featured

Az Bilinen Güzel Uygulamalar | Evde Keyifli Vakit Geçirmenizi Sağlayacak İlginç Uygulamalar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Az bilinen güzel uygulamalar ile siz de sıklıkla evde kaldığımız bugünlerde keyifli vakit geçirme şansı yakalayabilirsiniz. Bilindiği üzere pandemi nedeniyle evlerde kaldığımız süre oldukça uzadı. Eğer kitap okumak, film ve dizi izlemek dışında size keyif verecek bir şeyler arıyorsanız ilginç uygulamalar ile tanışın. İşte, yararlı uygulama önerileri listemiz…

Az Bilinen Güzel Uygulamalar ile Tanışın

Çok fazla popülerlik kazanmamış hatta kimsenin bilmediği uygulamalar bulunmakta. Bu uygulamaların bazıları ise oldukça eğitici ve öğretici bir özellik taşıyor. Az bilinen güzel uygulamalar listesinde yer verdiğimiz bu uygulamalar hem keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak hem de yeni şeyler keşfetmenize aracı olacak. Eğer hem boş zamanlarımı yararlı uygulamalar kullanarak geçirmek istiyorum diyorsanız hem de ilginç uygulamalar ile bilgi düzeyimi artırayım diyorsanız listemizi mutlaka inceleyin…

1 – Goodreads

Az bilinen güzel uygulamalar listemizin başında, kitapseverlerin ilgisini çekecek bir uygulama bulunuyor. Goodreads uygulaması, kullanıcılarının yeni kitaplar bulmasını sağlıyor. Ayrıca Goodreads kullanıcıları, buldukları kitapların aldığı değerlendirme puanlarını da görebiliyor. Dolayısı ile kitapseverler, bu yararlı mobil uygulama sayesinde bir kitabı okumadan önce, hakkında yapılmış değerlendirmelere online olarak göz atabiliyor.

Ayrıca dileyen mobil uygulama kullanıcıları, başkalarının da görmesi için daha önce okumuş olduğu kitaplar hakkında inceleme notları da yazabiliyor. Bu ilginç mobil uygulama, iyi kitap okumayı seven kişilerin favori uygulaması olabilecek özellikleri taşıyor.

2 – Khan Academy

Khan Academy uygulaması tamamen eğitici bir özellik taşıyor. Eğitici mobil uygulamalar arasında bulunan Khan Academy sayesinde, uygulama kullanıcıları çeşitli alanlarda eğitim alma şansına sahip oluyor. Ücretsiz olarak farklı farklı alanlarda ders imkanı verilen bu az bilinen güzel uygulamalar arasındaki Khan Academy’de mühendislikten tarihe, sanattan bilime pek çok ders bulunuyor.

YouTube video

Khan Academy uygulamasını Türkiye’deki kullanıcılar için oldukça yararlı hale getiren özelliği ise Türkçe desteğinin bulunması. Fazla bilinmeyen uygulamalar arasında bulunan bu uygulamada dileyen kişiler Türkçe seslendirmeli olarak dersleri dinleyebiliyor.

3 – Az Bilinen Güzel Uygulamalar : SkyView Lite

Gökyüzüne merak duyanların oldukça beğeneceği yararlı uygulamalar arasında SkyView Lite uygulaması da bulunuyor. Az bilinen güzel uygulamalar listemizdeki SkyView Lite uygulamasında kullanıcılar, telefonlarının kameralarını kullanarak gökyüzünü keşfetme şansına sahip oluyor. Çünkü bu ilginç uygulamalar sayesinde gözün görebileceğinin ötesindeki yıldızlar ve takımyıldızları öğrenilebiliyor.

YouTube video

SkyView Lite uygulamasını kullanmak da oldukça kolay. Çünkü mobil uygulama kullanıcılarının yapması gereken tek şey; telefonlarının kamerasını açmak ve gökyüzüne tutmak. Kamera, uygulama açıldıktan sonra gökyüzüne tutulduğunda ekrana yönlendirmeler geliyor ve kullanıcıların yönergeleri takip etmesi yeterli oluyor.

