featured

Burçlara Göre Psikolojik Hastalıklar | İşte Burçların Ruhsal Hastalıkları !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burçlara göre psikolojik hastalıklar denildi mi size göre en psikopat burç hangisidir ? Astrolojiye göre her burç doğum haritası ile beraber kendine has özellikler taşır ve bunun içerisinde ruhsal hastalıkları da yer alır. Her insan kendi karakteri ile beraber bu doğum haritasında aslında doğduğu andan itibaren psikolojik hastalığı da belirlenmiş şekilde doğar.

Burçların ruhsal hastalıkları özellikle Zodyak ailesinde hangi ay aralığında doğmuşsa buna göre belirlenmektedir. Tabi bu bilgilerin bütünü teori ile sabitse biz hemen gerçek yaşantıya dönelim. Çevrimizde gördüğümüz çeşitli psikolojik sorunlar yaşayan hatta kendimizde gördüğümüz psikolojik sıkıntılarda burç eşleşmesi yapsak acaba gerçekten tutar mı?

Burçlara Göre Psikolojik Hastalıklar Listesi | Ruh Hastası Olan Burçlar !

O halde gelin öncelikle burçlara göre psikolojik hastalıklar listesini görelim ve eşleşmeleri yapalım… Eğer çevrenizdeki kişilerin burçları ve hastalıklar eşleşiyorsa, psikopatlardan uzak durmak için bundan sonra önce burcunu sormayı da ihmal etmeyelim ? Buyurun başlayalım!

1- Koç Burcu – Şizofreni

Koç burcu her zaman çevresini ve olayları kendi kontrolü altında tutmayı ister. Kendi bilgisi haricinde gelişen olaylara şüpheci yaklaşır. Bu durum normalde sorun yaşadığı öfke kontrolünü daha da zıvanadan çıkarır.

Sinirden her an gözü dönebilen koç burcu için olayların başka yönlerini görmek ya da olası ihtimallerini düşünmek gibi durumlar da söz konusudur. Kendisine göre bir olay örgüsü ile en kötüsünü düşünüp daha da saldırganlaşabilir. Bu hali ile tam bir şizofren adayıdır.

2- Boğa Burcu – Depresyon

Ah boğa burçları duyguları ile mükemmel şekilde hareket eden yüce gönüllü burç ! Değerli boğa burçları duyguların insanıdır ama bu duyguları kontrol edemediğinde işin içinden çıkamaz.

Özellikle duygu karmaşası yaşayıp malup hissi baskın olunca sinirlerini de kontrol edemez hale gelir. Bu yönü ile kendisini kapatmak en kolay çözüm en depresif burç boğalar için…. İşte boğaların ruhsal hastalığı depresyon karşımızda sizce de çok açık değil mi? 

3- İkizler Burcu – Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Çevrenizde ahtapot gibi her işe yetişen birileri varsa o kesinlikle bir ikizlerdir. İkizler burcu için işin tamamlanması değil , her işe dahil olmak ve her işe yetişmek gibi bir huy söz konusudur.

İnanılmaz bir enerji ile daldan dala atlayan kabına sığamayan bu burçlar için en belirgin psikolojik hastalık hiperaktivite ve dikkat eksikliğidir. Çünkü ikizler birden fazla yere atladıkları için odak sorunu yaşarlar ve uzun süre bir işte sabit kalıp çalışmaları mümkün değildir.

4- Yengeç Burcu – Histerik Kişilik Bozukluğu

Duygular aleminin kral burcu yengeç ! “Ey yengeç burcu söyle bize sen hangi ruhsal hastalığı almak istersin ?” diye sorarak başlamak lazım… Çünkü bir yengeç burcu her zaman önemsenmek ve ilgi görmek ister.

Onun en büyük takıntısı bulunduğu ortamda odak noktası ve aranan kişi olamamaktır. Her zaman en çok sevilen ve en çok konuşulan kişi hatta herkesin en çok önemsediği kişi yengeç burcu olmalıdır. Eğer aksi oluyorsa yengeçlerin ruhsal çöküntüleri başlar. İşte karşınızda değerli histerik adayları yengeçler!

