featured

İtalya’nın Başkenti Roma Gezi Rehberi Tarih Kokan Sokaklar Sizi Büyüleyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Başkenti Roma gezi rehberi, seyahatini bu tarihi şehir üzerine planlayanların en çok araştırdığı konulardandır. Gidilecek yerler, gezilecek ve görülecek yerler, tadılması gereken lezzetler gibi birçok soruya cevap verecek bir rehber aranmaktadır. Bu rehber sayesinde tatil ve seyahatiniz daha anlamlı bir hale gelecek.

YouTube video

İtalya’ya başkentlik yapan ve sınırları içerisinde Vatikan’ı bulunduran Roma, dünyanın en tarihi kentleri arasında ilk sıralarda yer alır. Aynı zamanda en çok ziyaret edilen şehirlerden biridir. Sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginlik şehrin en önemli özelliklerindendir. Bununla beraber konaklama tesislerinin çeşitliliği, tatil ve gezi imkanları, hızlı gece yaşantısı, ulaşım kolaylığı ile cazibe merkezi haline geliyor. Birçok ünlü kente yakınlığıyla Roma, Avrupa’nın en çok sevilen kentleri arasında da başta sayılır.

Roma Şehir Turu

Roma şehir turu Vatikan ile başlar veya biter. Bu tamamen sizlerin tercihidir. Ama bu küçük devlete mutlaka uğramalı ve o atmosferi yaşamlısınız. Roma gezi rehberi oluştururken gidilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir şehir devletidir.

Vatikan ya da resmi ismiyle Vatikan Şehir Devleti, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebine merkezlik yapar. Bağımsız bir devlet olan Vatikan, hem nüfus hem de yüzölçümü açısından dünyanın en küçük ülkesidir.

YouTube video

Roma sınırları içerisinde yer alan, hem dini hem de idari olarak Papa tarafından yönetilen Vatikan, Katolik mezhebinin yönetim merkezidir. İsviçre vatandaşı olması ve aynı zamanda Katolik olması zorunlu olan İsviçreli Muhafızlardan oluşan 100 kişilik sembolik bir askeri güce sahiptir. Vatikan, dini ve kültürel açıdan da çok önemli bir merkezdir.

Roma Tarihi

Roma gezi rehberi oluşturulurken kentin tarihini bilmek önemli bir avantaj sağlar. Bu sayede bazı şeylerin farkında olarak gezi rotanızı belirlersiniz. Roma tarihi, kuruluş itibari ile efsanelere dayanmaktadır. Avrupa’nın en büyük kentleri arasında yer alır. Roma’nın kuruluşuna dair aktarılan efsaneye göre kent, dişi bir kurt tarafından büyütülen Romulus tarafından milattan önce 753 senesinde kurulmuştur.

Çok kısa zaman içerisinde Roma, Akdeniz ve Orta Avrupa arasında oldukça önemli bir merkez haline gelmiştir. Daha sonra Hristiyanlık dini ve Papalık makamının etkisi ile kent Orta Çağ’da birçok önemli tarihi gelişmeye de tanıklık etmiştir. Tarih boyunca başta Roma İmparatorluğu olmak üzere ülkelere de başkentlik yapan bu köklü şehir İtalyan Rönesansı’nın da merkezi olmuştur.

Roma Şehri Ulaşımı Nasıldır?

Roma gezi rehberi listenizdeki gezilecek yerlere ulaşım noktasında sıkıntı çekmemek için Roma şehri ulaşım olanaklarını bilmeniz gerekir. Sahip olduğu hava, kara ve demir yolu ağı ile de ulaşım açısından oldukça gelişmiştir. İtalya yarımadası içinde orta bölümde Fiumicino ile Ciampino havalimanlarına sahiptir. Yine kent içinde de başta 3 hattan oluşan metro olmak üzere birçok ulaşım imkanı gezginlerin ve kent halkının kullanımına sunulmuştur.

Ayrıca kent ulaşımı ve gezilecek mekanlar açısından çok sayıda avantaj içeren Roma Pass seçeneği de oldukça faydalıdır.

Roma’da Gezilecek Yerler

Yaklaşık 2800 yılı bulan kültürel ve tarihi birikimi ile Roma’da gezi noktasında oldukça fazla seçenek gezginleri bekler. İmparatorluk döneminden İtalyan Rönesansı’na kadar çok sayıda önemli merkez ve yapı bulunur. Roma gezi rehberi gezilecek yerler listesi bu nedenle oldukça zengindir.

