featured

15 Soruda Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir | Yeşil Çay Ne İşe Yarar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişten bugüne hem aroması hem de mucizevi etkileri ile hayatımızda önemli bir yere sahip olan yeşil çayın faydaları nelerdir? Kanser ile savaşta önemli bir kalkan görevi gören yeşil çay ne işe yarar? Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın düzenli bir şekilde tükettiği sağlık deposu yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. İşte, her gün 1 fincan yeşil çay içerek kazanabileceklerimiz!

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Dünyanın en sağlıklı bitkileri arasında yerini alan yeşil çayın onlarca faydası bulunmaktadır. İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde bağışıklığı güçlendiren yeşil çayın cilde faydaları olduğu da bilinmektedir. Bu yönü ile yeşil çay hem sağlık hem de güzellik kaynağı olan şifalı bitkiler arasındadır. İşte, yeşil çayın mucizevi etkileri!

1 – Yeşil Çay Zayıflatır mı ? Yeşil Çay Kalori Miktarı Nedir?

Hemen hemen her diyet programına uygun olduğu bilinen yeşil çay kalori miktarı ile de oldukça sağlıklı bir bitkidir. Her gün binlerce diyetisyen yeşil çayın faydaları zayıflatırmı, yeşil çay kaç kalori soruları ile karşılaşmaktadır.

 

YouTube video

Yapılan bilimsel araştırmalara göre 100 gram yeşil çay 1.00 kcal etmektedir. Yani 1 fincan yeşil çay neredeyse 0 kaloridir. Bu yönü ile yeşil çay, kilo vermek istiyorum diyen herkesin diyet programında bulundurması gereken bitkiler arasındadır. Çünkü yeşil çayın faydaları arasında enerji verici olması da yer almaktadır. Düzenli olarak kullanımda zayıflamaya yardımcı olan bu bitki çayı ile hem sağlıklı hem de zinde olmak oldukça kolaydır. 

2 – Yeşil Çayın Bağışıklığı Güçlendirdiği Doğru mudur? Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Yeşil çayda bulunan biyoaktif bileşenler sayesinde hücre yenilemesini hızlandıran bu mucizevi bitki bağışıklığı güçlendirmekte etkilidir. Fakat her bitki çayında olduğu gibi günlük kullanım miktarına dikkat etmek gerekmektedir. Günde 2 fincandan daha fazla yeşil çay tüketimi, kişinin metabolizmal ve fiziksel dengesini bozabilir. İçerisindeki kafein nedeniyle bağımlılık yaparak, kişinin uzun vadede yeşil çaydan alacağı faydanın azalmasına neden olabilir.

3 – Yeşil Çay Uyku Kaçırır mi ? Uyku Düzeni İçin Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Yeşil çay içeriğindeki bileşenler sayesinde yüksek enerji veren bitki çayları arasında yer alır. Bu nedenle yeşil çay, güne başlarken ya da öğlen aralarında tüketilmelidir. Böylece bu mucizevi bitki çayı sayesinde güne daha enerjik devam etmek mümkün olur. Uykudan önce yeşil çay içmek ise enerji vereceği için uykunun kaçmasına neden olabilir. Bu noktada yatmadan 2 – 3 saat önce tüketilmesi önerilmektedir.

4 – Bilişsel Açıdan Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın faydaları Diyetisyen hekimler ve psikologlar tarafından sık sık dile getirilmektedir. İçeriğindeki kafein sayesinde uyarıcı bir bitki çayına dönüşen 1 fincan yeşil çay ile zinde bir beyne sahip olmak mümkündür. Fakat bu bitki çayının kahve kadar yüksek oranda kafein içermediği bilinmelidir.

Bu yönü ile de günlük tüketim sınırı 2 fincanı geçmemelidir. Ayrıca yeşil çay içerisindeki L-teanin bileşenleri ile beynin daha hızlı ve aktif çalışmasını sağlayarak güçlü bir hafızaya sahip olmaya da yardımcı olur.

5 – Kanser Hastalığı İçin Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Ulusal Kanser Enstitüsü raporlarına göre yeşil çayın faydaları arasında kanseri önleme özelliği de bulunuyor. İçeriğindeki polifenoller sayesinde, tümör oluşumu engellenirken; ultraviyole ışınlarına karşı koruma sağladığı da tespit edilmiştir. Ayrıca düzenli olarak yeşil çayın tüketildiği ülkelerde kanser oranlarının düşük olduğu da bilinmektedir.

Kanser Hastalıklarında Yeşil Çay Ne İşe Yarar ?

YouTube video

Yeşil çay pek çok hastalığın tedavisinde kullanılırken, bazı kanser türlerinin önlenmesinde de önemli bir yere sahiptir. Yumurtalık, kolorektal (bağırsak), meme, mesane, akciğer, mide, cilt ve prostat kanseri ile savaşta büyük bir etkiye sahip olan yeşil çay kanser teşhisi konan kişilerin tedavi sürecinde de olumlu etkilere sahiptir.

6 – Alzheimer Hastalığına Karşı Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Yeşil çay içeriğindeki kafein ve L-teanin maddeleri sayesinde beyinde oluşturulan alfa dalgaları ve dopamin üretimini artırır. Böylece hem Alzheimer hem de parkinson hastalığı ile savaşmakta önemli bir etkiye sahip olur. Özellikle 40 yaş üstü kişiler günde 1 bardak yeşil çay içerek, fiziksel ve ruhsal hastalıklarla savaşabilirler.

