featured

E Vitamini Faydaları Nelerdir? E Vitamini Ampul Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E vitamininin faydaları, tıpkı diğer vitamin türleri gibi çok önemli ve değerlidir. Vücuda yeterli miktarda alınması oldukça gerekli ve önemlidir. Bu vitaminin genel olarak cilt ve saç sağlığı konularında ön plana çıkan bazı faydalar olmaktadır.

İnsan sağlığı için son derece önemli olan bu vitamini doğal ürünler sayesinde almak son derece kolaydır. Yeteri kadar besin tüketildiği takdirde vücudumuza yetecek oran vitamin takviyesi yapmış olacağız. Gerekli bitkisel ve hayvansal gıdaların yanında doktor tavsiyesi ile takviye gıdalar da alabiliriz.

Besin takviyelerini güvenilir kaynaklardan temin etmek son derece önemlidir. Aksi takdirde zarar verecek vitaminleri vücudumuza alabiliriz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mutlak suretle doktorunuza danışmanız gerekir.

E Vitamini Faydaları Nelerdir?

Her bir vitaminin vücudumuz için ayrı faydası ve görevi vardır. Eğer vücudunuzla alakalı anormal bir belirti hisseder veya görürseniz vakit kaybetmeden doktorunuza görünmelisiniz. Bir kan testi yaptırmalı ve vücudunuzdaki değerleri kontrol etmelisiniz. Bu sayede eksik olan besin değerlerini yükseltmek için takviye alabilirsiniz.

Eğer vücudunuzda aşağıdaki hastalıklar varsa büyük ihtimalle e vitamini eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Vücutta yeteri kadar bu vitamine sahip iseniz şu faydaları göreceksiniz.

YouTube video
Cinsel hormonların üretilmesini kolaylaştırır.Cinsel hormonların kalitesini artırır.Ürolojik hastalıkların ortaya çıkmasına engel olur.Sahip olduğu antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerin çoğalmasına engel olur.Kanser hücrelerinin oluşmasına ve üremesine engel olur.Enfeksiyona bağlı hafif ya da ağır hastalıkların ortaya çıkmasına engel olur.Cilt dokusunun yenilenme süresini azaltarak kısa sürede doku onarımı gerçekleşmesini sağlar.Cilt kırışıklıklarını giderir ve dinç bir cilde sahip olmanızı sağlayarak yaşlanmayı durdurur.E vitamini faydaları arasında cilt esnekliğinin korunmasına yardımcı olmakta vardır.https://www.youtube.com/watch?v=Jt7zWZ4mxmAEgzama hastalığına yakalanan kişilerin hastalıktan kurtulmasına yardımcı olur.Özellikle küçük yaşlarda olan bireylerin göz gelişimlerine yardımcı olur.Güçlü saç tellerine sahip olmanızı sağlar.Vücutta bulunan tüm kıl köklerini besleyebilir.Sağlıklı bir tırnak yapısına sahip olmanızı sağlar.

Aynı zamanda güçlü bir bağışıklık sistemini oluşturmak için de bu vitamin gereklidir. Çocuk sağlığı, kalp damar sağlığı için günde alınması gereken bir vitamindir. Bunun yanında spor da yapılmalıdır.

E Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda E vitaminini faydaları alabilmek için en doğru ve sağlıklı yol, E vitamini bulunan besinler tüketmektir. Birbirinden farklı hayvansal ve bitkisel besinlerde bulunabilen bu vitaminin en fazla bulunduğu besinler şunlardır:

Fındık, Ay çekirdeği, Ceviz, BademZeytinyağı, Maydanoz, Lahana, Marul, IspanakTavuk eti, Balık eti (Özellikle somon ve uskumru)Kırmızı et (Dana, koyun vb.)Tahıl türleri, Yumurta

YouTube video

Bu besinler, E vitamini içeren besinlerin başında gelmektedir. Ayrıca doktor tavsiyesi ile kullanılabilecek olan çeşitli vitamin hapları da bulunmaktadır. Fakat bunların mutlaka bir muayene sonrasında, bir uzmanın önerisi ile satın alınıp kullanılması tavsiye edilir.

E Vitamini Ampul Nedir? Nasıl Kullanılır?

YouTube video

Bu vitamin yağları genel olarak, ampul adı verilen özel bir saklama şişesinde bulundurulur. Piyasada da bu vitaminin sıvı hali bu şişeler içinde saklanarak satılır. Dolayısıyla E vitamini ampulü, vitamininin bulunduğu şişeden ötürü ortaya çıkmış olan bir adlandırmadır. E vitamini faydaları, saç ve cilt bakımı için üretilen bu ürünlerin kullanılmasıyla da ortaya çıkarılabilir.

Çeşitli kozmetik mağazalarında kolaylıkla bulabileceğiniz E vitamini ampulü, çevrilerek açılan bir kapağa sahip olmamaktadır. Bu ise vitaminin özelliklerini kaybetmemesi ve dış ortamdan korunabilmesi için önemli bir detaydır. Bu durumda ampul içindeki vitamini saça, kaşa ya da kirpiklere sürerek uygulayabilmek için cam kabın ağzını doğru bir şekilde kırmak gerekir.

E Vitamini Ampulü Nasıl Kırılır?

YouTube video

Bu vitamin haricinde çeşitli ilaç çözeltilerinin de saklanabilmesine yarayan ampuller oldukça dikkatli kırılmalıdır. Aksi halde küçük de olsa bazı yaralanmalar yaşanabilir.

Öncelikle ampulün baş kısmındaki işaret noktasını kendinize çevirmeniz gerekir. Baş kısımdaki sıvıların şişe içine akması için oraya parmak ucunuzla birkaç defa vurmanız şarttır. Çünkü o kısım ıslak kalırsa kırılma işlemi gerçekleşemez.

Daha sonra bu baş kısmını, kesinlikle ters yönde zorlamadan yukarıya doğru kuvvetli şekilde çekerek ampulü kırabilirsiniz. Eğer herhangi bir işaret noktası yoksa kırılmaya uygun olan noktayı bulana kadar, yavaş fakat kuvvetli biçimde baş kısmını yukarı doğru zorlayarak ampulü çevirmelisiniz.

E vitamini faydaları saçlarınızda ve teninizde görebilmek için ise gerekli besinleri tüketmenin yanı sıra bu yağı düzenli olarak uygulamanız önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!