featured

Lacivert Koltuk Takımı Dekorasyon Fikirleri | 5 Adımda Lacivert Koltuk Takımları Kombin Seçenekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lacivert koltuk takımları 2021 yılında en çok tercih edilen koltuk renkleri arasında ilk sırada yerini aldı.

Aslında önceki yıllara bakıldığında rengin iddiası ve ortamda karanlık duracağına yönelik görüşler baskındı. Ancak 2021 yılında tüm dekorasyon okları lacivert koltuk takımı ile yapılan kombinlere çevrildi!

Peki en iyi ev dekorasyon çalışmalarında lacivert koltuk takımı hangi renklerle başarılı kombin edilir? Hangi dekor aksesuarları lacivert koltuklara en güzel uyum sağlar? İşte adım adım lacivert koltuk takımlarını en doğru kombinlemenin sırları!

Lacivert Koltuk Takımları Kombin Seçenekleri

Koltuk takımlarında kullanılan lacivert renk koyu tonu sebebi ile özellikle güneş almayan evlerde çok tercih edilmeyebilir.

Ancak ev dekorasyonu için modern bir çizgi izlenecekse lacivert olmazsa olmaz renkler arasındadır. O halde lacivert rengine şu 5 renk eşlik ederse sonuç muazzam olabilir!

1- Gri Lacivert Koltuk Kombin

Lacivert rengi yumuşatmanın en kolay yolu elbette zıt şekilde açık renk kullanmaktır. Ama her açık renk de lacivert ile uyum sağlamaz. İşte bu noktada lacivert takımlar ile göze en iyi hitap eden renk şüphesiz gri tonlardır.

Açık gri ve koyu gri koltuklar 2021 yılında lacivert kadar göze çarpan modeller oldu. Özellikle lacivert-gri chester koltuk takimi seçimleri neredeyse herkesin ilk tercih ettiği kombinler arasında yerini aldı.

2- Lacivert Bej Koltuk Takımı

Evinde açık renk koltuk kullanmaktan çekinen ama lacivert yanına da çok iyi giden bej renk lacivert koltuk kombin seçimlerinde en çok ön plana çıkan 2. Tercihtir.

Bej renk koltukların soft ve minimal duruşu lacivertin asalet ve ihtişamını ortalamak konusunda oldukça başarılı!

3- Lacivert Vizon Koltuk Takımı

Yine evinde sadelikten ve klasik duruştan yana olanlar için muhteşem bir diğer kombin lacivert vizon koltuklardır. Özellikle salon dekorasyonunda mobilyalar ile uyum sağlayan en önemli renk kombinidir.

4- Lacivert Hardal Sarısı Koltuk Takım Kombini

Lacivert rengi iddiası ile seviyorum ve en zıt renkle patlatırsam evim şahane olur diyenlerdenseniz o zaman bu kombin sizlere özel!

Lacivert ve hardal sarısının bir mekanda göz almaması ve alana renk katmaması neredeyse imkansız! Göz alıcı ve spor ev dekorasyon fikirleri için en isabetli karar olacaktır.

5- Lacivert Kiremit Rengi Koltuk Kombin

Evim hem şık olsun hem de ağır olsun, ama bir o kadar da sıcaklık versin diyorsanız bu yıl oturma odalarında ve salon dekorasyonlarında kiremit rengi ile lacivertin muhteşem uyumu konuşuyor haberiniz olsun!

En İyi Koyu Lacivert Koltuk Takımı Modelleri Markaları

Evinizi baştan aşağıya yeniliyorsanız ve sıra koltuklara geldiyse elbette uzun ömürlü ve dayanıklı olması önemlidir. Bu yüzden 2 mobilya markası ön plana çıkmaktadır:

1- Koyu Lacivert Koltuk Takımı – İstikbal

Uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılacak koltuklar üreten İstikbal bu yıl da lacivert ya da parlement mavisi renkli koltuk modelleri ile ön plana çıktı.

2- Koyu Lacivert Koltuk Takımı – Bellona

İstikbal ile dayanıklılık ve farklı tasarımlar konusunda başarılı olan bir diğer marka da elbette Bellona oldu!

Lacivert Koltuk Duvar Rengi Kombini

Lacivert renkli bir koltuk aldınız ya da almayı düşünüyorsanız evinizin duvar rengi de oldukça önemlidir. Koltukların kendini daha iyi göstermesi için duvar renginin açık tonlarda olması eve ferahlık verecektir.

Bu noktada Marshall soğuk gri serisi, soft beyaz serisi ve canlı beyaz tonları harika birer seçim olabilir… Özellikle nötr renkler seçerek çok daha sofistike bir alan oluşturmak da mümkün.

Tabi burada duvar boyasının uygulanma şekli de önemlidir. Modern duvar boyası uygulama tekniklerinde lacivert renkli koltuk arka kısmında açık renk açık renkli koltuk arkasında ise koyu renkli bir duvar boya rengi de tercih edilebilir.

Lacivert Koltuk Takımına Uygun Halı Modelleri

Salon dekorasyonu ya da diğer odalarda en önemli tamamlayıcı ürünlerde başında halı gelir. Mekanda halı seçimi koltuk ile bir bütün olarak değerlendirilir.

Lacivert renk ile mükemmel bir uyum sağlamak için laciverte eşlik edecek koltuk rengi dikkate alınmalıdır. Açık ve koyu tonların harmanladığı sade ya da çizgisel desene sahip halılar çok daha uygun seçimler olacaktır.

Lacivert Koltuk Örtüsü Modelleri

Lacivert koltuk şalı 2021 yılında koltuk örtüsü yerine çok daha modern bir seçim olarak karşımıza çıktı. Peki lacivert koltuk örtüsü ya da şalı için en uygun renkler hangileridir?

Krem, gri, pudra, şeker pembesi, kiremit rengi, bej ya da taba gibi renkler lacivert koltuklar için mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır.

Bonus ! En İyi Lacivert Koltuk Kumaşı

Lacivert renkli bir koltuk özellikle evde çocuk ve yaşlı olması halinde zor kullanılabilir. Her ne kadar rengi koyu da olsa temiz tutulması biraz zor olabilir.

Bu nedenle seçilen kumaşın temizlenebilir, tüylenmeyen, yumuşak bir kumaş olması önemlidir. Bu sebeple lacivert rengi tüm canlılığı ile yansıtacak en güzel koltuk kumaşı türü tay tüyüdür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!