Faydalı mobil uygulama önerileri arasında bulunan SkyView Lite sayesinde dileyen herkes gökcisimlerinin geçmişteki, konumları ile birlikte gelecekteki konumları hakkında da bilgi sahibi olabiliyor. Hatta dileyen kişiler bu yararlı mobil uygulama ile artırılmış gerçeklik teknolojisi de kullanabiliyor.

4 – SketchAR

Az bilinen güzel uygulamalar listemizde artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kullanılabilecek bir mobil uygulama daha bulunuyor. SketchAR uygulaması, kendi içinde bulunan ya da mobil kullanıcılar tarafından sonradan tanımlanmış olan objelerin, artırılmış gerçeklik ile birlikte kamerada görüntülenmesini sağlıyor. İlginç uygulamalar arasında yer alan SketchAR uygulaması, teknoloji tutkunlarının bir hayli ilgisini çekiyor.

5 – Expeditions

Koronavirüs günlerinde sanal gezi yapmak isterseniz Expeditions uygulaması tam da size göre… Sokağa çıkma yasağı ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerde kaldığımız bu dönemde fiziken olmasa da bir gezintiye çıkmak isterseniz Expeditions uygulamasını telefonlarınıza indirebilirsiniz. Çünkü bu uygulama sayesinde dünyada istediğiniz bir bölgede gezebilirsiniz.

YouTube video

Az bilinen güzel uygulamalar listemizdeki bu uygulama normal bir şekilde kullanılabildiği gibi artırılmış gerçeklik teknolojisi ile de kullanılabiliyor. Fazla bilinmeyen uygulamalar arasında bulunan Expeditions sayesinde gerçeğe çok yakın bir gezi yapmak mümkün.

6 – WebToon

En ilginç uygulamalar arasına yer alan WebToon uygulaması, kullanıcılarına kendi yazdıkları hikayeleri pek çok çizim türü ile sunma hizmeti veriyor. Üstelik WebToon uygulaması ücretsiz olarak hizmet vermesi sayesinde tercih ediliyor. En yaratıcı ve en iyi uygulamalar arasına girebilecek özellikleri taşıyan WebToon’da kullanıcılar, uygulamaya giriş yaptıklarında ilgi duydukları bilim kurgu ya da aksiyon gibi türleri seçebiliyor ve seçimleri doğrultusunda hikayelerini çizim haline getirebiliyor.

7 – FxGuru

Bilmeyenler için öncelikle FX ne demek onu açıklayalım… Fx; müzik, izi ve filmlerde kullanılmakta olan ses veya görsel efektlere verilen genel bir isim. FxGuru uygulaması da kullanıcılarının videolarına çeşitli efektler ekleyebileceği bir hizmeti sunuyor. Bu sadece çekilen videolar daha profesyonel ve ilgi çekici olma şansını yakalıyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=LWz0QHUQR7c

Az bilinen güzel uygulamalar arasında yer alan FxGuru uygulaması hem ücretsiz hem de ücretli olarak kullanılabiliyor. Yeryüzüne inen Ufo görüntüsü, gökten düşen bombalar ve daha nice efektlerin yer aldığı bu mobil uygulamada isteyen kişiler özel olarak tasalanmış efektleri de ücreti karşılığında indirebiliyor.

8 – Medium

Medium uygulaması da eğitici uygulamalar arasındaki yerini alıyor. Çünkü yararlı uygulamlar arasında yer alan Medium’da kullanıcılara makale hizmeti veriliyor. Ancak bu uygulamanın tam kapasiteli olarak kullanılabilmesi için İngilizce’ye hakim olmak gerekiyor. Her ne kadar Türkçe makaleler de Medium uygulamasında bulunsa da yabancı dille yazılmış makalelerin sayısı oldukça fazla. Eğer boş vakitlerinizde bilgi edinmek için mobil uygulama önerileri arıyorsanız, Medium uygulamasını telefonlarınıza indirebilirsiniz.