Kent içinde özellikle görülmesi gereken yerler arasında Kolezyum bulunmaktadır. Roma İmparatorluk döneminden bugüne ulaşmıştır ve Flavianus Amfitiyatro ismi ile de bilinir. Dünyanın yedi harikası arasında yer alır.

Dilek tutacakların ilk durağı FontanaDi Trevi yani Trevi Çeşmesi’dir. Roma Aşk Çeşmesi, Üçyol Çeşmesi ya da Aşıklar Çeşmesi olarak da meşhurdur.

YouTube video
İmparatorluk döneminde siyasi, kültürel ve ticari merkez olan ve Forum Magnum adıyla da anılan Roma Forumu,Kent yaşamının merkezinde uzanan İspanyol Merdivenleri,İmparatorluğun kuruluş merkezi olarak kabul edilen Palatino Tepesi,Tüm Tanrıların Tapınağı olarak bilinen Pantheon,Farklı mimari tarzları içinde barındıran kentin en büyük bazilikalarından olan Santa Maria Maggiore bazilikası,Konstantin Takı,Poli Sarayı,https://www.youtube.com/watch?v=0eSkfthHnDIVittorioEmanuele II Abidesi,Venezia Meydanı,CastelSant Angelo,Aziz Petrus Meydanı ve Aziz Petrus Bazilikası,Sistina Şapeli,Kapitolin Müzesi,Campo de Fiori

Kentin en önemli gezi durakları olarak sayılabilir. Roma gezilecek yerler arasında önemli noktalardır.

Roma’ya Hangi Mevsim Gidilir?

Farklı ülkelerin gezileri planlanırken mevsim koşulları da dikkate alınmalıdır. Roma gezi rehberi içinde Roma’nın en güzel ziyaret mevsimi de yer alıyor. Bu mevsim önerisine göre seyahatinizi planlayabilirsiniz.

YouTube video

Ilıman Akdeniz iklimin hüküm sürdüğü kent dört mevsim de çok sayıda ziyaretçi ağırlayan ender kentlerden biridir. Ancak daha çok ilkbahar ve yaz mevsimlerinde ziyaretçi çeker. Uluslararası düzeyde gerçekleşen tenis şampiyonası, at yarışları, Roma Fuarı dönemleri tercih edilebilir. Roma; müzik, opera ve sinema temalı Estate Romana Musica Etkinliği, Noantri Festivali dönemlerinde daha çok turist tarafından ziyaret edilir.

Roma Konaklama Merkezleri

Roma gezi rehberi on bini aşkın konaklama tesisi ile oldukça çok seçeneği içinde barındırır. Roma’da konaklama açısından en çok tercih edilen bölgeler arasında ise Termini yani Roma Merkez Tren Garı yer alır. Alışveriş sevenlerin vazgeçilmez noktası Via Veneto Caddesi, Roma Tarihi Kent Merkezi, gece hayatı ile ünlü Trastevere ve Rione I Monti Bölgesi sayılabilir.

İtalyan Yemekleri

YouTube video

Dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan İtalyan Mutfağına ait tüm lezzetleri en orijinal hali ile bulabileceğiniz Roma’da;

Artık tüm dünya çapında klasikleşmiş bir lezzet İtalyan Pizzası,İtalyan Makarnaları Spagetti, Ravioli, Fettuccine ve Tortellini,İtalyan Pilavı Risotto,Makarna, beşamel sos ve etten oluşan Lazanya,Özel bisküvi, kahve ve mascarpone kullanılarak yapılan tatlı Tiramisu,

YouTube video
Ünlü İtalyan tatlısı PannaCotta,Meşhur İtalyan Sandviçi Panini,Kolay yapımı ile Bruschetti,Dana İnciği kullanılan OssoBuco,İtalyanların en bilinen çorbası Minestrone

Gibi tüm özel ürünleri tatma imkanı bulunur. Roma gezi rehberi içerisine denemek istediğiniz tatları mutlaka not ediniz.

Roma Gece Hayatı

YouTube video

Roma gezi rehberi içerisinde Roma gece hayatı olması gereken bölümlerdendir. Oldukça hareketli bir gece yaşantısı bulunan kentte, ünlü gece kulüpleri genelde Testaccio, Trastevere, San Lorenzo ve PiazzeTilussa bölgelerinde toplanmıştır. Özellikle gece 22:00 sonrası hareketlenen bu kulüp ve eğlence merkezlerinde müzik ve dans ile gecelerinizi renklendirebilir ve Dj performanslarına eşlik edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!