featured

Salon Halıları Hakkında Bilinmeyenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salon halısı son zamanlarda kullanılmasa da doğru seçim yapılırsa yine oldukça estetik ve fonksiyonel bir dekoratif unsur olabilmektedir. Çoğu insan için salon halısı, özellikle çocuklu aileler için ister estetik, ister tasarım, ayrıca odanın kışın sağladığı ekstra sıcaklık ve konfor açısından hala vazgeçilmez bir faktördür. 

Salon Halıları Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

Salon halıları günümüzde çoğu insan için nasıl seçeceklerini bilmediklerinden pek tercih edilmiyor. Elbette salon halıları alırken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör var ama temel olarak şu şekilde ifade edilebilir:

Satın alınan salon halısının oda dekorasyonuna uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir.Beğendiğiniz halının özelliklerini önceden belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin kare, oval, daire veya dikdörtgen mi isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.Satın alınacak halının yerini belirlemek dikkat edilmesi gereken ana noktalardan biridir. Örneğin her türlü mobilya altına yerleştirilebilen halılar ve tek başına kullanılacak halılar için seçimler farklı olmalıdır.Seçtiğiniz salon halısının boyutu ve rengi göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle satın almak istediğiniz halının dekorasyonu tamamlayıp tamamlamayacağına veya ana unsur olarak kullanıp kullanmayacağına karar vermelisiniz.

Bunun dışında, diğer tüm faktörler sadece işinizi kolaylaştıracak ve doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak bilgilerdir. Ancak zevkler elbette kişiden kişiye değişecektir. Bu yadsınamaz bir gerçek, ancak bir salon halısı seçerken bazı temel kurallara uyulması gerekmektedir. Bu kurallar zevkle birleştirilerek ortak bir sonuç elde edilirse doğru halı seçimi yapılacaktır.

Örneğin, beyaz ve krem ​​temel renkleriniz olabilir. Ancak evde evcil hayvan sahibiyseniz, asla bu tonu seçmemelisiniz. Bunun nedeni, bu tonların kiri çok göstermesi ve evcil hayvanınızın dökülen tüylerinin öne çıkmasına neden olmasıdır. Bu, sürekli temizlik ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Bu yüzden zevkler kadar bazı kuralları da göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Bu kuralları aşağıda detaylı olarak inceleyeceğiz…

1- Salon Halıları Tercihinde Kaba Tüyleri Olan Halılar Kullanmak

Shaggy olarak da bilinen bu halı türü, son zamanların en moda salon halısı seçimlerinden biridir. Misafirlerinizin, ailenizin ve evcil hayvanlarınızın konforunu sağlayabilirsiniz. Ayrıca sportif ve renkli bir salon düzenine sahipseniz tercih edilen en iyi salon halısı olabilir. Bununla birlikte, ağırbaşlı bir oda için aynı şey söylenemez.

2- Koyu Renkler ve Tonları

Daha ağır bir salon halısı istiyorsanız bu tam size göredir. Evde evcil hayvanınız varsa bu tonu güvenle tercih edebilirsiniz. Bunun nedeni, bu tonların aşırı toz ve kir göstermemesidir, bu nedenle sık sık temizlemenize gerek yoktur. Salon halısı ve daha fazlası için https://www.hali.net/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

3- Yama Desenli

Birden fazla parçadan oluşan salon halısıdır. Minimalist bir oturma odası için çok uygun bir seçim olacaktır. Odayı hem sade tutabilir hem de renk katabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!