9 – Perfect Ear Pro

Eğer müziğe ilginiz varsa ve hatta müzik eğitimi almaya niyetliyseniz Perfect Ear Pro tam da aradığınız türden bir mobil uygulama olarak karşınıza çıkıyor. Özellikle koronavirüs pandemisi sebebiyle evden çıkamadığımız, eğitime ara verilen bu günlerde siz de müzik kulağınızı Perfect Ear Pro ile geliştirebilirsiniz. Az bilinen güzel uygulamalar arasındaki bu uygulama sayesinde sesleri doğru tanıyabilir, ses egzersizleri yapabilirsiniz. Özellikle de konservatuar öğrencisi iseniz ya da konservatuara hazırlık aşamasındaysanız bu uygulamadan mutlaka yararlanmalısınız.

10 – WolframAlpha

WolframAlpha uygulaması aslında yıllardan beridir var olan faydalı mobil uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce ücretli olarak kullanıma sunulan fakat daha sonra ücretsiz olarak kullanıma açılan WolframAlpha uygulaması bünyesine binlerce bilimsel disiplin hakkında detaylı bilgileri barındırıyor. Yapay zeka teknolojisi ile hizmet veren bu veritabanında, uygulama kullanıcıları bilimsel pek çok sorusuna cevap bulabiliyor.

11 – Yelp

Bilindiği üzere koronavirüs günlerinde pek çok işletme, uygulanan kısıtlamalardan dolayı kepenklerini indirdi. Kimi işletmeler de belirli saat aralıklarında hizmet sunmaya devam ediyor. Eğer koronavirüs günlerinde açık olan mekanları kolaylıkla bulmak istiyorsanız az bilinen güzel uygulamalar arasında yer alan Yelp uygulamasından yararlanabilirsiniz. 

YouTube video

Eğer vakit kaybı yaşamadan açık olan mekanları keşfetmek istiyorsanız, alışveriş yapacak bir yer arıyorsanız, size en yakın mesafede açık olan işletmeyi arıyorsanız ücretsiz olarak Yelp üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

12 – My Diet Coach Pro

My Diet Coach Pro da az bilinen güzel uygulamalar arasında bulunuyor. Koronavirüs günlerinde öne çıkan konulardan bir tanesi de sağlık beslenme oldu. Bu nedenle pek çok kişi, bu pandemi döneminde yeme içme alışkanlıklarını yeniden gözden geçirdi ve aşırı kilolu kişiler sağlıkları için kilo verme adımları attı. Bu kişilere yardımcı olacak bir uygulama olarak My Diet Coach Pro karşımıza çıkıyor.

Ücretli bir uygulama olan My Diet Coach Pro’da kullanıcılar, gün içerisinde yediklerini içtiklerini kayıt altında tutabiliyor. Böylelikle gün içinde tüketilen kalori kontrol altında tutulabiliyor. İlginç uygulamalar arasında bulunan My Diet Coach Pro’da uygulamada, kişilere tüketecekleri besinler hakkında uyarılar da yapılıyor ve gereksiz kalori alımına engel olunmaya çalışılıyor.

13 – Günlük Egzersizler

Koronavirüs sonrası spor da oldukça önem kazandı. Sağlıklı beslenme ile birlikte covid-19 günlerinde gündeme gelen egzersizler, sağlıklı yaşamın anahtarı. Bu nedenle eğer evde kaldığınız süre boyunca formunuzu korumak isterseniz ve kilo alımının önüne geçmek isterseniz Günlük Egzersizler uygulamasından yararlanabilirsiniz. Sertifikalı özel antrenörlerin bulunduğu Günlük Egzersizler uygulamasında ev konforunda bilinçli spor yapma şansı bulabilirsiniz.

14 – Lifelog

Lifelog uygulaması da az bilinen güzel uygulamalar listemizde bulunuyor. Sosyal aktivitelerin kısıtlandığı hatta çalıma yaşamının dahi kısıtlandığı koronavirüs günlerinde, gününüzü nasıl geçirdiğinizi gün sonunda incelemek istiyorsanız Lifelog uygulamasını mutlaka kullanmalısınız. Çünkü bu mobil uygulamada gün içinde attığınız adımdan, telefonda geçirdiğiniz süreye, uyduğunuz saatten aldığını kaloriye kadar her şeyi doküman halinde bulabilirsiniz. Üstelik bu mobil uygulama tamamen ücretsiz ve oldukça faydalı mobil uygulama.

