featured

En İyi 10 Trabzon Yemekleri Nelerdir? Trabzon’da Ne Yenilir Ne İçilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi 10 Trabzon yemekleri, Karadeniz’in eşsiz doğası ve güzellikleriyle bizleri kendine çeken benzersiz lezzetlerdir. Doğal ürünlerle, yöreye özgü tekniklerle pişirilen bu yemekler ülkenin de birer değeri olarak yerini almaktalar. Karadeniz’in kendine özgü lezzetleri herkesin malumu ama Trabzon’da çok farklı lezzetlerle Karadeniz mutfağına katkıda bulunuyor.

Şehrin restoranları, tarihi ve gezilecek yerlere yakındır. Bu da hem şehri gezmenize hem de lezzetleri o tarihi alanlarda tatmanıza olanak sağlıyor. Hatta yaylalarda dahi restoranlara rastlamanız mümkündür. Eşsiz Karadeniz manzarasına karşı, bol oksijenli, temiz havalı alanlarda Trabzon lezzetlerini tadabilirsiniz.

Trabzon’un gerek merkezi gerek yerel restoranları farklı damak tatlarına hitap etmektedir. Yöre insanları ise yüzünüzü güldür, içinizi ısıtır. Karadeniz doğası içinizi ferahlatır ve huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlar. Anlayacağınız üzere hem maddi hem manevi olarak aç kalmazsınız.

YouTube video

Yöresel sebzeler, taze etler, sofraların olmazsa olmazı mısır ekmekleri, yemeklere lezzet katan mis kokulu tereyağı hepsi doğaldır. Şehri gezmek için ihtiyacınız olan enerjiyi bu besinler sayesinde rahatça toplayacaksınız.

En İyi 10 Trabzon Yemekleri Hakkında Önemli Bilgiler

Yörenin kolay ve bol bulunan belirli malzemelerinden çeşitli yemekler yapılır. Deniz ürünleri ve “kış meyvesi” olarak isimlendirilen hamsi sofraların vazgeçilmesidir. Trabzon’da yenilmesi gereken 10 yemek listemizde de göreceksiniz, yemeklerin ana malzemelerini mısır, fasulye, karalahana, hamsi ve süt ürünleri oluşturur.

Yörede kış hazırlıklarında turşu büyük önem taşır ve turşularda da yine saymış olduğum ana malzemeler kullanılır. Genç yetişkin herkesin sevdiği turşu kavurması için bol bol turşu kurulur evlerin kilerlerinde muhafaza edilir.

YouTube video

Yolunuz Trabzon’a düşerse, yörenin kendine has lezzetlerini tatmadan gitmeyin. Peki, Trabzon’a gidildiğinde hangi yemekler mutlaka yenilmelidir?

En İyi 10 Trabzon Yemekleri Listesi

Trabzon yemekleri hakkında bilginiz yok ise listemizde kesinlikle tadı damağınızda kalacak yemekleri bulacaksınız ve bağımlılık yapacaktır.

1-Hamsiköy Sütlacı

YouTube video

Merkezi bir restoranda değil de, yerinde ( Hamsiköy’de) yemyeşil doğa içinde yemeniz tavsiyedir. Sütlaç tadını, kıvamını yörede yetişen ineğin sütünün tadından alır.

2-Trabzon Pidesi

YouTube video

Kapalı, açık, kıymalı, peynirli, kavurmalı seçenekleriile mutlaka tatmanız gereken bir lezzet. Yanında servis edilen tereyağından bir parça içine atmanız tavsiye edilir.

3-Akçaabat Köfte

YouTube video

Akçaabat’ta deniz manzarasına karşı yapabileceğiniz en iyi seçim yumuşacık ve oldukça lezzetli Akçaabat köftedir.

4- En İyi 10 Trabzon Yemekleri Kuymak

YouTube video

Trabzon’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi kuymak oldukça doyurucu ve lezzetlidir. Farklı yerlerde farklı peynir türleri kullanılsa da her hali ile sofradaki tahtını kimseye kaptırmıyor.

5-Lahana Çorbası

YouTube video

Adından da anlaşılacağı üzere karalahana, barbunya, mısır tanelerinden oluşuyor ve son derece lezzetli bir çorbadır. Hem de sağlıklıdır.

6-Karalahana Sarması

YouTube video

Kıymalı, bulgurlu, mısır yarmalı ve zeytinyağlı seçenekleri ile alışık olmadığınız farklı bir lezzettir. Trabzon’a gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetlerdendir.

7-Kaygana

YouTube video

Karadeniz krebi de diyebileceğimiz kaygana, bolca mısır unu ve yumurta içeriyor.

8-Turşu Kavurma

YouTube video

Yaz aylarının taze sebzeleriyle hazırlanan turşular bol soğan ve az salça eşliğinde kavruluyor. Ortaya alışık olmadığınız ama çok seveceğiniz bir lezzet çıkarıyor.

9-Hamsi Buğulama

YouTube video

Genellikle tavasıyla bildiğimiz hamsiyi birde daha sağlıklı olan buğulama haliyle deneyin pişman olmayacaksınız.

10-Hamsili Pilav

YouTube video

İç pilavın hamsi ile birleşmesiyle oldukça lezzetli olan Hamsili Pilav gözünüze de hitap etmeyi başaracaktır.

Yemekleri ve doğasıyla sizi kendine hayran bırakacak ve tekrar gelmek isteyeceğiniz bu şehre gidecek olursanız bu yemekleri mutlaka deneyin. En iyi 10 Trabzon yemekleri listemiz aklınızın bir köşesinde mutlaka olsun. “Trabzon’a gittim ama şunu da yemeden döndüm. “ demeyin.

YouTube video

Laz böreği, Trabzon pidesi, hamsiköy sütlacı, akçaabat köftesi, beton helva, bozo pide ve bordo mavi balık sevdası sizleri bekliyor olacak. Güzel bir pilav nerede yenir derseniz de pek çok kişi size tarihi kalkanoğlu pilavcısını önerecektir. Nihat usta gibi ustalar Sümela manastırı etrafında yer alıyor ve Eylül itibari ile sizleri misafir etmek için bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!