featured

Hamilelik Nasıl Anlaşılır | Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir | Adet Gecikmesi Kaç Gün Sürer

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusu, gebelik ihtimali olan kadınlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Çünkü gebelik çoğu zaman adet gecikmesi ile ortaya çıkmaktadır. Konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmayan kişiler, adet bi kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir diye düşünmektedir. Ancak adet gecikmesinin nedenleri birden fazla nedene bağlı olabilmektedir. Bu sebeple de her adet gecikmesini, gebelik olarak düşünmemek gerekmektedir. İşte, adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunun cevabı ve tüm merak edilenler…

Adet Gecikmesi Nedir?

Adet gecikmesi, bir kadının regl olması gereken zamanda regl olmaması durumudur. Adet gecikmesini sıklıkla yaşayan kadınlar, adet gecikmesi kaç gün olur diye merak etmektedir. Genel olarak normal kabul edilen adet gecikmesinin süresi 7 gündür. Bu durumda hamilelik ihtimali olan kadınlar adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir diye merak edebilmektedir. 7 günden fazla süren adet gecikmesinin nedeni mutlaka tespit edilmeli ve bunun için uzman doktora başvurulmalıdır.

Genel olarak adet görme gününün ortalaması 4 gündür. Ancak regl gününü 2 ile 7 gün arasında yaşayan kadınlar da bulunmaktadır. Dolayısı ile 2 ile 7 gün arasında süren adet dönemi normaldir. Bu günlerin dışında adet olan ya da adet gecikmesi adınların uzan jinekolog muayenesine gitmesi tavsiye edilmektedir.

Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?

Adet gecikmesinin kadınlar için farklı duygulara neden olduğu bilinmektedir. Çünkü bu gecikme, hamile kalmak isteyen kadınlar için oldukça olumlu bir anlama gelirken, hamile kalmayı düşünmeyen kadınlar için oldukça gergin bir anlam taşımaktadır. Bu sebeple de adet gecikmesi nedenleri sıklıkla araştırılmaktadır. Hamile kalmak isteyen kadınlar da adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunun cevabını araştırmaktadır. Adet gecikmesi nedenleri, farklı durumlardan meydana gelebilmektedir. Genel olarak adet gecikmesinin nedenleri şunlardır:

Hormon bozukluğuPolikistik over sendromuStresİlaç kullanımlarıMenopozHamilelikStresÇeşitli hastalıklar

Bu nedenler doğrultusunda adet bi kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir yargısının doğru olmadığı ortaya çıkmaktadır. Her regl döngüsü gecikmesi gebelik anlamına gelmediği gibi kimi zaman da hamilelik anlamına gelebilmektedir. Gebe kalmayı bekleyen kadınlar da adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir diye merak etmektedir.

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir

Kabaca bir açıklamayla, adet gecikmesinin 7 gün üstü olması durumunda gebelikten de şüphelenmek mümkündür. Çünkü 7 güne kadar olan regl gecikmesi, normal olarak kabul edilmektedir. Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunu soran kişilerin, yapacakları gebelik testi için bu süreyi beklemesi tavsiye edilmektedir. Ancak adetin gecikmesi, gebelik ile ilgili bir kesinlik taşımamaktadır; bu gecikme sadece kimi zaman hamileliğin bir belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Adet Gecikmesi Kaç Gün Olursa Gebelik Olur

Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunu soran kişilerin minimum 7 gün beklemesi gerekmektedir. Hamilelik şüphesi olan kişiler, adet gecikmesinin en az yedi gün sonrasında test yaptırmalıdır. Ancak regl gecikmesi sonrasındaki yedinci günde idrarla yapılan evde gebelik testi her aman doğru sonuç vermemektedir. Kesin olarak hamileliğin saptanabilmesi için kan testi yaptırılması tavsiye edilmektedir. Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusuna net cevap almak isteyenlerin, adet gecikmesi sonrasında kan testi yaptırması tavsiye edilmektedir.

