülmesi gereken başlıca ünlü yapılar ve kent merkezleri ise;

Eski Şehir Meydanı ( old town hall, old town square )Dans Eden Ev,Prag Kalesi,Altın Yol, Karl Köprüsü, Astronomik Saat Kulesi,Aziz Vitus Katedrali,Vaclav Meydanı,Prag Ulusal Tiyatro Binası,Mala Strana,Prag Eski Belediye Binası, John lennon duvarı ( john lennon wall ) Franz Kafka Müzesi,Eski Yahudi Mezarlığı,Charles Köprüsü.

Olarak sayılabilir.

Bu meydanlar, kaleler, köprüler, katedraller ve yapılar içinde kent tarihini tekrar yaşama imkanına sahip olabilirsiniz.

Franz Kafka ve Onun Kenti Prag

YouTube video

Dava gibi dünyanın en çok okunan kitaplarından birini de yazan ve dünya edebiyat tarihinin en önemli birkaç yazarı arasında sayılan Franz Kafka, 1883 yılında Prag’ta dünyaya gelmiştir ve yine mezarı da bu şehirdedir. Dünya edebiyatının bu dev isminin izlerini ise Prag’ın birçok farklı noktasında görebilmek mümkündür. Kent ile bütünleşen Franz Kafka’ya ait izleri en başta eski şehirde yer alan St Nicholas Kilisesi’nin yanında bulunan doğduğu evde görebilirsiniz.

YouTube video

Pragda gezilecek yerler denince yine Altın Yol üzerinde Franz Kafka ile kız kardeşinin birlikte yaşadığı 22 numaralı ev de ziyarete açıktır. Ayrıca kentin önemli noktaları arasında yer alan ve Kafka’ya ait izler barındıran Cafe Louvre ve Cafe Arco’da da bu ünlü yazarın yaşamından karelere tanıklık edebilirsiniz.

YouTube video

Franz Kafka ile Prag’ı bir araya getiren en önemli yapı ise Kafka Müzesi ’dir. Yazarın adına açılan bu özel müzede Kafka’nın eserlerini, el yazmalarını, fotoğrafları ve günlükleri bulabilir, yine düzenlenen görsel ve işitsel gösterileri de izleyebilirsiniz. Franz Kafka gibi dünya edebiyatının en büyük değerlerinden birini içerisinden çıkartan ve yaşatan bu kentin kendisi de eşsiz bir roman gibi güzeldir.

Her Mevsim Ayrı Güzel Prag

Orta Avrupa’nın en ünlü kentlerinden biri olan Prag, her mevsim ayrı bir güzelliği barındırır. Tüm mevsimleri doyasıya yaşayabileceğiniz kentte ziyaret için en ideal zaman dilimi ise bahar aylarıdır. Zaten kent en çok ziyaretçiyi de bahar aylarında alır.  Vlatna nehri üzerine kurulu Avrupa’nın Kalbi ismi ile de bilinen Prag, eğlenceli yaşam tarzının da merkezi konumundadır.

Prag’da Nerede Kalınır?

Pragda gezilecek yerler üzerinde durduktan sonra Prag’da nerede kalınır sorusunun cevabını yanıtlamak isteriz. Kent üzerinde çok yıldızlı lüks oteller kadar, her bütçeye uygun olan hostel ve ev kiralama seçenekleri de oldukça yaygındır.

Konaklama noktasında Vlatna nehrinin sağ bölümü üzerinde yer alan Stare Mesto (Eski Şehir Bölgesi), nehrin diğer yakasında yer alan Mala Strana Bölgesi ve alışveriş mekanları ve tren istasyonuyla ünlü Nove Mesto (Yeni Şehir Bölgesi) öne çıkar.

Prag Lezzetleri

Bu güzeller güzeli kent ayrıca ünlü cafe ve restoranları ile de büyük ilgi görür. Pek çok yöresel lezzet içinden mutlaka tadılması gerekenler ise;

Üzeri tarçın ve şeker ile kaplanan hamurun içerisine çikolata ve dondurma eklenen ve Prag sokak lezzeti olarak her köşe başında bulunan Trdelnik,Domates sosuyla sunulan ve dolmaya benzeyen Plnena Paprika,Macar yemeği olarak da bilinen ancak bir çek yahnisi olan Gulas,Atıştırmalık olarak sunulan kızarmış patates ve salata ile servis edilen Smazeny,Bonfile etten yapılan Svickova,Beyaz ya da kırmızı etten yapılan ve şinitzel benzeri bir lezzet olan Rizek,Kızarmış ördek yemeği Pecena Kachna,Mantı benzeri Knedliky,Bal ve reçel ile servis edilen cevizli bir kek türü olan Medovnik

Olarak sayılabilir. Bu birbirinden özel lezzetleri bulabileceğiniz Prag ayrıca uygun fiyatları ile de çok sayıda Avrupa kentine göre daha çok tercih edilir. Dünyanın en etkileyici kentleri arasında yerini alan Altın Şehir Prag, gerçekten de birçok insanı kendine aşık etmiş benzersiz bir şehirdir.

Avrupa’ nın en güzel kentlerinden Prag gezilecek yerler arasında pahalı kabul edilebilecek bir şehir değildir.

Avrupa’da eğlenmek içinde bir yer arıyorsanız, Prag gece hayatı ile de görülmeye değer yerlerden biridir. Ayrıca Avrupa’nın diğer gezilecek yerleri ile ilgili bilgiler sitemizde yer alıyor ve sitemizden diğer şehirler ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!