featured

Hesaplı Market Alışverişi Nasıl Yapılır | Bütçenizi Koruyan Market Alışverişi Yapmanın Püf Noktaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hesaplı market alışverişi nasıl yapılır diye son zamanlarda çoğu kişi tarafından araştırılıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik olarak pek çok aile olumsuz etkilendi. Sokağa çıkma yasakları, bazı işletmelerin kapatılması, işyerlerinin kapatılması ve benzeri gibi nedenler, insanların gelir kaybına uğramasına neden oldu. Bu nedenle de hesaplı market alışverişi listesi nasıl hazırlanır, hesaplı alışveriş nasıl yapılır sorusu gündeme gelmeye başladı.

Ülkemizde hizmet vermekte olan pek çok market bulunuyor. Özellikle zincir marketler hem sundukları fiyat avantajıyla hem de kurumsal olmasıyla ön plana çıkıyor. Ancak günümüzde hesaplı market alışverişi için tek bir marketten yararlanmamak gerekiyor. Ucuz market alışverişi yapabilmek için her zamankinden daha araştırmacı olmak gerekiyor.

Hesaplı Market Alışverişi Nasıl Yapılır?

Hesaplı market alışverişi nasıl yapılır sorusunun yanıtı aslında çok yönlü. Bu nedenle de alışveriş yaparken bütçeyi korumak için oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Temel ihtiyaçları ve evin ihtiyaçlarını gidermek, ucuz market alışverişi yapmak başlı bazına bir organizasyon gerektiriyor. Ancak bunu gerçekleştirmek de internet sayesinde oldukça kolay. İşte, hesaplı market alışverişi yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler…

1-İhtiyaçlarınızı Listeleyin

Ucuz market alışverişi nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyorsanız ve tasarruf ederek alışveriş gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle ihtiyaçlarınızı net olarak ortaya koymalısınız. Çünkü ihtiyaçlarınızın neler olduğunu tam olarak ortaya koymak, sizleri gereksiz harcama yapmaktan koruyacaktır.

2-En Ucuz Market Hangisi Araştırması Yapın

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra hesaplı market alışverişi gerçekleştirmek için hangi ürünün, hangi markette ne kadar olduğunun araştırmasını yapmalısınız. Eskiden olsa market market gezmek ya da marketin haftalık kataloglarını incelemek gerekirdi. Ancak günümüzde internet erişimiyle, bir tıkla tüm marketlerin haftalık ürün fiyatlarına ulaşabilmek mümkün. Market fiyatları karsilastirma yapmak satın alacağınız ihtiyaçlarınızı listeleyin.

3-En Ucuz Online Market Alışverişi Seçeneklerini Değerlendirin

Hangi ürün hangi markette ucuz araştırması yaptıktan sonra mutlaka online market seçeneklerini de ele alın. Günümüzde pandemi nedeniyle pek çok zincir market, online satış yapmaya başladı. Ancak bununla birlikte Getir uygulaması gibi seçenekler de bulunuyor. Bu uygulama zaman zaman yapılacak olan ilk alışverişlerde 25 TL gibi bir indirim de yapıyor. Eğer hesaplı market alışverişi yapmak istiyorsanız, bu uygulamalar sayesinde alışverişlerinizin bir miktarını bedavaya getirebilirsiniz.

4-Tüm İhtiyaçlarınızı Tek Bir Marketten Yapmayın

Ucuz market alışverişi yapmanın önündeki en büyük engel; tüm ihtiyaçları tek bir marketten yapmaya çalışmaktır. Çünkü her bir market, müşteri çekmek için belirli zamanlarda belirli ürünlerinde indirim yapmaktadır. Hesaplı market alışverişi yapmanın püf noktaları listemizdeki ikinci adımda olduğu gibi; tüm ihtiyaçlarınızı listeledikten sonra ihtiyaçlarınıza göre en ucuz market hangisi araştırması yapın, alacaklarınız hangi markette ucuz ise oradan alışveriş yapın.

