featured

Aile Yardımı 2021 Nedir ? Aile ve Çocuk Yardımı Nasıl Alınır? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile yardımı 2021 konusu, devletten maddi yardım almaya ihtiyaç duyan ya da duymayan her memuru yakından ilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yer alan sosyal devlet ilkesinin bir neticesi olarak, devlet yurttaşlarının ve çalışanlarının ekonomik ve toplumsal yönden refahı için, çeşitli desteklerde bulunuyor. İşte bu desteklerden biri olan aile yardımı ya da diğer bir ifade ile çalışmayan eş yardımı ve çocuk yardımı nedir? Bu yardımlar neleri kapsar? Aile yardımından nasıl yararlanılır? İşte, konuya dair merak edilenler…

 Aile Yardımı ve Çocuk Yardımı Nedir? Aile Yardımı 2021

Aile yardımı nedir? En basit tanımı ile aile yardımı 2021 ve çocuk yardımı, devlet memurlarının ve çalışanlarının maaşlarına yapılan fazla ödemeyi ifade eder. Aile yardımından yararlanabilmek için çalışılan kurum ya da bakanlık tarafından belirlenen koşullara uygun olmak gereklidir.

 Aile Yardımı ve Çocuk Yardımı Kimler İçin Ödenir?

 Aile yardımı ve çocuk yardımı ödemesi, sigortalılık statüsü farkı olmaksızın bir maaş karşılığı çalışmayan ya da herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan maaş veya aylık almayan eşler ve çocuklar için devlet memuruna ödenir. Yani daha basit bir ifade ile devlet memurunun çalışmayan eşi ve çocukları için aile yardımı sağlanır.

 Aile Yardımı ve Çocuk Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Aile Yardım Bildirimi

 Aile yardımı 2021 ödeneğinden yararlanabilmek için yapılacak başvurularda herhangi bir belge bulunması gerekmez. Aile yardımı ve çocuk yardımı ödeneğine dair başvurular e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilir. Bu başvuru için e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılmasından sonra “Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sistemi yani KAPBİS” bölümüne girilir ve başvuru gerçekleştirilir. 

Bu noktada başvuru için Aile yardım bildirim formu doldurmanız istenir. Bu başvurunun değerlendirilmesi sonrası onay verilmesi durumunda başvuran memurun maaşına aile yardımı ve çocuk yardımı ek ödemesi yapılır. Aile yardımı bildirimi yaklaşık bir hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.

 Aile Yardımı ve Çocuk Yardımı Ödemesi İçin Gereken Koşullar Nelerdir?

Çocuk parası başvurusu nasıl yapılır? Aile yardımı 2021 ödenecek devlet memurunun öncelikle, Türk Medeni Kanunu kapsamında resmi bir şekilde evliliğinin bulunması gerekir. Bu ödeme eş çalışmadığı sürece sürekli bir şekilde yapılır. Devlet memurunun erkek çocukları açısından eğitim durumlarına bakılmaksızın çalışmadıkları süre boyunca 25 yaşına dek, kız çocukları için ise çalışmadıkları ve evlenmedikleri süre boyunca yaş şartına bağlı olmaksızın çocuk yardımı ödemesi yapılır.

Ayrıca devlet memurunun geçimini sağladığı üvey evlatları açısından da çocuk yardımı ödenir. Eğer çalışmayan eş, çalışmaya başlar ya da emekli maaşı almaya başlarsa aile yardımı 2021 kesilir. 

Eş vefat ederse ya da devlet memuru ile çalışmayan eşi boşanırsa da yapılan ödeme kesintiye uğrar. Yine evlenen ya da çalışmaya başlayan çocuklar için ödenen çocuk yardımı da kesilir. Ayrıca burs alan ya da devlet tarafından okutulan çocuklar açısından da ödeme yapılmaz. Eşlerden her ikisinin de çalıştığı durumlarda, çocuk yardımı eşlerden yalnızca birisine ödenir.

 Aile Yardım Ödeneği ve Çocuk Yardımı Ödeneği Ne Kadardır? Aile Yardımı Ne Kadar? 

Aile yardımı ne kadar? Resmi olarak evli olan devlet memurlarının maaşlarına ek olarak ödenen çalışmayan eş ve çocuk aile yardım ödeneği miktarları 2021 yılı için şu şekildedir;

SGK kaydı bulunmayan ve çalışmayan eşi bulunan bir devlet memurunun maaşına, Aile Yardımı olarak, 2021 yılı için ek 376,83 TL ödeme yapılır.Eşi çalışan devlet memurları için en fazla 5, eşi çalışmayan ya da eşi emekli olanlar için de en fazla 3 çocuk için çocuk yardımı ödenir. 72 aydan küçük çocuklardan her birisi için 2021 yılında 82,89 TL, 72 aydan büyük çocuklardan her birisi için 2021 yılı itibariyle 41,45 TL tutarında ödeme gerçekleştirilir.

YouTube video

Son olarak belirtelim ki, devlet memurları aile yardımı 2021 verilerine ait bilgilerini ise e-devlet üzerinde yer alan “Aile Yardımı Sorgulama”  sayfasından istedikleri an görüntüleyebilir ve takip edebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!