featured

En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Öneriler | Evde Gözenek Sıkılaştırıcı 10 Tarif

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi gözenek sıkılaştırıcı önerilerimiz sayesinde siz de evde kolaylıkla uygulama yapabilir. Geniş gözeneklerden dolayı cilt kusurlarınızı giderebilirsiniz. Eğer en iyi gözenek sıkılaştırıcı tonik hangisi diye araştırma içindeyseniz öncelikle bu tarifleri denemelisiniz. Böylelikle hem daha ekonomik davranabilir hem de yüzünüze kimyasal kullanmadan cilt güzelliğini geri kazanabilirsiniz. İşte, sizler için hazırladığımız, deneyenlerin de olumlu sonuçlar aldığı en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürün ve kullanım tavsiyeleri…

En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Tavsiyeleri

En iyi gözenek sıkılaştırıcı krem ve tonik ürünlerini satın almadan önce, evde kolaylıkla uygulama yapabileceğiniz tavsiyeleri denemekte fayda var. Yüzde portakal kabuğu görünümünü andıran çukurlu yüzeyin söz konusu olmasına neden olan gözenekler aynı zamanda kişilerin daha yaşlı görünmesine de neden oluyor. Bu sebeple en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürünler araştırması yapılıyor. Eğer siz de rahatsız edici ve estetik görüntü bozukluğuna neden olan gözeneklerden kurtulmak istiyorsanız tavsiyelerimizden yararlanabilirsiniz.

1 – En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı : Kuşburnu Çayı

Bilindiği üzere kuşburnu faydaları nedeniyle toplumumuzda sıklıkla tüketiliyor. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi durumlarda sık tüketilen kuşburnu çayı aynı zamanda romatizmal ağrılar ve idrar yolu hastalıkları nedeniyle de tüketiliyor. Tüm bunlarla birlikte kuşburnu çayı en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürün listesinde de yer alıyor. 

Kuşburnu çayı cilt temizliğinde de sık tercih edilen doğal ürünler arasında. Günlük olarak cilt temizliğinizde kuşburnu çayına da yer vermek; gözeneklerin küçültülmesinde de etkili oluyor. Çünkü kuşburnu çayı faydaları arasında gözenek sıkılaştırma özelliği de var. Cilt temizliğinde düzenli olarak kuşburnu çayı kullanırsanız daha sağlıklı, daha sıkı ve daha canlı, ışıl ışıl bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

2 – Domates Suyu Kürü

Eğer cildinizdeki gözeneklerden şikayetçiyseniz ve en iyi gözenek sıkılaştırıcı krem hangisi diye araştırma yapıyorsanız, öncelikle daha ekonomik bir çözüm olan domates suyunu denemelisiniz. Çünkü domatesin içerisinde yüksek seviyeli asit bulunuyor ve aynı zamanda domatesin içeriğindeki potasyum sayesinde ciltteki gözenekler sıkılaştırılabiliyor. 

 En iyi gözenek sıkılaştırıcı öneriler listemizde bulunan domates suyu kürü, pek çok kişinin olumlu sonuçlar almasını sağlamış. Eğer arama motoru üzerinde domates suyu ile ilgili ufak bir araştırma yaparsanız, olumlu sonuçları siz de görebilirsiniz. Üstelik domates suyu kürü yalnızca gözenekleri sıkılaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda cilt lekelerinin de giderilmesinde etkili oluyor.

Gözenek sıkılaştırıcı maske evde sıklıkla yapılıyor ve dilerseniz siz de domates suyu ile kendinize uygulama yapabilirsiniz. Bunun için de domateslerin kabuğunu soymanız ve domatesleri robottan geçirerek suyunu bir kaba aktarmanız yeterli. En iyi gözenek sıkılaştırıcı tonik yapmak ve kullanmak istiyorsanız, domatesin suyunu yüzünüze sürmeli ve yaklaşık 20 dakika beklemelisiniz. Ardından da yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız. Üstelik bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.

3 – Maydanoz

Bilindiği üzere gözenekli cilt sorunu daha çok yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde söz konusu oluyor. Bunun nedeni de; yağlı ciltlerde sebum üretiminin daha fazla olması. Tam da bu noktada maydanoz, en iyi gözenek sıkılaştırıcı tonik olarak kullanılabilir. Çünkü maydanoz hem ciltteki yağı hem de sebum üretimini dengelemekte oldukça başarılı.

Maydanozu sadece en iyi gözenek sıkılaştırıcı amacıyla değil, akne izlerini gidermek, ciltteki kızarıklıkları geçirmek ve cildinizi toksinlerden arındırmak için de tercih edebilirsiniz. Üstelik bunun için günlük olarak maydanoz tüketmeniz yeterli. Bunun dışında dilerseniz temiz cildinizin üzerine maydanoz sürebilir ya da maydanoz suyunu cildinize tonik olarak uygulayabilirsiniz.

4 – Bal

Balın faydaları saymakla bitmez. Sağlık açısından olukça faydalı olan bal, cilt sağlığı için de büyük bir önem taşıyor. Özellikle de ciltteki problemlerin giderilmesi amacıyla evde cilt bakımı rutinlerinde bala sıklıkla yer veriliyor. Özellikle yağlı ciltlerin büyük sorunu olan akne tedavisinde de bala sıklıkla başvuruluyor. Çünkü organik balların içeriğinde antibakteriyel ve antimikrobal bulunuyor. Anlaşılacağı üzere; cilt bakımında kullanılacak olan balın organik olması da bir hayli önemli.