15 – Star Walk Astronom Guide

Az bilinen güzel uygulamalar listemizde yer alan Star Walk Astronom Guide uygulaması özellikle çocukların ilgisini çekebilecek türden yararlı bir mobil uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bu uygulamada galaksi, gökyüzü ve yıldızlar kolaylıkla tanınabiliyor. Eğitici mobil uygulamalar arasında yer alan Star Walk uygulaması, cep telefonları aracılığıyla gökyüzünün bilinmeyenleri hakkında bilgiler veriyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile de kullanılabilen bu uygulama, telefon kamerasının gökyüzüne tutulmasıyla çalışıyor ve o alandaki gök cisimleri hakkında bilgiler sunuyor.

16 – Photoshop U4

Bir zamanların profesyonellerinin kullandığı bir uygulama olan Photoshop, günümüzde kolaylıkla mobil uygulamalar aracılığı ile öğrenilebiliyor. Genel olarak fotoğraf ve video düzenlemeleri için kişiler, Photoshop programı için eğitimler alıyor ancak Photoshop U4 ile evde programı öğrenebilmek mümkün. Az bilinen güzel uygulamalar listemizde bulunan Photoshop U4, ücretsiz olarak sunuluyor.

17 – Piyano Öğretmeni

Piyano öğretmeni uygulaması da müziğe daha doğrusu piyanoya ilgisi olan kişilerin favori uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Az bilinen güzel uygulamalar arasında olan Piyano Öğretmeni uygulaması kullanıcılarına tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitim ve öğretime ara verilen bu koronavirüs günlerinde eğer piyano çalmayı öğrenmek istiyorsanız Piyano Öğretmeni uygulamasından yararlanabilir ve evde kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hatta popüler şarkıları bu ilginç uygulamalar listemizde yer alan Piyano Öğretmeni uygulaması sayesinde kolaylıkla, hemen çalmaya başlayabilirsiniz.

18 – Nexxt

Az bilinen güzel uygulamalar listemizdeki nexxt uygulaması, Pcnet editörleri tarafından hazırlanmış. Kullanıcılarına teknoloji alanında en yeni gelişmeleri ulaştıran nexxt uygulamasında detaylı incelemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Her ayın 16’sında güncellenen bu dergi uygulaması sayesinde mobil teknoloji, bilgisayar ve internet teknolojileri hakkında en yeni bilgileri alabilirsiniz.

19 – TED

Az bilinen güzel uygulamalar listemizde TED uygulaması da yer alıyor. İki yılda bir California’da düzenlenen bir konferans olan TED, mobil uygulama sayesinde evlerinize hatta ceplerinize geliyor. Geçmiş yıllarda TED konuşmacısı olan kişilerin konferanslarını dinleyebileceğiniz TED uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor. Eğer dünyanın önde gelen isimlerinin TED konuşmalarını ücretsiz olarak izlemek istiyorsanız az bilinen güzel uygulamalar önerilerimiz arasında bulunan TED uygulamasından yararlanabilirsiniz.

20 – Duolingo’yla Bedava İngilizce

Duolingo’yla Bedava İngilizce uygulaması sayesinde siz de evde, işte, yolda kısacası bulunduğunuz her yerde İngilizce öğrenebilirsiniz. Ücretsiz olarak mobil cihaz kullanıcılarının hizmetine sunulan bu uygulamada eğlenerek İngilizce öğrenebilirsiniz. Türkçe desteği de olan Duolingo’yla Bedava İngilizce uygulamasında dileyen kişiler İngilizce temelleri üzerine ekleyerek kendilerini geliştirebiliyor, dileyen kişiler de sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayabiliyor. Eğer siz de olduğunuz tüm ortamlarda kendinizi geliştirmek istiyorsanız eğitici mobil uygulamalar listemizdeki bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!