5- Aslan Burcu – Narsist Kişilik Bozukluğu

Aslan burcu egosu ile tüm dünyaya nam salmışken narsist aramaya ne hacet ? İşte size dünyanın narsist kişilik bozukluğu yaşamaya aday aslan burçları ! Bir aslan kendi egosunu tatmin etmek için çevresinde kim ne varsa ezer geçer. Çoğu zaman başkalarının ne düşündüğünü ya da hissettiğini düşünmez. Zaten umru da değildir. Çünkü bir aslan hedefe odaklanır ve ondan vazgeçmez ! Ruh hastası olan burçlar içinde belki de kendini en iyi saklayandır.

6- Başak Burcu – OKB (Obsesif Kumpulsif )

Başak burcu naif ama detaylarda boğulan değerli burcumuz. Başaklar aşırı titiz ve detaycı kişilikleri ile gelecekte OKB adayı olabilirler ve obsesif burçlar arasında ilk sıradalar. Bu yüzden bu detaycılık özelliklerini biraz daha törpülemelerinde fayda var.

7- Terazi Burcu- Bipolar Manik Depresif Bozukluk

Terazi burcu denge burcudur. Ah o dengeyi kurana kadar çektiklerini de terazi bilir. Onu bir de teraziye sorun. Duyguları ile hareket eden terazi burcu dengeyi sağlıyım derken birden fazla şekle bürünebilir. Bu hali ile bipolar manik depresif bozukluk yaşama olasılığı yüksektir.

8- Akrep Burcu – Othello Sendromu

Burçlara göre zeka denilince akla gelen Akrep burcu mantık ve duygularını eşit oranda zekice kullanabilen en mükemmel burçtur. Bir akrep burcu sosyal kelebektir. İnsanlara faydalı olmayı sever ve insanlar ile mutludur. Bu nedenle içten içe yalnızlık korkusu yaşar. Kıskaçlık hissi bu noktada ağır basar. İşte burada akreplerin karşısına çıkabilecek ruhsal hastalık othello sendromu olabilir. İntihara en yatkın burçlar arasında yer alırlar. 

9- Yay Burcu – Panik Atak

“Yay burcu kadar hayatı tiye alan var mıdır bu dünyada” deseniz de aslında yayların da kendi dünyalarında bazı takıntıları var. Bir yay burcu net olanı sever. Net olmayan ve belirsiz olan her şey onu ürkütür, düşündürür… Bu belirsizlikler yay burcunda panik atak krizlerinin tetikleyicisidir.

10- Oğlak Burcu – Megolamani

Bir oğlak burcu her zaman lider olma dürtüsü taşır. Çünkü en çok o çalışır en çok hak eden o dur. Bazen diğer insanlardan daha üstün görünmek için olmayan şeyleri de var gibi gösterebilir. Her zaman üst görünme ve en iyi olma hırsı yüzünden sahip olacağı ruhsal hastalık muhtemelen megolamanidir.

11- Kova Burcu – Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Kova burcu yerinde duramayan burçlar arasındadır. Tek bir şeye odaklanamaz. Bu özelliği ile dikkat eksikliği en büyük sorunudur.

12- Balık Burcu  – Histrironik Kişilik Bozukluğu

Duyguların burcu 2 şimdi karşımızda ! Balık burcu tıpkı yengeç burcu gibi en çok sevilen en çok konuşulan burç olmak zorundadır. Yengeçten farkı ise diğer insanların söylediklerini müthiş derecede kafaya takar ve kendisine de çevresine de kıskançlığı ile zarar verir.

Bu özelliği Histrironik Kişilik Bozukluğuna davetiye çıkarır. En sıkıntılı burçlar arasında belki de gizliden gizliye en tehlikeli olanı olabilirler. İntihara en yatkın burçlar arasında yer alırlar.

Burçlara Göre Psikolojik Hastalıklar | Burçların Ruhsal Hastalıkları !

Burçlara göre psikolojik hastalıklar elbette illa bu burçlarda görülecek diye bir şart yok ! Ancak burçların genel geçer karakteristik özelliklerine bakıldığında bu hastalıkların sinyalini almak çok da zor görünmüyor. O halde siz de çevrenizde bir inceleme yapıp burçların ruhsal hastalıkları nelerdir sorusuna cevap aramaya ne dersiniz?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!