Tıkanmış gözeneklerin açılmasında etkili olan bal, en iyi gözenek sıkılaştırıcı olarak da karşımıza çıkıyor. Haftada birkaç kere temiz cilt üzerine bal ile bakım yapmak ve ardından ılık su ile cildi temizlemek hem gözeneklerin sıkılaştırılmasını sağlıyor hem de cildin daha canlı ve daha yumuşak olmasına yardımcı oluyor.

5 – En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Maske : Karbonat Maskesi

En iyi gözenek sıkılaştırıcı maske arayışında iseniz, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz karbonat maskesi yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak her bir maske gibi bu maskenin de olumlu sonuçlar vermesi için düzenli uygulama yapılması gerekiyor. 3 yemek kaşığı suya, 2 yemek kaşığı karbonat atıp karıştırdıktan sonra karışımı yüzünüze birkaç dakika masaj yaparak sürün ve ardından yüzünüzü soğuk su ile durulayın. İşte bu kadar kolay!

6 – Yumurta Akı Maskesi

En iyi gözenek sıkılaştırıcı tarifler listemizde yumurta akı maskesi de yer alıyor. Eğer evde cilt bakımı yapmak ve geniş gözeneklerinizden kurtulmak istiyorsanız 1 yumurtanın akı içine 2 çay kaşığı limon suyu sıkarak ve ardından bu karışımı yüzünüze sürerek uygulamaya başlayabilirsiniz.

YouTube video

Ancak bu karışımı yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bekletmeli ve ardından cildinizi tahriş etmeden soyarak çıkarmalısınız. En sonunda da yüzünüzü ılık su ile yıkamalısınız.

7 – Gözenekleri Sıkılaştırmak için Şeker Maskesi

Şeker maskesi de en iyi gözenek sıkılaştırıcı tarifler arasında bulunuyor. eğer cildinizi daha yaşlı ve yorgun gösteren, sağlıksız bir görünümü ortaya çıkaran geniş gözeneklerinizden kurtulmak istiyorsanız, az malzemeli ve kolay uygulanabilir şeker maskesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için de 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve 3 damla limonu bir araya getirerek ortaya bir karışım çıkarmanız yeterli. 

YouTube video

Hazırladığınız karışımı cildinize uygulamalı ve yaklaşık olarak 10 dakika kadar cildinizde tutmalısınız. Daha sonra cildinizi soğuk su ile yıkamanız yeterli olacaktır. Haftada iki ya da üç kez bu rutini uygulayarak gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

8 – Elma Sirkesi ile Evde Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik Hazırlayın

Evde gözenek sıkılaştırıcı maske yapmak istiyorsanız elma sirkesinden de yararlanabilir ve elma sirkesinden tonik hazırlayarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bunun için size gerekli olanlar yalnızca bir fincan elma sirkesi ve bir fincan temiz yani içme suyu. Bu iki malzemeyi bir sprey şişesi içinde karıştırıp, hazırladığınız karışımı pamuk yardımıyla cildinize uygulamanız yeterli.

YouTube video

Elma sirkesinin faydaları oldukça fazladır ve faydalarından bir tanesi de mikropları yok etmesidir. Dolayısı ile her sabah ya da her gece yatmadan önce yüzünüze elma sirkesi toniği uygulayabilir hem cildinizin temizlenmesini sağlayabilir hem de gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Ancak uygulama sonrasında cildinizi elma sirkesini birkaç dakika beklettikten sonra yıkamalısınız.

9 – Yaş Maya Maskesi

Maya maskesi de gözeneklerin sıkılaştırılmasında oldukça etkili olan uygulamalar arasında bulunuyor. bu maske yalnızca yüze değil, boyun bölgesine de uygulanabiliyor. Eğer evde gözenek sıkılaştırıcı maske yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Bunun için sizlere gerekli olacak malzemeler bir yemek kaşığı yaş maya ve bir yemek kaşığı süt.

Yaş maya maskesi yapmak için öncelikle iki malzemeyi birbiriyle karıştırın ve mayanın iyice erimesini sağlayın. Ardından kıvamlı bir hal alan karışımı temiz cildinize uygulayın. Yaklaşık olarak 15 dakika cildiniz üzerinde beklettiğiniz maskeyi bol ve soğuk su ile çıkarın. Her hafta düzenli olarak yaş maya maskesi yaparak siz de gözenekli cildinizi onarabilirsiniz.

10 – Gül Suyu Maskesi

Bilindiği üzere saf gülsuyu cilt için oldukça yararlı. Gülsuyunu yoğurt ve un ile karıştırarak en iyi gözenek sıkılaştırıcı meydana getirebilirsiniz. Bunun için de iki kaşık yoğurt ve iki kaşık un içerisine kıvam tutana kadar gül suyu eklemeniz yeterli. Elde ettiğiniz kıvamlı maskeyi temiz cildinize uygulayıp yaklaşık olarak 20 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. 

Gülsuyu maskesi sayesinde hem gözenekli cildinizi onarabilir hem de cildinizi nemlendirebilirsiniz. Eğer maske yapmak için vaktiniz yoksa cildinize gül yağı sürerek de gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!