featured

Özel Numara Arama Nasıl Yapılır? Özel Numara Araması Nasıl Kapatılır? Gizli Numaradan Arama Yöntemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel numara arama işlemi, kişilerin telefon numaralarının gözükmesini istemediği durumlarda tercih edilmektedir. Karşı tarafından, telefon numarasını görmesini istemeyen kişiler genellikle özel numara araması yapmaktadır. Bu sayede güvenli bir telefon konuşması gerçekleşebilmektedir. Günümüzde özel numara arama yapmak için oldukça kolay yöntemler vardır. İşte, gizli numaradan arama yöntemleri…

Özel Numara Arama Nasıl Yapılır?

Daha önce özel numara kullanmayan ve özel numara arama yapmayan kişiler, özel numaradan nasıl aranır sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Bunun oldukça kolay bir yöntemi vardır. O da; özel numara arama kodu #31# tuşlaması yapmaktır. Cep telefonu kullanıcıları, hangi operatör olursa olsun arama yapmadan önce numaranın başına #31# yazdığında özel numara araması yapabilmektedir.

Özel numara aramak isteyen kişiler öncelikle arayacakları telefon numarasının başına #31# yazmalı ve ardından aranılacak olan telefon numarasını yazmalıdır. Böylelikle istenilen zamanda, istenilen kişi özel numara araması yapabilmektedir.

Telefon Ayarlarını Değiştirerek Özel Numara Araması Yapma

Cep telefonu kullanıcıları dilerlerse telefon ayarları değişimi yapacak da özel numara arama yapabilmektedir. Bu yöntem, kişilerin her defasında telefon araması yapmadan önce, telefon numaralarının başına #31# tuşlaması yapması zorunluluğunun önüne geçmektedir. Ancak özel numara araması yapabilmek için telefon ayarını değiştirme, iOS ve Android telefonlarda farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir.

iOS işletim sistemli cep telefonu kullanan kişilerin özel numara arama yapabilmesi için öncelikle Ayarlar kısmına girmesi daha sonra da Telefon seçeneğinden Numaramı Göster özelliklerine tıklaması gerekmektedir. Burada yapılacak olan ayarlar ile gizli numaradan aramak mümkün olabilmektedir.

Android işletim sistemli cep telefonlarına sahip olan kişiler, özel numara arama yapabilmek için telefonlarının öncelikle Ayarlar seçeneğine girmesi gerekmektedir. Ayarlar seçeneğinden de Diğer Ayarlar seçeneğine tıklanmalıdır. Burada ekrana gelen Arayan Kimliğini Göster seçeneği üzerinde yapılacak olan değişiklik ile özel numara araması yapılabilmektedir.

1-  Özel Numara Arama Kapatma Turkcell

Özel numara aramak için Turkcell müşterileri, operatörlerinin ayrıca sağladığı hizmetten yararlanabilmektedir. Turkcell müşterileri, özel numara arama kodu olan #31# kullanmadan veya telefon ayarlarını değiştirmeden de kendi numaralarını gizleyebilmektedir. Ancak bunun için www.turkcell.com.tr adresinden işlem yapılması gerekmektedir.

Turkcell internet sitesinin en alt kısmında yer alan ‘İşlem Merkezi’ bölümünden özel numara arama açma ve kapatma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için de Turkcell şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. Şifreleri ile birlikte buraya giriş yapan kişiler öncelikle Ayarlarım seçeneğine tıklamalıdır. Açılacak olan sayfada da Çağrı Ayarlarım seçeneği tercih edilmelidir. Bu kısımdan kolaylıkla özel numara arama kapatma işlemleri yapılabilmektedir.

2-  Vodafone Özel Numara Arama

Özel numara arama voodafone operatörü üzerinden de yapılabilmektedir. Yaptıkları aramalarda telefon numarasının gözükmesini istemeyen kişiler, Vodafone ile iletişime geçerek özel numara arama açma işlemi yapabilmektedir. Bu işlem için Vodafone müşterilerinin, Vodafone Müşteri Hizmetleri’ni araması gerekmektedir. 542 veya 0542 542 00 00 numaralı telefonu arayan kişiler, buradan özel numara arama işlemleri yapabilmektedir.

Özel numara arama kapatma vodafone müşterileri tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir. Özel numara araması almak istemeyen kişiler, Vodafone’un Online Self Servis ve Sesli Yanıt Sistemi’nden yararlanabilmektedir. Dileyen kişiler, SMS ile de işlem yapabilmektedir. SMS ile özel numara araması kapatma işlemi yapacak olan kişilerin, telefonlarının mesaj kısmına girmesi, GİZLİ KAPAT yazması ve 7046’ya göndermesi gerekmektedir. Aynı işlem, GİZLİ AÇ yazıldığında ve 7046’ya mesaj gönderildiğinde gizli numara açma işlemi yapılmış olmaktadır.

3-  Gizliden Arama Türk Telekom

Özel numara arama Türk Telekom müşterileri tarafında kolaylıkla engellenebilmektedir. Gizli numara araması almak istemeyen Türk Telekom müşterileri, Online İşlemler seçeneği üzerinden internette işlem gerçekleştirebilmektedir. Online İşlemler’in altında bulunan Servisler seçeneği üzerinden Gizli Numara Engelleme tercih edilebilmektedir. Türk Telekom numara gizleme yapmak isteyen kişiler, *253# araması yaparak da işlem gerçekleştirebilmektedir. Tük Telekom müşterileri, gizli numaradan gelen çağrıları engellemek ya da açmak için *253# yöntemini kullanabilmektedir.

4-  BimCell Numara Gizleme

BimCell kullanıcıları da özel numara arama açma ve gizleme işlemlerini yapabilmektedir. Bunun için BimCell müşterilerinin *253# aramasını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu servis tamamen ücretsizdir ve BimCell müşterileri diledikleri zaman özel numara arama işlemi yapabilme şansına sahiptir. Özel numara araması nasıl kapatılır sorusunun yanıtı merak eden kişiler, bu tuşlamayı yapıp arama gerçekleştirebilmektedir.

a-   Özel Numara Nasıl Bulunur?

Özel numara bulma işlemlerinin nasıl gerçekleştirilebileceği de internet üzerinde sık araştırılmaktadır. Ancak günümüzde gelen gizli numara aramasının kime ait olduğunu belirleyecek bir yöntem bulunmamaktadır. Gelen özel numara araması yalnızca hukuksal yoldan belirlenebilmektedir. Bu da oldukça ciddi bir süreçtir. Kısacası; özel numara nasıl bulunur sorusunun tek yanıtı; hukuksal yollara başvurmaktır.

b-   Sabit Numarayı Gizliden Arama

YouTube video

Özel numara araması, cep telefonu hattından cep telefona hattına yapılabildiği gibi cep telefonundan sabit numaraya da yapılabilmektedir. Gizli numara araması yapmak için tercih edilen en kolay yöntem olan #31# tuşlamasıyla sabit numarayı gizliden arama mümkün olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!