5-Marketlerin Promosyon Ürünlerini Takip Edin

Hesaplı market alışverişi yapmanın en önemli noktalarından biri; marketlerin aktüel ürünlerini takip etmektir. Çoğu market birbiri ile yarış halinde olduğu için ve daha fazla tercih edilir olmak için aktüel Ürünler yani promosyon ürünlerini haftalık olarak güncellemektedir. Örneğin; toz deterjan, kedi maması, sıvı yağ, temizlik ürünleri, köpek maması, bebek bezi, tuvalet kağıdı veya anne bebek ürünleri gibi ürünler sıklıkla indirime girmektedir.

6-Kasa Arkası İndirimli Ürünleri Araştırın

Bim, şok a101 hangisi ucuz araştırması yapan kişiler çok iyi bilirler ki; bu zincir marketler belirli meblağda yapılan alışverişlerde geçerli olmak üzere bazı ürünleri daha da indirimli olarak müşterilerine sunmaktadır. Örneğin yapılan 10 TL ve üzeri alışverişlerde çay, şampuan, deterjan, tuvalet kağıdı gibi ürünler yarı ve daha uygun satılmaktadır. Ve bu ürünler de genel olarak kasa arkasında yer almaktadır. Bu nedenle hesaplı market alışverişi yapmak istiyorsanız, bu fırsatlara da göz atmalısınız.

7-İhtiyacınız Olmayan İndirimli Ürünlerden Uzak Durun

Uygun pazar market alışverişi nasil yapılır araştırması yapıyorsanız, bu listemizin ilk maddesini harfiyen uygulamalı yani ihtiyaçlarınızın dışına çıkmamalısınız. Girdiğiniz marketlerden yalnızca listenizde yer alan ihtiyaçlarınızı satın almalı, marketlerin satışlarını arttırmak için uygulamaya koydukları promosyon batağına düşmemelisiniz. Çünkü ihtiyaç listenizin dışında yer alan tüm ürünler sizin hesaplı market alışverişi yapmanız yolunda engeldir.

8-Alışverişlerinizde Mümkün Olduğunca Nakit Para Kullanın

Kredi kartı kullanmak çoğu zaman hesaplı market alışverişi yapmak adına oldukça avantajlı ancak bilinçsiz kredi kartı kullanımı ise tam tersi olarak tasarruf yapmanın önünde bir engel. Bu nedenle elinizdeki parayı doğru kullanmak için mümkün olduğunda alışverişlerinizde nakit para kullanın ve kredi karı kullanımından uzak durun. Çünkü kredi kartın sağladığı taksit imkânları ve olmayan bir parayı harcatarak insanları boca sokması, akıllı alışveriş yapmanın önünde ciddi bir engeldir. Nakit para harcamak, sizleri daha tutumlu biri haline getirecektir.

9-Kaliteli Ürünler Tercih Edin

Ucuz market alışverişi yapmak, kalitesiz ürünleri satın almak anlamına gelmemektedir. Çünkü alınan her bir kalitesiz ürün, kısa vadede tüketicilerin zarar uğramasına neden olacaktır. Özellikle de gıda ürünlerinde kalitesiz tercihlerde bulunmak, çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir. Buradaki ucuz maket alışverişi denmesindeki kasıt; kaliteli ve sağlıklı ürünlerin, araştırılarak uygun fiyata alınmasıdır. Hem sağlığınız için hem de zarara uğramamanız için kaliteli ürünleri tercih etmekte yarar vardır.

10-Hesaplı Market Alışverişi için Bunları Yapmaktan Kaçının

Büyük alışveriş sepeti, insanları daha fazla alışveriş yapmaya yönlendirir. Bu nedenle büyük alışveriş sepetlerinden uzak durunİnsanların çoğunluğu sağ elini kullandığı için markette de sağ tarafa yönelmeye meyillidir. Bu nedenle de daha fazla satılası istenen ürünler sağ taraftadır. Alışverişe sağ taraftan başlamayınAynaların fazla olduğu reyonlardan uzak durun. Çünkü aynalar, hareketlerinizi yavaşlatacak ve reyonlar arasında daha fazla zaman geçirmenize neden olacaktır.Genel olarak fiyatı yüksek ürünler, marketin daha ön raflarındadır. Ekonomik ürünleri bulmak ve hesaplı market alışverişi yapmak istiyorsanız fiyatları iyi araştırın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!