Adet Kaç Gün Gecikirse Test Yapılmalı

Adetin kaç gün gecikmesi durumunda test yapılması gerektiği de oldukça merak edilmektedir. Adet kaç gün gecikirse test yapılmalı sorusunun yanıtı ise; regl gecikmesinin 6. günüdür. Ancak bunun için hassas gebelik kiti kullanımı yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak bu testler ile her zaman doğru sonuçlara ulaşılamamakta; gebe olunsa dahi negatif sonuç alınabilmektedir. Çünkü HCG hormonu, yumurtanın geç döllenmesi durumunda idrara hemen geçmeyebilmekte ve negatif sonuç verebilmektedir. Bu sebeple de, adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunun net cevabı için bir sağlık kuruluşuna gidilmeli ve kandan gebelik testi yaptırılmalıdır.

Kaç Gün Adet Gecikirse Hamile Kalirsin

Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir sorusunun net bir cevabı yoktur çünkü hamilelik, adet gecikmesinin kesin sonucu olarak yaşanmamaktadır. Gebelik dışında da adet gecikmesinin yaşanabilmesi, kesin yargıya varılmasını zorlaştırmaktadır. Üstelik pek çok kadın hamile olmasına rağmen, hamileliğinin ilk haftalarında regl olabilmektedir. Ancak gebelik şüphesi olan kadınlar, hamile olup olmadıklarını öğrenmek için gecikmenin yedi gün sonrasında test yaptırmalıdır.

30 Gün Oldu Adet Olmadım Hamilemiyim

Bir kadın için 30 gün yani 1 ay adet olmamak oldukça önemlidir ve kesinlikle kadın doğum uzmanı bilgisine başvurmayı gerektirmektedir. Normal şartlarda adet döngüsü 27-28 günde bir olarak yaşanmaktadır. Bu sebeple de 30 gün adet gecikmesi yaşanması, gebelik belirtisi olabileceği gibi ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilmektedir. 30 gün oldu adet olmadım diyen kadınlar eğer hamilelik planlıyorsa, hamilelik de söz konusu olabilmektedir. Bu sorunun ne net cevabını yapılacak olan hamilelik testi sonucu verecektir.

Ancak 30 gün adet gecikmesi yaşayan kişilere çeşitli hamilelik belirtileri de eşlik ediyorsa yüksek ihtimalle gebelik söz konusu olabilmektedir. Örneğin; mide bulantısı da yaşanıyorsa bir gebelik söz konusu olabilmektedir. Benim adetim üzerinden 30 gün geçti, bu ay çok ilişkiye girdim; neden olabilir diye merak eden kişilerin hamilelik testi yaptırması tavsiye edilmektedir.

11 Gün Adet Gecikmesi Neden Olur?

Adetin 11 gün gecikmesi, gebe kalmak isteyen kadınların adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir araştırması yapmasına neden olabilmektedir. Çükü adetin 11 gün gecikmesi, beklenilen bir durum değildir. Yedi güne kadar normal karşılanan adet gecikmesinin uzaması çoğu zaman gebelik belirtisi olabilmektedir. Kimi zaman da çeşitli rahatsızlık ve hastalıkların belirtisi olarak regl gecikmesi yaşanabilmektedir. Vücuttaki hormonların dengesizleşmesi ve düzeninin bozulması, adet gecikmesinin yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple kesin nedenin öğrenilmesi için jinekolog doktor bilgisine başvurulmalıdır.

7 Gün Adet Gecikmesi Hamilelik Belirtisi mi?

Her zaman için 7 gün adet gecikmesi hamilelik belirtisi anlamına gelmemektedir. Çünkü adet gecikmesinde yedi gün normal karşılanmaktadır. Ancak gebe kalmayı planlayan kişiler için çoğu zaman 7 gün adet gecikmesi hamilelik anlamına gelebilmektedir. Kimi zaman da çeşitli rahatsızlıklardan dolayı adet yedi güne kadar gecikebilmektedir.

Örneğin; polistik over sendromu olan kişilerin bu süre içinde adet gecikmesi yaşaması da mümkündür. Adetim 7 gün gecikti, acaba hamile miyim, hamile olma ihtimalim var mı, gebelik testi yaptım negatif çıktı diyen kişiler bir kaç gün sonra da testi tekrar etmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!