featured

Kürtaj İşlemi Nedir? Kürtaj İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kürtaj işlemi için en çok, güncel, teknik, verimli ve en az riskli olarak uygulanan yöntem vakumlu kürtaj yöntemidir. Kürtaj yapan devlet hastaneleri, kürtaj yapan özel hastaneler, kürtaj yapan klinik ve muayenehanelerde yapılabilir. Bu işlemi kliniğimizde, tıbbi tecrübe ve hijyenik bir ortamda ve tabii ki hasta gizliliği ön planda tutarak yapmaktayız.

Kürtaj işlemi yaklaşık 8 – 10 dakika süren istenmeyen yada devam edilemeyen, sonlandırılması uygun olan gebeliklerin alınması işlemine denmektedir.

Kürtaj işlemini 18 yaşını dolduran her kadın kendi rızası ile yaptırabilir. Kürtaj işlemi 18 yaşından küçük birey için  anne yada baba refakati ve onayı ile yapılabilir aksi halde yapılması mümkün değildir. Bir kadın kürtaj olabilmek için evli/ bekar şartı olmamakla birlikte evli de olsa  her kadın bu işlemi başka başka birinin onayına ihtiyaç olmadan yapılabilmelidir.  

Kürtaj Öncesi Uyulması Gerekenler

İşlem öncesi ilk 5 saat hiçbir şey yiyip içmemek gerekiyor. İşlem sırasında ağrı, acı hissetmemeniz için anestezi ile yapılması uygun olacaktır. Hastanın tıbbi durumu göz önünde bulundurularak genel (sedasyon) anestezi ya da lokal (bölgesel) anestezi eşliğinde işlem yapılır. Lokal anestezi de sadece işlem bölgesi uyuşturulur ve işlem bu şekilde yapılır. Özellikle normal doğum yapmış hastalarda bu yöntem tercih edilmektedir.  

Kürtaj İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

İşlem sonrası biraz ağrı ve kanama olabilir, ilk 2 hafta ara ara kanamalar ve lekelenmelerin olması da olmaması da normaldir. Her bünye aynı olmadığı için biz her iki durumu da normal kabul ediyoruz.

İlk 3 hafta cinsel ilişki yasağınız olacaktır. Mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.İşlem sonrası ilk 2 hafta ayakta duş alınmalı, havuza, denize, jakuziye vb. girilmemelidir. Enfeksiyon riski açısından bütün bunlara dikkat edilmesi gerekir, unutulmamalıdır ki bütün bunlar işlem sonrası oluşabilecek enfeksiyonları en aza indirmektedir.. İşlem sonrası birde antibiyotik ve ağrı kesici reçete ediyoruz ve düzenli olarak kullanmanızı öneriyoruz. Nasıl kullanmanız gerektiği hakkında detaylı bilgiyi muayenehanemizde veriyoruz.

Gebelik Haftası Hesaplama 

Gebelik haftası hesaplanırken son adetin ilk günü baz alınır. İdrar ve kan tahmini bir hafta verirken, ultrason ile yapılan muayene hafta ile ilgili net sonucu verecektir. Yapılan ultrason ile muayene düzenli adet gören bir kadın için son adet tarihine göre hesaplanan haftadan 7-8 gün az ya da fazla çıkabilir. Bu durum normaldir.    

RH Uygunsuzluğu Olan Durumlarda Ne Olur?

Kürtaj işlemi yapılan  kadının kan grubu negatif eşi / partnerinin kan grubu pozitif olduğu zaman ortaya çıkan duruma rh uygunsuzluğu denilir. Böyle durumlarda ileride doğacak bebeklerde bu gebelikte ki olası kan uyuşmazlığından kaynaklı kalıcı hastalıklara meydan vermemek için işlem sırasında yada işlemden sonra ki 72 saat içerisinde bir de kan uyuşmazlığı iğnesi yapmak gerekir.

Bu iğne ileride hamile kalındığında büyük önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki Rh uygunsuzluğu için yapılan bu iğne şu anki gebelik için değil ileride oluşacak gebelik için önemlidir.  

Kliniğimizde Kürtaj Fiyatları 

Kürtaj Ankara ’da  kliniğimizde fiyatları hastanın tıbbi durumuna göre, yaşına göre, işlemin hastanede yapılması gerekliliğine ya da isteğe bağlı ek işlemler örn. smear ya da hpv gibi jinekolojik testler, kan grubu için kan tahlili ya da kan uyuşmazlığı var ise mutlaka vurulması gereken kan uyuşmazlığı iğnesi ücreti gibi, yapılmasına göre değişiklik gösterebilir.

Muayene, anestezi, işlem ve kontrol dahil olmak üzere nakit olarak;

8 haftaya kadar olan gebeliklerde 1500 TL8 ve üzeri 10 haftaya kadar olan gebeliklerde 1750 TL

olarak belirlenmiştir.  

(Fiyatlar sadece yaklaşık olup uzman doktor muayenesi gereklidir.)

Kaynak: https://www.uzayyildirim.com/kurtaj-ankara 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!