featured

2020 Yılında Dünyanın En Değerli Markaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en değerli markaları listesi 2020 yılı için tekrardan güncellendi. Çeşitli veriler göz önüne alınarak yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen ilk 10 markayı sizlere sunuyoruz.

Markalar, bir üreticinin işaretidir. Bir ticari ürünü benzerlerinden ayırmaya yarayan ve tüketiciler arasında bilinmesini, tanınmasını sağlayan isim, resim, harf ve logolardan oluşur. Günümüz dünyasının tüketim toplumunda büyük öneme sahiptir.

Peki, dünyanın en değerli küresel markaları nelerdir? Çokça merak edilen bu konuda 2020 verilerine göre dünya üzerindeki en değerli markaları sizler için bir araya getirdik. İşte karşınızda dünyanın en değerli 10 markası…

Dünyanın En Değerli 10 Markası

https://www.youtube.com/watch?v=uxmE0GM0G6Y

İçinde bulunduğumuz dönem teknolojinin ve internetin yükselişe geçtiği bir dönemdir. Bu nedenle de ilk 10 marka arasında teknoloji devleri ağırlığını koymuş durumda. Listemizde yer alan firmalar telefondan bilgisayara, e-ticaretten sosyal medyaya birçok alanda zirvede yer alan firmalardır. İşte dünyanın en değerli markaları arasında yer alan 10 firma…

1- Apple

Apple, bilgi teknolojisi alanının öncü markasıdır. Akıllı telefonlardan tabletlere, bilgisayarlardan akıllı kol saatlerine kadar birçok ürünü tüm dünya üzerinde meraklıları ile buluşturuyor. Şirket logosu herkes tarafından çok bilinen Apple markasına, derecelendirme kuruluşu uzmanları tarafından 205,5 milyar dolar değer biçiliyor.

Bu anlamda dünyanın en pahalı markası olan Apple, 1 Nisan 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulmuştur.

YouTube video

Özellikle iPhone akıllı telefon ve iPad tabletleri ile çok sevilen ve merkezi Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Cupertino’da bulunan Apple, yüksek kalite ve şık tasarım ürünleri ile öne çıkıyor. Apple, günümüzde 132 bin çalışanı ve dünya çapına yayılmış ofis ve merkezleri ile hizmet vermektedir. Her çıkardığı ürünü büyük ilgi ile beklenen bir marka olarak listenin zirvesinde yer alıyor.

2- Google

İnternet sektörünün en büyük arama ağı niteliğine sahip olan Google, marka değeri olarak da zirvenin ortağı durumunda bulunuyor. Uzmanlar tarafından 167,7 milyar dolar değere sahip olduğu tahmin edilen Google, 1993 yılında Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuştur.

Son derece gelişmiş bir arama ağı üzerinde hizmet veren Google, ayrıca Gmail, YouTube ve Google Maps gibi popüler internet uygulamalarının da sahibidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Mountain View’de yer alan Google, her geçen sene büyüyen marka değeri ile dünyanın en değerli markaları arasında bulunuyor.

3- Microsoft

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates tarafından kurulan, yazılım geliştirme alanının en büyük markası olan Microsoft 1975 yılında kurulmuştur. Windows işletim sistemi ile sıradan bilgisayar kullanıcıları için dahi bilgisayar kullanımını son derece kolay hale getirmektedir. Uzmanların tahminlerine göre 125,3 milyar dolar değere sahip bulunuyor.

Şirket merkezi Amerika Birleşik Devletleri Washington Redmond’da bulunuyor. Yazılım programları yanında kendi mobil cihaz, ses, video ve ofis ekipmanları ile de çok tercih ediliyor. Dünyanın en değerli markaları arasındadır.

4- Amazon

Perakende ticaret alanının devi olan Amazon, yapılan tahminlere göre 97 milyar dolar değeri ile listenin dördüncü sırasında bulunuyor. Dünyanın en değerli markaları arasında e-ticaretin devi olarak bulunuyor.

İnternet ağı üzerinden çeşitli ürünlerin satış ve teslimlerini gerçekleştiren Amazon, son derece geniş ürün portföyü, geniş ve hızlı teslimat ağı ile dikkat çekiyor. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri Washington Seattle’de bulunan markayı, dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sırada bulunan Jeff Bezos 1994 yılında kurmuştur.

5- Facebook

Sosyal ağ denilince belki de ilk akla gelen marka olan Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulmuş ve geliştirilmiştir. Bünyesinde Instagram ve Whatsapp gibi uygulamaları da barındırmaktadır. Her gün iki milyarı aşkın insanın ziyaret ettiği bu sosyal ağ markasının merkezi ise Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Menlo Park’ta bulunuyor. Dünyanın en değerli markaları arasındadır.

6- Coca-cola

Gıda sanayisinde içecek alanının tartışmasız lideri konumunda bulunan Coca-Cola köklü bir geçmişe sahip bulunuyor. 1882 yılından kurulan Coca-Cola bünyesinde Fanta ve Sprite gibi markaları da bulunduruyor. Tahminlere göre 59,2 milyar dolarlık değeri ile Coca-Cola listenin altıncı sırasında yer alıyor. Şirketin merkezi ise Amerika Birleşik Devletleri Georgia Atlanta’da bulunuyor.

7- Dünyanın En Değerli Markaları: Samsung

1938 yılında Güney Kore’de kurulan ve 1969 yılında Sanyo ile birleşen Samsung, 80’li yıllarda klima modelleri ile küresel çapta tanınmaya başladı. 1983 yılında kişisel bilgisayar, 1992 yılında ise cep telefonu üretmeye başladı.

Samsung, günümüzde ise akıllı telefon, Tv, bilgisayar, beyaz eşya gibi birçok farklı ürünü ile tahminen 53,1 milyar dolarlık bir değere sahip bulunuyor. Şirketin merkezi ise Güney Kore Cumhuriyeti Gyeonggi-do Suwon’da bulunmaktadır.

8- Disney

1923 yılında Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından kurulan Hollywood’un devasa stüdyosu Disney aynı zamanda eğlence ve su parkları yanında ABC televizyon ve radyo ağının da sahibi durumunda bulunuyor. Tahmini 52,2 milyar dolarlık değeri ile listenin sekizinci sırasında yer alan şirketin merkezi ise Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Burbank’ta bulunuyor. Dünyanın en değerli markaları arasındadır.

9- Toyota

Otomotiv sektörünün tam anlamı ile devi olan Toyota, 1924 yılında kurulan bir Japon şirketi. İlk kuruluşunda dokuma tezgahları üreten Toyota, otomobil üretimine başlaması ile birlikte dünyanın dev markaları arasına girmeyi başardı. Tahmini 44,6 milyar dolar değere sahip olan Toyota’nın merkezi ize Japonya Aichi’de bulunuyor.

10- McDonald’s

Dünya genelindeki en büyük fast-food restoran zincirlerinden belki de en önemlisi ve en büyüğü olan McDonald’s, 43,8 milyar dolarlık tahmini değeri ile listenin onuncu sırasında yer alıyor. 1940 yılında Mac ve Dick McDonalds kardeşler tarafından kurulan hazır yemek şirketi ilk restoranını ise Kaliforniya San Bernardino’da açmıştır. Dünyanın en değerli markaları arasındadır.

Brandz top 100 global markalar arasında bulunan bu şirketler marka değerini yüzde olarak artırmış markalardır. Bu firmalar, milyar dolar marka değeriyle markalar listesinde yer aldı. Dünyanın en iyi markaları arasında olan bu şirketler teknolojiden internete, ticaretten sinema sektörüne birçok alanda hayatımızda yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!