featured

Para Biriktirme Yolları Nelerdir? 10 Farklı Fikirle Kolayca Biriktirin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Para biriktirmek, ileriye dönük yatırım yapmak elbette herkesin yapabilmeyi arzuladığı bir durum. Kimileri parasını banka hesabında tutmayı yeğlerken, kimileri yastık altı birikim yapıyor, kimileri parasını ziynet eşyaları ile değerlendirirken, kimi de Dolar Euro alıyor. Peki ya siz, para biriktirme yolları nelerdir biliyor musunuz?

Para Biriktirme Yolları

Para biriktirme yolları arıyor iseniz, bu konuda aklınızda soru işaretleri varsa doğru yerdesiniz! En doğru para biriktirme yolları işte sizlerle. Bu adımları en doğru şekilde takip ederseniz, kısa sürede birikim yapabilirsiniz. Bu yöntemler Helal para kazanma yolları olarak da geçer.

1.      Önce Borçlarınızı Ödeyin

Borcunuz varken para biriktiremezsiniz. Öncelik olarak borçlarınızdan kurtulmaya bakın. Oturup bir plan yapın. Hangi borca ayda ne kadar ödüyorsunuz. Borçlarınız çok mu dağınık? Eğer öyle ise borçlarınızı tek yerde toplamayı deneyebilirsiniz. Borçlarınızı bitirdikten sonra eğer bu borçlarınızı her ay ödeyebiliyorsanız, bu parayı kenara da koyabilirsiniz. Para biriktirme yolları için ilk adım budur.

2.      Biriktireceğiniz Miktarı Ayarlayın Hedefler Koyun

Para biriktirmek için öncelikle kendinize hedefler koyun. Büyük hedeflerden başlamayın. Başta küçük hedefler koyun ki yapabildiğinizi görünce motivasyonunuz artsın. Ne yapmak istiyorsunuz? Para biriktirirken en önemli soru budur. Örneğin, bir motor almak istiyorsunuz fakat yeterli bütçeniz yok. İşte öncelik olarak bununla başlayabilirsiniz. Bu yöntem ayrıca para biriktirme yolları kadınlar kulübü isimli forumda da oldukça kendine yer bulmuştur.

3.      Borç Öder Gibi Kendinize Para Ödeyin

Kazandığınız paradan her ay kendinize para ödeyin. Evet evet yanlış duymadınız. Sanki başkasına borcunuz var gibi kendinize belli bir miktar para ödeyin. Bir süre sonra ne kadar çok birikim yaptığınızı görünce siz de şaşıracaksınız. Hatta bunu bir süre devam ettirirseniz, 1 yılda ne kadar para biriktirilir şaşırabilirsiniz.

4.      Sigarayı Bırakmayı Deneyin

Öncelikle sağlığınız için sigarayı bırakın. Bunu akıl vermek için değil, para biriktirme yolları arasında en mantıklılarından biri olduğu için söylüyoruz. Eğer sigarayı bırakmayı başarırsanız her gün sigaraya verdiğiniz kadar parayı kenara atın. Sigara almaya para buluyor iseniz demek ki bu miktarı kenara atabilirsiniz. Öyle değil mi? Öğrenci para biriktirme konusunda çoğu zaman başarılı olamasa da eğer sigara içen bir öğrenci iseniz hem sağlığınızı kurtarabilir, hem de birikim yapabilirsiniz. Para biriktirme yolları öğrenci kişiler için her daim zor olsa da bu şık en mantıklılarından biri.

5.      Tatil İçin Pahalı Yerleri Seçmeyin

Bir tatilimiz var ona da karışmayın yahu! Dediğinizi duyar gibi olsak da eğer amaç birikim yapmak ise lüks yerlerde tatil yapmayı ertelemek durumundasınız. Bir de eğer kredi kartı ile tatil yapıyorsanız muhtemelen 1 haftalık tatilin parasını en az 12 ay ödüyorsunuzdur. Bunun yerine arkadaşlarınızın yazlığına gidebilir, ya da arkadaşlarınızla kamp yapabilirsiniz. Pahalı tatillere vereceğiniz para ile de birikim yapmaya başlayabilirsiniz.

6.      Enerji Tasarruflu Eşyalar Kullanın

Elektrik, su vs. bunların ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz. Yaşamak için bunlara ihtiyacımız olduğunu da… O zaman ne yapacaksınız? Enerji tasarruflu ürünler kullanacaksınız. Evinizde tasarruflu ş faturalarınız daha da azalır. Siz de aradaki fark ile birikim yapabilirsiniz.

7.      Daha Az Kullanın

Yine faturaları azaltmak için daha az kullanın. Kullanmadığınız elektrikli eşyaların fişlerini çekin, gereksizse lambaları söndürün. İnanın bu uzun vadede oldukça işinize yarayacak. Tasarruf edeceğiniz para ile birikim yapmasanız bile paranız boşa gitmeyecek. Bu yöntem, para biriktirme yolları kadınlar kulübü forumunda da geçer.

8.      Öğle Yemeğinizi Evden Getirin

Öğle yemeklerini evden götürmek harika bir fikirdir. Hele ki para biriktirme yolları öğrenci kişiler için, içinden çıkılamaz bir hal aldığından öğle yemeklerini evden götürerek büyük tasarruf sağlayabilirsiniz. Üstelik bu yöntem, Faizsiz para biriktirme YOLLARI arayan kişiler için de bire birdir. Öğle yemeğinizi işe ya da okula evden götürerek gün de en az 20 lira kenara atabilirsiniz.

9.      Faizli Banka Hesabı Açın

Eğer faizsiz para biriktirme yolları aramıyor iseniz en kolay yöntemlerden biri de vadeli bir hesap açarak faiz biriktirmektir.  Bu yöntem para biriktirme yolları arasında en kolayıdır. Özellikle toplu bir paranız varsa bir banka hesabı açabilir, faiz yöntemiyle her gün oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz.

10.  Günlük Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Şöyle bir dönüp kendinize bakın. Gün içinde nelere para harcıyorsunuz. Örneğin her gün işten çıktıktan sonra dışarıda kahve iç alışkanlığınız varsa bu günde fazladan en az 15 TL demektir. Alışkanlıklarınıza dikkat ederek uzun vadede güzel birikimler yapabilirsiniz. Para biriktirme yolları arasında en kolaylarından biri de budur.

Eğer gerçekten birikim yapmak istiyor iseniz, yaşam stilinizi gözden geçirin. Bazen farkında olmadığınız bir harcama size uzun vadede kaybettiriyor olabilir. Bir birikim yapmak için öncelikle kararlı olmak gerekmektedir. Siz kararlı olursanız burada yer alan fikirleri uygulayıp güzel bir birikim yapabilirsiniz.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!