featured

Ankara Ücretsiz Okul Servisi Başvurusu Nasıl Yapılır | Ankara Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Okul Servisi Yardımı Nedir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara ücretsiz okul servisi başvurusu ile Ankara’da yaşayan maddi imkanı olmayan öğrenciler eğitimleri için maddi destek almaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk olarak 2020 yılının Şubat ayında Ankara ücretsiz okul servisi projesi ile sosyal yardımlarına bir yenisini daha eklemişti. Altındağ ve Yenimahalle’de pilot olarak başlanan ücretsiz okul servisi yardımı hala devam ediyor. Bunun için kişilerin, ücretsiz okul servisi başvurusu yapması gerekiyor. Peki, Ankara ücretsiz okul servisi başvurusu nasıl yapılır, kimler Ankara ücretsiz okul servisi yardımı alabilir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Okul Servisi Yardımı Nedir ?

Ücretsiz okul servisi projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bir sosyal yardımdır. İhtiyaç sahibi olan ailelerin ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan çocuklarının okul servisi ücretleri bu yardımla karşılanıyor. Ankara’da yaşayan maddi imkanı kısıtlı aileler, Ankara ücretsiz okul servisi başvurusu yaparak bu yardımdan faydalanabilmektedir.

Ücretsiz Okul Servisi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine uzak okullarda yaşayan çocukları için ücretsiz okul servisi yardımı uygulamasını Yenimahalle ve Altındağ’da başlatmıştı. Günümüzde ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz okul servisi projesinden yararlanmaya devam ediyor. Peki, Ankara ücretsiz okul servisi başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz okul servisi yardımı almak isteyen ailelerin öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarından yararlanıyor olması gerekiyor. Dolayısı ile Ankara ücretsiz okul servisi başvurusu yapabilmektedir için Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na müracaat edilmesi gerekiyor. Eğer siz de Ankara’da yaşıyorsanız ve ücretsiz okul servisi başvurusu yapmak istiyorsanız https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ linkine tıklayarak, ad soyad ve TC kimlik no bilgileri girişiyle ön başvuru yapabilirsiniz.

Ücretsiz Okul Servisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Pek çok sosyal yardım seçeneği bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi ücretsiz okul servisi yardımı almak isteyen kişilerde belirli kriterleri göz önüne alıyor. Her sosyal yardım başvurusunda istenilen şartlar değişiklik gösterse de temelde tüm sosyal yardımlar için şu şartlar aranıyor:

Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet ediyor olmakAynı hanede yaşayan aile bireylerinin toplam gelirinin TÜİK tarafından açıklanan yoksulluk sınırının altında olmasıAnkara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılacak araştırmada 100 ve üzeri puan almak

Bu şartlar genel olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alma şartları arasında bulunuyor. Ücretsiz Okul Servisi yardımı almak için işe maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının ilkokul, ortaokul ya da lisede eğitim görüyor olması, okulun eve uzak konumda olması gerekiyor. Ücretsiz okul servisi yardımı almaya hak kazanan ailelerin çocukları, eğitim boyunca evlerinden servis ile alınıp okula bırakılıyor ve gün sonunda evlerine ücretsiz bir şekilde geri getiriliyor.

3
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!