featured

Neden SEO Uyumlu Makale Yazmalısınız? Etkili İçerik Oluşturma Yolları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEO uyumlu makale yazmak ve makale yazarlığı yapmak için birçok kural vardır. Bu kuralları ne kadar çok uygularsanız, arama motorlarında o kadar çok görünecek ve daha fazla okuyucu tarafından okunacaksınız. Arama motorlarında üst sıralarda yer almanın yanı sıra, makalelerin okuyuculara sağladığı faydalar da oldukça önemlidir.

Yararlı veya ilginç bilgiler sağlayan makaleler okunmaya devam edecek ve arama motorları tarafından değerlendirilecektir. Etkili içerik oluşturma konusunda yapılabilecek bir çok şey var. İsterseniz gelin şimdi birlikte inceleyelim…

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu makale, makalelerinizin arama motorlarında ilk sırada yer almasını sağlamak ve web sitesi trafiğini artırmak için makalele yazarken uyguladığınız bir dizi kuraldır. Bu kurallara ne kadar çok uyarsanız, Google içeriğinizi o kadar çok beğenecek ve sıralamanızı yükseltecektir. Aynı zamanda arama motoru optimizasyonu aşamasında kullanıcılar için içerik yazmak ve Google için içeriği optimize etmek gerekiyor.

A – SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale nedir sorusuna cevap vermek gerekirse, internet kullanıcısı olarak ilgilendiğiniz içeriği kolay ve detaylı bir şekilde karşınıza çıkaran optimizasyondur diyebiliriz. SEO uyumlu makale ile Google kullanıcılarına en üst sıralardan ulaşabilir, kullandığınız anahtar kelimelerle tahmin edilenden daha fazla bir site trafiği çekebilirsiniz…

Çoğu içerik yazarı anahtar kelimeleri kullandığında, genellikle yalnızca Google’da ilk sırada yer alırlar, böylece okuyucu deneyimi göz ardı edilir. Uzun vadede semantik anlatımdan uzak kalan içerik, kullanıcıların sitede geçirdiği zamanı azaltacak ve bu da olumsuz etkilere neden olacaktır.

B – SEO Uyumlu İçerik Yazma Kuralları Nelerdir?

1- Yazım Kuralları

SEO uyumlu olsun ya da olmasın, yazdığınız her şeyde dil ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Dil bilgisi kurallarına önem verilmemiş bir makale, okuyucuyu da değersiz hissettirecektir.

 2- Anlam Bütünlüğü

İçeriğinizin ilginç bir girişle başladığından ve bilgilendirici bir gelişme bölümü ile devam ettiğinden emin olun. Bir bütün olarak bakıldığında uyumlu ama okurken merak uyandıracak bir anlam sağlanmalıdır.

 3- Özgün İçerik

Özgün içerik yazarken kendi cümlelerinizi kullanın ve kopyalayıp yapıştırmaktan kaçının. Alıntı yaparken tırnak işareti ile belirttiğinizden emin olun. İçeriğinizin orijinal ve yüksek kaliteli olduğundan emin olun. Yazmak üzere olduğunuz konuyu araştırarak, diğer sitelerdeki makalelerde bulamadığınız bilgileri eklemeye çalışın.

4-  SEO Uyumlu İçerik Yazma İçin Anahtar Kelime Analizi

Kullanıcıların içeriğinizi bulması için hangi kelimeyi kullanmasını istiyorsunuz? Bir anahtar kelime stratejisi oluştururken, Google’ın ücretsiz anahtar kelime planlayıcısını veya Kelime izleyicisini kullanabilirsiniz. Anahtar kelime kullanımını atlarsanız, fırsatları elinizin tersiyle itmiş olursunuz…

5- İçerik Başlıkları

Başlıklar, ortalama 50 ila 70 karakter (boşluklar dahil), minimum 3 karakter ve maksimum 6 kelime içeren bir anahtar kelimeyle başlamalıdır. Aynı zamanda okuyucular da başlığa ilgi duymalıdır.

6- İçerik Uzunluğu

İçeriğiniz en az 300-500 kelime arasında olmalıdır. Google uzun metinleri sever. Bu yüzden 1.000 ila 2.000 kelime yazabilirsiniz.

7- Heading Tags

İçeriğe eklediğiniz H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiket başlıklarının anahtar kelimelerinizi içerdiğinden, doğru sırada kullanıldığından ve hiyerarşik bir yapı benimsendiğinden emin olunuz.

8- Görsel Alt Etiketleri

Resimleri ekledikten sonra, alt etiketini düzenleyerek bunları anahtar kelimelerinizle ilişkilendirdiğinizden emin olun.

 9- Linkleme

İçeriğinizi üzerinde çalıştığınız konu hakkında daha fazla bilgi ile zenginleştirmek için harici bağlantıları kullanın.  İç ve dış link koymayı ihmal etmeyiniz.

10- F Tipi Okuyucu

Çoğu web sitesi ziyaretçisi içeriğe göz atar ve okur. F tipi okuyucular için, içeriğin önemli kısımlarını kalın, italik veya renkli yaparak dikkat çekmeye çalışın.

C – SEO Uyumlu Makale Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü?

Öncelikle para kazanmak için SEO uyumlu makale yazmakla ilgili soruları olanlar, bu işin farklı ülkelerde meslek haline geldiğini bilmelidir. İnternet sitelerinin sayısının artması, orijinal makalelere olan talebi artırmıştır. Bu, yazı yazmaktan elde edilen bir gelir dalı oluşturmuştur. Öte yandan, kendi işinin sahibi olmak isteyenler, kişisel web sitelerinde veya bloglarında makaleler yazarak para kazanıyor. Ayrıca ilginizi çekiyorsa web sitesinden para kazanmak isteyenler için yazdığımız makaleyi mutlaka okumalısınız…

Yazı yazarak para kazanmak (muhtemelen internette en çok aranan kelime), yaş, eğitim seviyesi ve cinsiyete bakılmaksızın yazma deneyimi olan veya kazanmak isteyenler için para kazanmanın bir yoludur. Yazı yazarak para kazanmak isteyenler, şirketlere ve bireysel müşterilere yazar olarak makaleler sunan içerik ajanslarına üye olurlar. Esnek çalışma saatleri ve düzenli ödemelerle içerik ajansları, evde çevrimiçi para kazanmanın en kolay yoludur.

Yazarın yeteneğini ve çalışkanlığını kazanca dönüştüren makaleyaz.net , makale yazarının sunduğu farklı seçeneklerle daha fazla fayda elde etmesini sağlar. Sistemden makale siparişi vererek para kazanmanın yanı sıra, “serbest makale ekleme ve satma” hizmeti ile yazarların hazır mal satmalarına ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etmelerine olanak sağlar.

Bonus: Aramalarda İlk Sırada Çıkmak İsteyenlere Öneri!

YouTube video

SEO uyumlu makale yazmak ve internetten yazarak para kazanmak istiyorsanız, bir de Video içeriklerden yararlanmayı deneyebilirsiniz. İyi seyirler 🙂

İlginizi Çekebilir: SEO Analiz Google Sıralama Yarışması 2022

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!