7 – Limonlu Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Yeşil çay acımsı aroması ile bazı insanların hoşuna gitmeyebilir. Günde 1 fincan yeşil çay içmek isteyen kişiler limonlu yeşil çay ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir ara öğün yapabilirler. Metabolizmayı hızlandıran bitki çaylarından biri olan limonlu yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Aynı zamanda çok lezzetli bir bitki çayı olan yeşil çay, enerji verici olması, yağ yakımını hızlandırması ve metabolizmayı olumlu yönde etkilemesi ile bu mucize niteliği taşıyor. 

8 – Sallama Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Her bitki çayında olduğu gibi yeşil çayda da sallama değil bitkinin işlenmemiş halinden faydalanmak daha hızlı ve etkili olacaktır. Fakat bitki çayı bulamayan kişiler sallama yeşil çayın faydaları arasındaki enerji verici ve rahatlatıcı etkiden faydalanabilirler. Yeşil çay ile kilo almaya neden olan yağların depolanması da önlenebilir. 

9 – Şeker Hastalığı Konusunda Yeşil Çay Ne İşe Yarar ?

Yemekten sonra 1 fincan yeşil çay içmek, kan şekerinin yükselmesini yavaşlatarak kandaki glikoz düzeyini dengeler. Böylece yağ depolama oranı düşerken, Yeşil Çay Zayıflatır mı ve yeşil çay kilo verdirir mi sorularının cevabı bulunmuş olur.

10 – Yeşil Çayın Cinselliğe Etkisi Var mıdır?

Sahip olduğu enerji verici etkisi ile cinsellikte önemli bir yere sahip olan yeşil çay hücre yenilenmesini hızlandırması sayesinde sperm üretimini de olumlu yönde etkiler. Bu yönü ile cinsellikte aktif  bir etkisi olan yeşil çayın zararları ile de karşılaşmak mümkündür. Günde 3 bardaktan daha fazla tüketiminde metabolizma düzenini bozma etkisi ile karşılaşılabilen bu bitki çayları dikkatli oranda tüketilmelidir.

11 – Diş Sağlığı İçin Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Birçok diş hekimi, düzenli yeşil çay tüketiminin diş çürüğü, boğaz enfeksiyonları ve diğer diş hastalıkları ile mücadelede etkisinin olduğunu belirtmektedir.

12 – Kolesterol ile Savaşta Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Kandaki kötü kolesterolün düşürülmesinde etkiye sahip olan bu bitkisel çay aynı zamanda iyi kolesterolün de yükselmesini sağlar. Yağ depolanmasının önüne geçen özelliği ile kolesterol dostu bitki çaylarından olan yeşil çay alışkanlığı edinmek sağlıklı bir uğraş olacaktır.

13 – Tansiyon Hastaları Yeşil Çay İçebilir mi?

Yüksek tansiyon ile mücadele eden kişiler, doktor önerisi ile günde 1 fincan yeşil çay içebilirler. Sık sık tansiyonu düşen kişiler ise yeşil çay tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar. Aksi halde yeşil çayın faydaları arasında tansiyon düşürme özelliği de bulunur.

14 – Kan Basıncını Düşüren Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Düzenli tüketilmesi halinde oldukça faydalı bir özelliği olan yeşil çayın kan basıncını düşürdüğü ve böylece kalp sağlığını desteklediği bilinmektedir.

15 – Yeşil Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Cildi gençleştiren antioksidan özelliği ile yeşil çay cilt dostu bitkiler arasında yerini almaktadır. Düzenli tüketilmesi sayesinde daha dengeli ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür. Cilt lekeleri, akne ya da sivilce problemi olan kişiler de yeşil çay maskesi ile temiz ve genç bir cilde sahip olabilirler. Sağlıklı kilo verdiren bitkiler arasında yer alan yeşil çay ile çok sayıda cilt bakım ürünü yapılmaktadır. 

a – Sivilceli Ciltler İçin Yeşil Çay Maskesi Nasıl Yapılır

Çeyrek bardak yeni demlenmiş yeşil çay ile 1 bardak su karıştırılarak hazırlanan maske, bir pamuk yardımı ile cildin sorunlu bölgelerine uygulanmalıdır. Yeşil çay maskesi uygulama işlemi yapıldıktan 15 dakika kadar sonra cilt soğuk su ile yıkanmalıdır. Haftada 2 kez yapılacak olan maske uygulaması ile daha sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkündür.

b – Saç Sağlığı İçin Yeşil Çay Nasıl Yapılır ?

YouTube video

Ünlü dermatologlar, yeşil çay maskesi ile uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmanın mümkün olduğunu belirtmektedirler. Yeni demlenmiş yeşil çay ile saçları haftada 2 ya da 3 kez yıkamak saç sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra, yeni demlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay uygulayarak 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkamak uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. Bu işlemi 3 – 4 ay kadar düzenli bir şekilde yapmak saç sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

c – Göz Çevresi İçin Yeşil Çay Faydaları Nelerdir ?

Göz çevresi morluklarının oluşmaması için yoğun bir günün ardından göz çevresine yeşil çay maskesi uygulamak cildin dinlenmesini ve kan akışının dengelenmesini sağlar. Böylece dinlenmiş cilde ve daha az kırışık göz çevresine sahip olmak için yardımcı olabilir. Herhangi bir nedenle göz çevrenizde morarma olduğunda da tedavi edici olarak yeşil çay kullanabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!